icon

Ostať v súčasnej práci alebo začať s hotelom?

28. dec 2024

Zacnem s tym ze aktualne som zamestnana, mam dobry job, personal je super ale pracujem 10-12 hodin denne, a roboty je tu ako na kostole. Fakt chodim domov rozbita kedze mame malo personalu a tazko sa zhana novy kedze sme dost v odlahlej lokalite. Mam pocit ako keby som robila za troch ale zas plat nemam zly. A sef chce aby som si tu spravila meno, v januari by ma ma do novin, a prisli by ma podporit spickovy gurmansky kuchari. A mohla by som ,, ist na michelin hviezdu,,. Este dodam ze som neni nejaka karieristka a rodina je u mna na 1. mieste na ktoru mi ale momentalne vela casu neostava kedze aj cez volno musim riesit milion veci.

A teraz. Dostali sme s manzelom ponuku prebrat jeden Hotel ale tam je zas problem, ze nema v okoli dobre meno lebo sef je cholerik a nezvlada stres. Takze by to potrebovalo isto cas kym by sme to my napravili a spravili Hotelu zas dobre meno. Na zaciatku by sme boli obaja zamestnany ale za ovela mensi plat. Neskor by sme ho vsak mohli prebrat. Ale mohli by smw byvat aj hoteli( je tam byt) za ktory by sme nemuseli platit nic. A aj jedlo aj sme mali tiez zadarmo.

Nasa dilema je, ostat tu kde som teraz alebo to risknut a postavit nieco nove na nohy.

Za kazdu radu cam budem vdacna ❤️

Strana
z2
tundra
29. dec 2024

Zabudol som napisat,je to presne rok,čo ma hotel nových šefov...
Dobre si to rozmysli,aby to nebolo z dažda pod odkvap.

sovica
29. dec 2024

@tundra Tak vidím, že aj Ty si pochopil, kto je @autorka (ináč, mohla si to sem dať kľudne pod svojim nickom, veľa žien Ti fandí a mala by si asi aj relevantnejšie odpovede).

tundra
29. dec 2024

@sovica aktualna situacia gastru nepraje...
Hotel,kde manzelka pracovala,je na vybornom mieste.Bývala šefka išla na dôchodok a teraz je to cele zle.Cez leto nemala jeden vikend volny.Chodila rano na pol šiestu,domov okolo piatej,šiestej.Mesačne 240-260 hodin.Pracu mala rada,aj ked toho bolo vela,ale,ako zacala nova šefka,velmi sa zhoršila klima.Za rok nezohnali nikoho k manželke na izby,tak dala vypoved...Stale len sľuby a klamstva...Teraz môze robit ranajky s manzelom na striedačku🤗.
Nie sú ľudia,po covide,katastrofa a nie len v gastre.

sovica
29. dec 2024

@tundra Naozaj je to v gastre až tak zlé? Však covid máme už dávno za sebou. Áno, zvýšili sa ceny, stačí, keď si ide človek kúpiť čínu alebo kebab a porovná ceny z pred 2 rokov. Ale keď sme boli v lete v Chorvátsku, tak hotely v oblasti, kde sme boli praskali vo švíkoch a na moje prekvapenie bolo v "našom" hoteli asi aj 50 američanov. Na druhej strane, boli sme v oblasti, ktorá sa nám páčila minulý rok a kde sme našli super reštiku - skvelé jedlo za super cenu, perfektný personál, obrovská reštika bola večer vždy tak plná, že sme museli niekedy čakať, kým sa uvoľní miesto. Tento rok ju prebral nový majiteľ - jedlo nás úplne sklamalo, vyššie ceny, znudený personál, reštaurácia poloprázdna (zjavne ľudia zistili, že chuť jedla je úplne iná ako pred rokom). Takže áno, veľmi záleží od vedenia, ako si to ukočírujú a ako sa starajú o svojich zamestnancov, lebo od tých záleží, ako budú spokojní hostia.

tundra
29. dec 2024

@sovica myslel som pracovat v gastre.Tu kapital je,ludia chodia,len majitelia nechcu platit zamestnancov.Každy chce zarobit pre seba,platia veľmi malo.No a kde sa da ušetrit najviac,prave na personale.Miesto dvoch prac.miest je obsadene len jedno,napr.Dalsi clovek,ukrojí z kolača penazi a zostava menej pre majitelov...
Autorke držim palce,nech sa rozhodne akokoľvek.
Môj prispevok nepíšem,aby som autorku odradil,
len píšem,aktualnu životnu skusenost manželky.
"Niekedy, je menej,viac."

margotka17
29. dec 2024

Nevyskúšas, nevieš 😉. Prečo až časom by ste hotel prevzali? Veď to nedáva logiku. Išla by som do toho so všetkým a bez terajšieho šéfa daného hotela. Jednoducho on musí skončiť, aby ste vy mohli začas od nuly a spraviť z toho niečo, čo bude kus vášho ja. Za mňa by som išla do toho len za týchto podmienok. Spravíte si organizačné zmeny, svoj personál, svoje podmienky, návrhy, zmeny, ponuky....Ak sa má hotel dostať na výslnie, musí sa nanovo reštartovať 👍

sashulla
29. dec 2024

Snáď len, ze nikdy sa nenechaj odradiť od svojho sna. Ale treba rátať s rizikom podnikania. Len ty poznas pozadie hotela..

sisaka
29. dec 2024

Nedávaj dokopy druhým ľuďom ich business. Ak makať, tak na svojom, ak máš šancu kariérne postupovať v reštaurácií, tak sa drž toho. Rob si meno, ak budeš úspešná zmožeš sa časom na svoju reštauráciu a potom do nej vrážaj svoj čas, peniaze a talent.

autor
29. dec 2024

@tenerifka máš pravdu, tak počkáme na lepšiu príležitosť ❤️

@katkaseiner
@sissy27
@sovica Ďakujeme ❤️ a ďakujem vam za rady, necháme to teraz tak a dúfam že sa v budúcnosti ešte niečo vyskytne ❤️
@tundra tak veru s personálom je teraz všade mega problém ale Švajčiari si to absolútne neuvedomujú. Sami sme zažili že sme neboli vyplatený, to nás vlastne aj nakoplo pred pár rokmi otvoriť niečo vlastne ale tak nevyšlo ani to keďže majiteľ objekt predal bratrancovi a on to prerobil na byty.

Ešte dodám že vo Švajčiarsku už nie sme keďže ma posledny zamestnavatel ojebabral zas a to už sme si povedali že dosť. Teraz sme v DE 🙈

autor
29. dec 2024

@margotka17 on to nám tak podal že aby sme na začiatok vyskúšali či to pôjde aby sme nešli do rizika. Ale zas riziko to bude vždy keďže keď starý pôjde na druhý svet a žena so synom to zdedia, bude naša budúcnosť nejasná.
@sashulla
@sisaka Ďakujeme za rady ❤️

sissy27
29. dec 2024

Autorka, drzim palce v comkolvek, do coho sa pustite. Ak si ta, ktora si myslim, ze si (a som si na 99% ista) - tak si neuveritelne sikovna a kdekolvek budes, tak by ti mali ruky nohy bozkavat a vazit si ta a ja ti prajem, aby to tak aj bolo 😇

casperka
30. dec 2024

Ak nemusíte do toho investovať ja by som do toho šla. .podľa toho čo píšeš si šikovná. Ak to nepôjde necháte to tak a určite si nájdeš prácu. Treba však počítať s tým ze budeš mat viac roboty ako v tejto práci. Stále niečo riešiť zamestnancov klientov opravy kontroly objednavky akcie.....

tundra
30. dec 2024

Nevedel som,ze ste preč zo Švajčiarska.Prajem veľa úspechov na novom mieste🤗.

Strana
z2