icon

Pečenie tort na zákazku. Ako začať podnikanie?

7. jan 2026

Ahojte. Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? Popri materskej som piekla,tak rozmyslam ze zas zacnem. Lebo v praci chcem dat vypoved. Manzel pracuje a tiez ma nieco pomimo prace. Vyhovovalo by nam keby som ja doma a len si takto privyrabam. Lebo dve deti,kazdy praca plus muzove fušky to sa stihat neda. Je dopyt po tortach? Ja by som nepiekla draho. Ked vidim tie ceny toriet len pozeram. Vdaka.

anonym_2519fd
7. jan 2026
@sara07

@anonym_autor nejaké učtovnictvo ? alebo niekomu robit učotvnictvo ,ano nie je to kreativna praca ale je to praca z domu

@sara07 na ucto uz nestaci mat vs ekonomicku davno.. ak to nerobi, nevie, tak sa teraz z toho zblazni. Robim to 20+ rokov.. vlastne od malicka sa da povedat a uvazujem, ze idem radsej do tesca tovar vykladat :DD len keby som na to nebola prekvalifikovana :DDD vraj..

melanta
7. jan 2026
@anonym_f4af0b

@melanta No ano, ale ona chce byt doma a piect. Nie popri praci.

@anonym_f4af0b a? Reaagovala som na to, že bolo spomenuté, že ešte aj mikroodvod 130 bude platiť. Nebude, lebo ona nebude piecť oficiálne. Nebude živnostník. Ona bude piecť na čierno. A je jedno, či popri práci alebo ako dobrovoľne nezamestnaná. Mikroodvod sa týka iba SZČO, čo ona nebude.

bomba36
7. jan 2026

Presne takto bodka/podbel reaguje aj v tých jej ostatných anonymných témach. To jej "Kde píšem, že.." je v každej jednej niekoľkokrát.
Vieš bodka, on ťa nikto nechce zamestnať, lebo v tej prdeli kde žiješ každý každého pozná a nikto si ťa dobrovoľne do firmy nedotiahne. Buď rada, že máš aspoň to, čo máš v tej Nitre, lebo keby vedeli, čo za človeka im tam pracuje, tiež by ťa neprijali. A ak budeš torty piecť tak, ako pristupuješ k svojej práci, to ďakujem pekne 😂 stratená existencia

petracandle
7. jan 2026

Ženy, toto je 100% Bodka/Podbel😃😃 presne tie isté vety, čiže výhovorky ako vždy 😃😜 milujem!

anonym_e527e1
7. jan 2026

Jooj tebe Bodka Podbeľová nepomôže ani vymýšľanie že robíš 12tky, aj tak ťa každý spozná 😂

simca06022011
7. jan 2026
@anonym_b99987

Prúser tohto štátu je, že v podstate nie je reálne si tu len tak privyrabat, v zmysle tých pár eur - 300-400 , čo mnohým rodinám veľmi pomôže. V normálnych krajinách majú buď limit na zárobok, pri ktorom človek nemusí v podstate nič riešiť, žiadne odvody a dane. Alebo majú tak nízke odvody, že nikomu ani nenapadne to robiť na čierno, lebo zaplatiť 20 eur mesačne je v pohode. Novými mikroodvodmi sme sa tu dostali do bodu, že aj tí, čo si privyrábali, budú musieť zavrieť, pretože sa im to neoplatí. A úplne absurdné sú podmienky pri činnostiach, ako to pečenie tort, kde nie je absolútne šanca to robiť v malom "na kolene". A to je smutné. Nejaké ohananie sa hygienou a pod. je úplne absurdné. Tvárime sa, že vo velkovyrobe je to 100% čisté a nezávadné, ale ono to tak vôbec byť nemusí. Prečo potom je dovolené predaj z dvora rôznych produktov, ktoré tiež môžu podľahnúť skaze a spôsobiť problém. Proste naša krajina trpí na to, že tu súkromné podnikanie bolo vždy považované za niečo, čo je zarucene podvod a oje..nie. Ale ono by to malo byť presne opačne. Ľudia by mali mať možnosť si privyrobiť bez buzeracie štátu.

@anonym_b99987 myslim, ze celkovo mame velmi drahe vsetko a to je pruser..a potom to tak vyzera = zarabame malo na ceny tovarov a sluzieb. Zamestnanec nechape preco ma malo na ruku, zakaznici nechapu preco su vysoke ceny, nechapu preco sa zatvaraju prevadzky, kde chodili roky a podnikatelia pomaly ale isto nechapu, ze obraty maju = zisky nemaju... ceny zvysit velakrat nedokazu. To je cele tak zle, ze hned by som zdrhla z tadeto s celou firmou. Staci si dat do chatgpt nech mi ukaze rozdiely v eu, v tomto zdanovani prijmov, vo vyske odvodov a nechapem tie dristy o tom "ako je v sr vsetko "nizske" a treba zvysovat poplatky a nech ideme inam ak sa nam nepaci, aby sme videli ake je to tam horsie " :DD

dennissa16
7. jan 2026
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nerozumiem otazke asi. Muz ma podporuje. On chce aby som bola doma. Riesila by som deti,domacnost. A privyrabala si. Vidi ze toto uz nezvladame.

@anonym_autor muž vidí, že to nezvládate? Muž už teba nezvláda počúvať, veď aj my tu na MK uz mame na mále…

anonym_f4af0b
7. jan 2026
@petracandle

Ženy, toto je 100% Bodka/Podbel😃😃 presne tie isté vety, čiže výhovorky ako vždy 😃😜 milujem!

@petracandle Fakt je to ona? Jeeeej🥳 ja som tak dufala, ze zas napise😄😄

maca1984
7. jan 2026

Kto je kurňa bodka /podbel ? 🤣

anonym_e527e1
7. jan 2026
@maca1984

Cca 40 ročná žena, ktorá neustále len fňuká ohľadom roboty, klame a jej životným cieľom je sedieť doma na riti. Známa firma na MK.

maca1984
7. jan 2026
@anonym_e527e1

Cca 40 ročná žena, ktorá neustále len fňuká ohľadom roboty, klame a jej životným cieľom je sedieť doma na riti. Známa firma na MK.

@anonym_e527e1 výborný biznis plán 🙈
Ok, tak už si ani nebudem drať prsty.

zmrzlinka2021
7. jan 2026
@anonym_e527e1

Jooj tebe Bodka Podbeľová nepomôže ani vymýšľanie že robíš 12tky, aj tak ťa každý spozná 😂

@anonym_e527e1

Tu si pamatam. A vidim, ze sa doteraz nezaradila

zmrzlinka2021
7. jan 2026
@anonym_e527e1

@anonym_e527e1

Tak potom sa ťažko radí, ked jej sa v podstate pracovat nechce.

lubka2510
7. jan 2026
@anonym_e527e1

@anonym_e527e1 presne tak😀

anonym_0be156
7. jan 2026

Ked som klikla na túto diskusiu tak ani vo sne by mi nenapadlo že to bude podnikateľský plán našej bodky 😀😀

bomba36
7. jan 2026
@anonym_e527e1

@anonym_e527e1 to ráta aj s cestovaním z domu, nevie šoférovať po meste tak chodí autobusmi. V tej robote sa zase nepretrhne.

lenka188
7. jan 2026

@anonym_autor podla mna pecenie tort takto doma je strasne nevdacna robota. A ak chces piect iba pre rodinu a kamosky, tak neviem kolko mas kamosiek a rodiny, ale pochybujem, ze si dokazes kazdy mesiac zarobit 200-300 eur ak mas v cistom na jednej torte 20eur.
Viem o com hovorim, tiez som takto piekla a este popri robote. V novembri som si povedala, ze mam dost, uz ma to aj bavit pomaly prestavalo a zarobok strasne maly ak tam chces dat naozaj kvalitne suroviny a nie margarin a akoze mascarpone krem kde je pol kila slahacky a lyzica mascarpone...

sara07
7. jan 2026
@anonym_2519fd

@sara07 na ucto uz nestaci mat vs ekonomicku davno.. ak to nerobi, nevie, tak sa teraz z toho zblazni. Robim to 20+ rokov.. vlastne od malicka sa da povedat a uvazujem, ze idem radsej do tesca tovar vykladat :DD len keby som na to nebola prekvalifikovana :DDD vraj..

@anonym_2519fd poznám tuto vetu , ma uplne fascinuje, no a čo tak človek má zbytočne školy na vykladanie tovaru alebo do pokladne
ano oni potrebuju ludi bez mozgových závitov čo budu môct zametat ako potrebuju, idealne totálne zufale stvorenie s dlhom alebo hypotekou ktora bude na telefone podla potreby chodit ...

sara07
7. jan 2026
@melanta

@anonym_f4af0b a? Reaagovala som na to, že bolo spomenuté, že ešte aj mikroodvod 130 bude platiť. Nebude, lebo ona nebude piecť oficiálne. Nebude živnostník. Ona bude piecť na čierno. A je jedno, či popri práci alebo ako dobrovoľne nezamestnaná. Mikroodvod sa týka iba SZČO, čo ona nebude.

@melanta ono to je tak
keby odvody a dane boli férovo nastavené , nik by nemal potrebu robit na čierno , máš najlepšie normálne v pohode, to len politici - teda určita čast - ma pocit že podnikatel , drobny podnikatel robi iba na čierno ..
aj ty by si riešila blok lenže ak to máme pri týchto platoch o 10-50 € lacnejšie .tak neriešime ...

13uzivatelka11
7. jan 2026

@sara07 nemyslím si, že keď nechcú "prekvalifikovanych" ľudí je to preto, že ostatní čo nemáme VŠ sa cítime hlúpo a bez mozgu 🤦‍♀️ ale je im jasné, že žena čo má dobré vzdelanie a nejaku kariéru za sebou, tak im tam dlho nevydrží za pokladňou za ten plat, keď je zvyknutá na iné..

simca06022011
7. jan 2026
@sara07

@anonym_2519fd poznám tuto vetu , ma uplne fascinuje, no a čo tak človek má zbytočne školy na vykladanie tovaru alebo do pokladne
ano oni potrebuju ludi bez mozgových závitov čo budu môct zametat ako potrebuju, idealne totálne zufale stvorenie s dlhom alebo hypotekou ktora bude na telefone podla potreby chodit ...

@sara07 no ja by som kludne aj premyslat prestala, proste pre mna je takato praca oddych, monotonne, rovnake, manualne prace... proste uplne sen pre mna popri tom co robim. KEdysi som chodila sestre do kaviarne obsluhovat a riady umyvat aby som mala psychohygienu :D

simca06022011
7. jan 2026
@13uzivatelka11

@sara07 nemyslím si, že keď nechcú "prekvalifikovanych" ľudí je to preto, že ostatní čo nemáme VŠ sa cítime hlúpo a bez mozgu 🤦‍♀️ ale je im jasné, že žena čo má dobré vzdelanie a nejaku kariéru za sebou, tak im tam dlho nevydrží za pokladňou za ten plat, keď je zvyknutá na iné..

@13uzivatelka11 To nemaju ako vediet. poznam kopec ludi, co nemaju kvalifikacie, skoly a prax, a aj tak nevydrzia a fluktuaciu maju vysoku. Ja mam prekvalifikovaneho skladnika na firme a robi tam uz 10rokov s vs, proste nepotrebuje nic ine, bavi ho to.. keby som takto prijimala ludi, tak neviem. Mna vzdy zaujima ci to ten clovek chce robit, skusit.. 🙂 a si nemysli, ze uctovnik v beznej firme zarobi viac ako pokladnik, o velmi maaaalo viac, ze to ani za to vzdelanie, ani "zodpovednost" a nervy nestoji. Zarobi viac vo velkych firmach, senior, pripadne ako externy uctovnik pre xy firiem.

autor
7. jan 2026
@anonym_e527e1

@anonym_e527e1 ano robim 12tky plus cesta cca 10 minut. Takze to neratam s cestovanim.

sara07
7. jan 2026
@13uzivatelka11

@simca06022011 ja to chápem , len u nás odmietnutie zaboli ste prekvalifikovana a čo ..
@13uzivatelka11
alebo uplne perla nebude u nás štastná . 😂😂😂

simca06022011
7. jan 2026
@sara07

@simca06022011 ja to chápem , len u nás odmietnutie zaboli ste prekvalifikovana a čo ..
@13uzivatelka11
alebo uplne perla nebude u nás štastná . 😂😂😂

@sara07 joooj na nebudete u nas stastna by som na nich vysypala taky monolog o tom aka budem, ze by vidieli :DD asi si fakt poslem dakam ziadost, nech si vyskusam herecke schopnosti :DD

anonym_f14d4c
7. jan 2026
@13uzivatelka11

@anonym_7f4eef ale nám môže byť jedno či to robí nacierno alebo nie, riskuje tým len ona.. hlavne keď pred vianocami bola veľká kauza, že štát ide kontrolovať tieto malé domáce cukrarky. 🤷‍♀️ Veď nech si pečie ale neviem aké rady čaká od nás...ja osobne by som sa bála takto piecť pre cudzích ľudí práve preto, že to môže byť kľudne daka kontrola, ale ak jej tých 200€ za to stojí..

@13uzivatelka11 hej, domáce cukrárky štát ide kontrolovať, čo si privyrobi na 3 balíky plienok za mesiac. Toť pán Kaliňák svoju kukuricu zveľaďuje neskutočnými cenami nábytku kuchýň, elektrospotrebičov, sedačiek a tam to už nikto nekontroluje. Toto sa mi nepáči, že sa tak nerovnomerne konsoliduje.

margotka17
7. jan 2026
@maca1984

@maca1984 tiež netuším 😏🤔

autor
7. jan 2026
@anonym_f14d4c

@13uzivatelka11 hej, domáce cukrárky štát ide kontrolovať, čo si privyrobi na 3 balíky plienok za mesiac. Toť pán Kaliňák svoju kukuricu zveľaďuje neskutočnými cenami nábytku kuchýň, elektrospotrebičov, sedačiek a tam to už nikto nekontroluje. Toto sa mi nepáči, že sa tak nerovnomerne konsoliduje.

@anonym_f14d4c presne. Par stoviek eur si chce clovek privyrobit k minimalnej mzde a musi platit obrovske odvody. Mozno keby matkam umoznili polovicne uvazky alebo moznost podnikat do urcitej sumy s malymi odvodmi tak by nebola čierna práca

maciatkolulu
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_f14d4c presne. Par stoviek eur si chce clovek privyrobit k minimalnej mzde a musi platit obrovske odvody. Mozno keby matkam umoznili polovicne uvazky alebo moznost podnikat do urcitej sumy s malymi odvodmi tak by nebola čierna práca

@anonym_autor do koľko rokov deti by mali mať matky výhody,?

sisa_s
7. jan 2026
@margotka17

@maca1984 tiež netuším 😏🤔