Pamätajú si lekári, to čo sa učili na vysokej škole?
Latinské názvy, anatómia atď. Alebo len spravia skúšku a hneď to zabudnú ? Podľa mňa sa nedá kapacitne všetko si zapamätať…
Je mi jedno ci si to pamata, hlavne, ze vie liecit. Ale tie, ktore pouzivaju vedia, tie ostatne maju aspon aku taku sajnu co to znamena
asi najviac vedia zo svojho odboru, mnohe vedmosti a znalosti sa ziskavaju praxou, nie zo skoly. skola skor poskytne taky zaklad, potom pride prax, tkora umocni vedomosti,a le teda vacsinou len v tom obore,ktorym sa zaobera.
urcite vie akesi vseobecne zaklady, no vsetko si urcite nepamata.
a naor taku laticinu neviem ako beru, ci maju vyslovene predmet laticnina,a le tu zas neja moc epotrebuju, v medicine sa pouzivaju konkfetne terminy, nie cely jazyk a hlavne, pouziva sa aj grectina, nielen latincina.
Pamätajú si to, čo potrebujú. Tak ako v každom inom povolaní. Po škole majú ešte atestáciu, tam idú do oveľa väčšej hĺbky v JEDNOM obore. Jasné, že ortopéd si nebude pamätať detaily z nejakého orl učiva 🤷. Každopádne, takisto ako my, má internet a svoje zdroje, kam sa obrátiť. Pokiaľ základy v hlave má... (Tak ako aj ja si "zhruba" pamätám Fe3C diagram, aj keď som ho v praxi v živote nepotrebovala 🤭). Všeobecný zas vie pravdepodobne zhruba čo to zo všetkých oblastí, ale veľmi zhruba. Čo však stačí, aby ťa s boľavým chrbtom neposlal na orl 😁.
Aj lekári sú len ľudia a nemôžeme od nich chcieť aby boli chodiace encyklopédie. Máme v rodine viac lekárov a tí sa zameriavajú predovšetkým na svoj odbor, nemudrujú do diagnóz, kde nemajú skúsenosti. Čiže nie, nepamätajú si všetko, sú len ľudia.
Zrejme nie. Ale predpokladam, ze ak by sa v nudzovej situacii musel urolog preorientovat na internistu, trvalo by mu to nepomerne kratsi cas ako klampiarovi.

Myslim ze ti co to pouzivaju, si to aj pamataju.