icon

Patrí sa odmietnuť pohovor v nevhodnom čase?

23. jún 2025

Pred vyše týždňom ma volali na pracovný pohovor, na neskoré poobedie ba až večer. Mám za sebou pár pohovorov ale ešte nikdy nikto nechcel aby som šla na pohovor v čase keď je už škôlka dávno zatvorená.
Pán ktorý ma kontaktoval, povedal že sa ozve s iným termínom, keďže nevolal celý minulý týždeň , ráno som zavolala ja a pozícia už je obsadená.
Patrí sa podľa vás odmietnuť pohovor v nevhodnom termíne?

autor
23. jún 2025
@lienka.7

@pralinka86 my keď sme robili pohovory a povedali sme doobeda, tak zase každý jeden, ze nemôže, lebo do 17.je v praci. Táto zase nemôže po 17. No tak si vyber 🤷‍♀️ v každom prípade platí, ze ked mam záujem, riešim možné-nemožné. Tiez sa mohol muž vypýtať z roboty, mama, otec, sestra, sesternica... a zavolám do skolky ze ja nemôžem prísť, príde ta a ta osoba.

@lienka.7 nemám sestru a jediná sesternica býva v UK. Môj otec má zakázané vyzdvihnúť deti, a mám na to vážny dôvod. Mama.keby hneď sadla.na bus by nestihla prísť do škôlky.

dkethe
23. jún 2025
@melanta

17:30 je už neskoro. Pre dotyčného zrejme ešte bežný pracovný čas. Takže zrejme nemáš čo ľutovať, ak potrebuješ prácu, kde chceš stihnúť škôlku do 16. Info o okrese je irelevantná.

@melanta suhlasim. Nechces robit pre firmu, kde sa bezne robi o 17:30 😊

autor
23. jún 2025
@pralinka86

@autorka, dobre teda... Takze uz chapem, volal, ze o par hodin mas prist a bezne tam nikto nie je o tom case... V tom pripade asi si neprisla o nic extra.. zvycajne sa takto nepostupuje
A neriad sa tym, ze ako to je u tvojej firmy. Vsade je to inak. Aj ked neviem zase odkial vies, ako to bolo zauzivane v tej firme kam si chcela ist

@pralinka86 nie o pár hodín o hodinu, pokým sme dohovorili tak cca 55 min. Bolo skoro nemožné za tak krátku dobu isť tam či nájsť za seba náhradu

lienka.7
23. jún 2025
@pralinka86

@autorka, dobre teda... Takze uz chapem, volal, ze o par hodin mas prist a bezne tam nikto nie je o tom case... V tom pripade asi si neprisla o nic extra.. zvycajne sa takto nepostupuje
A neriad sa tym, ze ako to je u tvojej firmy. Vsade je to inak. Aj ked neviem zase odkial vies, ako to bolo zauzivane v tej firme kam si chcela ist

@pralinka86 mohli pokojne hľadať niekoho urgentne. Aj to sa stava. Ja som zažila aj prijatie zo dna na deň. Doobeda som bola na pohovore, podvečer mi volali, ze mi posielali na mail zmluvu, či si môžem prečítať a dat vedieť ci súhlasím. V podstate do 10 hodín od pohovoru som mala robotu. Na druhý deň podpis zmluvy a hneď som nastupovala. A na pohovor ma volali deň predtým. Žiadne týždeň dopredu a pod. Niekto chce proste flexibilitu.

autor
23. jún 2025
@lienka.7

@pralinka86 mohli pokojne hľadať niekoho urgentne. Aj to sa stava. Ja som zažila aj prijatie zo dna na deň. Doobeda som bola na pohovore, podvečer mi volali, ze mi posielali na mail zmluvu, či si môžem prečítať a dat vedieť ci súhlasím. V podstate do 10 hodín od pohovoru som mala robotu. Na druhý deň podpis zmluvy a hneď som nastupovala. A na pohovor ma volali deň predtým. Žiadne týždeň dopredu a pod. Niekto chce proste flexibilitu.

@lienka.7 do obyčajnej administratívny? Tak čo by robili keby človek berie 2t dovolenky?

lienka.7
23. jún 2025
@anonym_autor

@melanta o 17:30

@autorka chápem ta, ale zase ty chap, ze zamestnávateľ je ten co si vyberá. Ja som zažila aj pohovor, ze mi volali, či sa viem, dostaviť do 2 hodín. 😁 všetky práce čo som mala boli takto narýchlo riešené.
A čo by robili, keby som mala dovolenku? Vzali by iného. Normalne. Ci mali by na mňa čakať 2t kým sa vrátim z dovolenky nebodaj?

autor
23. jún 2025
@lienka.7

@autorka chápem ta, ale zase ty chap, ze zamestnávateľ je ten co si vyberá. Ja som zažila aj pohovor, ze mi volali, či sa viem, dostaviť do 2 hodín. 😁 všetky práce čo som mala boli takto narýchlo riešené.
A čo by robili, keby som mala dovolenku? Vzali by iného. Normalne. Ci mali by na mňa čakať 2t kým sa vrátim z dovolenky nebodaj?

@lienka.7 2h je luxus prakticky som nemala ani 55min

luccija
23. jún 2025

Nie, takto sa to určite nerobí, že niekto zavolá a ty do hodiny pribehnes

pralinka86
23. jún 2025

Pozri, vzdy je to o dohode 2 stran.. je vseobecne vela zaujemcov, aj na obyc administratívu.. ako bolo vyssie spominane, ako zaujemca tahas za kratsi koniec. Ty vies, co mozes, co nie, co vies ponuknut, co je za hranicu tvojich moznosti. Ked sa neda, tak sa neda.. a necuduj sa uz tolko 🙂 vyzera to, ze nebudes velmi flexibilny zamestnanec. Ja chapem, ze pri detoch bez pomoci sa neda, len teda niekto iny ma ine moznosti a moze. Toto bola jedna ponuka z mnohých, mas dalsiu skúsenosť . Hladas dalej to, co vam bude doma vyhovovat

maranta_leuconeura
23. jún 2025

Asi nerozumiem uplne otazke. ,,patri sa odmietnut"? Ved ked ti to nevyhovovalo, tak si odmietla. No tak si mala mat pohovor za hodinu, nestihala si, tak si odmietla. Nic divne. Mozno druha po tebe mala mat pohovor o pol hodinu a ta to zvladla, tak ju zobrali. Tiez nic divne. Co tu riesime?

simona92101
23. jún 2025

Cize oni ti volali ze mas do hodiny prist na pohovor?dobre to chapem?trosku neseriozne z ich strany

mk1111111111
23. jún 2025

A naco to rozoberas, nemohla si prist, prisla druha prisla, zamestnavatelovi vyhovovala, vzal ju. On ju bude platit, on si vybral. Ze vo vasej firma su ine zvyky? Ved to nic na tom nemeni.

autor
23. jún 2025
@simona92101

Cize oni ti volali ze mas do hodiny prist na pohovor?dobre to chapem?trosku neseriozne z ich strany

@simona92101 áno a ešte sľubuje že zavolá s iným termínom?

sisaka
23. jún 2025

Ja som už z toho debil. Pôvodná otázka znie, či sa patrí odmietnuť pohovor v nevhodnom čase a diskusia sa nakoniec rozvinie o tom, že autorka to nestíhala, lebo mala na to 55 minút aby si vybavila stráženie dieťaťa a dostavila sa na pohovor. Aké patrí/nepatri? Prepáčte termín mi nevyhovuje nemôžem niekedy inokedy? Nie nemôžete. Ok. Koniec debaty, život ide ďalej a hľadám ďalej.

sisaka
23. jún 2025

Autor - ty si sa prvý krat uchádzala o zamestnanie?
Nezavolal, lebo medzičasom našiel niekoho, kto mu vyhovoval. Neviem, čo stále nechápeš

mandzula
23. jún 2025

V takom case by som bola ochotna absolvovat akurat tak online pohovor, urcite nie osobny a ohlaseny tesne pred. Takehoto potencialneho zamestnavatela by som povazovala za neseriozneho a nemala by som zaujem pracovat pre neho a byt opicka na gumicke.

autor
23. jún 2025
@sisaka

Ja som už z toho debil. Pôvodná otázka znie, či sa patrí odmietnuť pohovor v nevhodnom čase a diskusia sa nakoniec rozvinie o tom, že autorka to nestíhala, lebo mala na to 55 minút aby si vybavila stráženie dieťaťa a dostavila sa na pohovor. Aké patrí/nepatri? Prepáčte termín mi nevyhovuje nemôžem niekedy inokedy? Nie nemôžete. Ok. Koniec debaty, život ide ďalej a hľadám ďalej.

@sisaka áno zhruba takto sme viedli rozhovor, až na to že pán povedal že môžem inokedy, lebo tam kolegyňa nie je, že mi zavolá. Ale nezavolal. Pre mňa bol ten pohovor v nevhodnom termíne

alenka58
23. jún 2025

je to neštandartné, ale stáva sa, pri rýchlom obsadení miesta je nevhodné odmietnuť pohovor, čo sa stalo asi tebe, no ak majú viac vyhovujúcich uchádzačov a boli ochotní prísť tak zobrali, nad tým sa už nezamýšľaj

guiseppinka
23. jún 2025
@lienka.7

@lienka.7 mne volali z jednej personalky, ze nasla moje cv na nete a pasovala by som pre klienta. Aj som na to zabudla, ze je tam zverejneny... ze ci by som mohla zajtra alebo o 2 dni na pohovor, tak vravim, ze dnes odchadzam do at, tak mozem prist teraz. Tak ze samozrejme. Do pol hodiny som tam bola. Potom firma mi volala, ze ci mozem vtedy a vtedy tak vravim, ze si musim poriesit odvoz, ze mozem bud ten alebo ten den, ze im obratom zavolam. Takze sa zase mne prisposobili. Bola som na pohovore a do hodiny mi volala personalistka, ze si ma vybrali a ze hned o 2 tyzdne mozem nastupit...

Inak autorka, povedala by som, ze mame cas hodinu, ze to nestihas sa tam dostat, ze aby to posunul na neskorsi cas, aby si sa stihla obliect a docestovat... a muzovi by som volala, aby dosiel okamzite domov, lebo ides na pohovor (pokial to samozrejme dovoluje pracovna napln, ze moze odist)

guiseppinka
23. jún 2025

Alebo by som povedala, aby sa spravil pohovor online

eliska13
23. jún 2025
@guiseppinka

@lienka.7 mne volali z jednej personalky, ze nasla moje cv na nete a pasovala by som pre klienta. Aj som na to zabudla, ze je tam zverejneny... ze ci by som mohla zajtra alebo o 2 dni na pohovor, tak vravim, ze dnes odchadzam do at, tak mozem prist teraz. Tak ze samozrejme. Do pol hodiny som tam bola. Potom firma mi volala, ze ci mozem vtedy a vtedy tak vravim, ze si musim poriesit odvoz, ze mozem bud ten alebo ten den, ze im obratom zavolam. Takze sa zase mne prisposobili. Bola som na pohovore a do hodiny mi volala personalistka, ze si ma vybrali a ze hned o 2 tyzdne mozem nastupit...

Inak autorka, povedala by som, ze mame cas hodinu, ze to nestihas sa tam dostat, ze aby to posunul na neskorsi cas, aby si sa stihla obliect a docestovat... a muzovi by som volala, aby dosiel okamzite domov, lebo ides na pohovor (pokial to samozrejme dovoluje pracovna napln, ze moze odist)

@guiseppinka ty si tiež na HR tak musíš uznať, že to je max nevhodné niekoho volať z hodiny na hodinu hoc aj o 3 hodiny na pohovor.Stresovat muža, dieťa, seba, lebo...toto seriózny zamestnávateľ nespraví

lienka.7
23. jún 2025
@eliska13

@guiseppinka ty si tiež na HR tak musíš uznať, že to je max nevhodné niekoho volať z hodiny na hodinu hoc aj o 3 hodiny na pohovor.Stresovat muža, dieťa, seba, lebo...toto seriózny zamestnávateľ nespraví

@eliska13 toto nie je vôbec o serióznosti, ale o flexibilite. My sme tiez v praci potrebovali do tyzdna mat miesto obsadene. Cize kto skôr prišiel, ten skôr bral, ako sa vravi...
@autorka ber to úplne normálne, proste ty si nemohla, on našiel niekoho kto mu proste sadol, tak ho aj hneď prijal. Bodka. Viac by som to nerozmazavala.

guiseppinka
23. jún 2025
@eliska13

@eliska13 nie, bohuzial nie som na hr. Ja robim predlzenu ruku pracaku... tiez by som povedala, ze je to skor flexibilita. Pokial to nevyhovuje, tak sa da dohodnut iny termin - hned rano dalsi den napr. Alebo je dalsia moznost online termin... aj take som mala, ze volali mi o pol 11 s tym, ze pohovor bol online o pol 2, lebo skor som nemohla, nestihla by som sa vratit domov... ale je to aj o cloveku ako sa k tomu postavi a ako zareaguje v stresovej situacii. Pokial chlapik vidi, ze mesto A od mesta B je vzdialane hodinu, tak asi nedam termin od telefonatu na hodinu... resp by som sa na to ozvala, ze to nie je mozne stihnut...

autor
23. jún 2025
@guiseppinka

@guiseppinka to v akom jazyku mám napísať že na tému iný termín bola jeho odpoveď: kolegyňa ktorá dáva termíny tu už nie je zavoláme vám

guiseppinka
23. jún 2025

Nemusis v ziadnom inom jazyku... povedala si to, mali sa ozvat, neozvali sa, vzali niekoho ineho. Miesto nebolo pre teba... bodka koniec...

wolf_
23. jún 2025

Pre mňa ako nočnú sovu je čas 17:30 úplne ideál a v "mojom svete" úplne normálny čas na pohovor 😁 Ale nechcela by som pracovať pre firmu, kde si myslia, že som na špagátiku - chcú aby do hodiny dobehnem na pohovor a keď nepriskočím na ich písknutie ako poslušný psík, tak ma odpíšu - a ako bonus sľúbia, že sa ozvú s iným termínom a nakoniec sa ani neuráčia oznámiť, že to celé padlo.... Takže tak 🙂

eternity24
23. jún 2025

Mne ten čas príde divný, nepočula som v živote, aby pohovor bol o 17:30 a uz vuebc nie, že ti rano zavolajú, aby si prišla v ten deň o 17:30… podľa mňa neseriózne, nedôveryhodne jednanie, nešla by som tiež.

maranta_leuconeura
23. jún 2025
@eternity24

Mne ten čas príde divný, nepočula som v živote, aby pohovor bol o 17:30 a uz vuebc nie, že ti rano zavolajú, aby si prišla v ten deň o 17:30… podľa mňa neseriózne, nedôveryhodne jednanie, nešla by som tiež.

@eternity24 ja to naopak beriem tak, ze pre pracujucich co nechcu vymeskat z prace kvoli pohovoru je ovela lepsie, ak buduca firma vyjde v ustrety a pohovor je mimo moj pracovny cas a tak usetrim den dovolenky. Ale samozrejme po dohode s uchadzacom. Autorke by mozno viac vyhovovalo mat ho o 12 na obed 🤷🏻‍♀️ co je pre mna uplne mimo

chestnut
23. jún 2025

Mala som pohovor aj 21:00 pre USA firmu

autor
23. jún 2025
@chestnut

Mala som pohovor aj 21:00 pre USA firmu

@chestnut toto je úplne od veci koment, každý vie že USA je inej časovej zóne a nemusela si sa tam trepať ,,na kus reči,,