icon

Oznámiť tehotenstvo pred predĺžením zmluvy?

14. aug 2024

Ahojte 🙂
Neviem si dať rady preto sa skúsim spýtať 🙂 pracujem ako asistent učiteľa a mám zmluvu do 31.8.2024. Už mi zmluvu raz predĺžili a myslím si že to bude aj tentokrát no neviem či je lepšie oznámiť tehotenstvo ešte predtým. Na kontrolu k lekárovi idem 28.08 čiže pre podpisom to môžem oznámiť už len v ten deň pretože potom ideme do prace 2.09. A doktor mi dá v ten den len knižku. Vedenie školy je velmi dobre sú ústretoví ale bojím sa že keď nastúpim na materskú v strede januára tak moji žiaci ktorých mám pridelených ostanú bez asistentky a to nechcem. No som rada že tento prvý trimester mám dovolenku kvôli prázdninám a dúfam že mi vyjdú v ústrety v septembri keď pôjdu žiaci na vylet pretože teraz nezvladam vôbec pobyt na slnku a mám veľké nevoľnosti ale to čakám že ma prejde. Čo myslite je lepšie pomlčat alebo radšej povedať? Ďakujem budem vďačná za každú odpoved ☺️

lentilka
14. aug 2024

Úprimne - nikdy nevieš. Viem o 2 prípadoch - 1 z nich som ja, kedy po oznámení tehotenstva zmluvu nepredĺžili. A to boli so mnou naozaj spokojní.

autor
14. aug 2024

@lentilka takže je lepšie asi počkať ďakujem 😕

nikpa
14. aug 2024

Tiež mám skúsenost, že po oznámení tehotenstva, mi zmluvu nepredlzili. Je to logické, áno, ale ty mysli v prvom rade na seba. A možno ti dajú už aj na dobu neurčitú, čo by bolo pre teba výhodné, nakoľko ísť na materskú ako zamestnaná, máš výhodu, že sa budeš mat po nej kam vrátiť. Čize ja by som to zatiaľ nepovedala.

veronika0310
14. aug 2024

Nepovedala by som skôr ako po predĺžení. O žiakov sa neboj, náhradu nájdu ale mysli na seba 😊