icon

Pekná práca a slabý plat

mogaa
18. feb 2023

Kočky zobrali by ste miesto kde je slabý plat ale ide o peknú prácu? Je to práca na študijnom na VŠ plat cca 1000brutto, žiadne odmeny, nič naviac.....

Strana
z3
ildiko36
19. feb 2023

@oli18 no taky plat davaju az od septembra moja zlata , ja som mala pred 3.rokmy len polovicu, z toho som platila hypoteku ,inkasso, mojej mame davala plat že bola so synom lebo nemohla do roboty ,cestu do nemecka tam stravu atd..a dcere skolu platila, stravu internat atd..a ano pred rodicakom som mala nasetrene len mojho ex priatela musela vyplatit z domu.

ildiko36
19. feb 2023

@oli18 rodicak mi nechodil lebo ani Slovensko ani nemecko nechcel platiť.Slovensko sa vyhováral ze prvorade je nemecko lebo tam mam zmluvu, nemci nechceli platiť ze momentálne som na sk a nie v nemecku s detmi..musela som počkať rok aby som mohla podať žiadosť na sk aby dali rodicovske od dovŕšenia 1roka, a to tiež trvalo pol roka kým to zistili že môžem to dostať, a ďalších par mes .kým som to dostala ..a až keď na Sk potvrdili ze som nič nedostala tak mohla požiadať v nemecku spätne do 1roka.Uz nehľadujem, konecne chodí to co má

babulkomale
19. feb 2023

Nuz za 3k sa treba narobit a vela toho vediet. Neda sa mat vsetko.

oli18
19. feb 2023

@ildiko36 tak to si mala tazke. V Nemecku su ine platy.

oli18
19. feb 2023

Ma prekvapuje, ze niektore aktualne robite, niektore ste robili, v skolstve a o odmenovani nic neviete.
Rozoznavaju sa triedy a stupne. Jedno je podla vzdelania, druhe podla odpracovanych rokov. Kazde 3 roky je platovy postup. Ked som ja robila, bol postup len do 24 odpracovanych rokov, co je velmi nespravodlive, kedze clovek ide do dochodku po odpracovani aj viac, ako 40 rokov. Osobne ohodnotenie sa do platu nedava, ako tu bolo spomenute, ze dava. Je to pohybliva nenarokovatelna zlozka mzdy. V navrhu rozpoctu sa s tym pocita, je len otazne, ci aj realne skola na to peniaze dostane. Na osobne ohodnotenie a na odmeny sa rozdelia aj prostriedky, ktore sa usetria pri PN a OCR pracovnikov. Odmeny sme mali bezne 2x do roka. Oo a odmeny su cisto v rezii vedenia, velakrat podla hesla
" blizsia kosela, ako kabat". Zase pokial je clovek mlady, je super, ze ma kazde 3 roky vyssi plat, ktory nezavisi od sefa. Je otazne, ake vysoke tie tarify su. Cez prazdniny je pracovna doba skratena a je to volnejsie.

ropucha6
19. feb 2023

Nie, nevzala. Z peknej prace sa nenajem.

katka700
19. feb 2023

@mogaa Možno to zobrer na chvíľu, budeš mať zmenu, oddych od stresu z predchádzajúcej práce a po pol roku začni postupne hľadať niečo iné. Nechcem pôsobiť pesimisticky ale každá práca má svoje plusy a mínusy. Stres je všade a ak náhodou nie je tak sa v tíme nájde 'dobrák' čo tie stresy vyrába lebo inak nevie a najhoršie to znášajú zodpovední ľudia čo sa snažia aby veci fungovali. Predstava, že nižší plat znamená automaticky menej roboty je scestná, práveže mám skôr dojem že tí čo zarábajú menej sa nadru ďaleko viac ako napoly protekcni s 3x takým príjmom.

ildiko36
21. feb 2023

@lienka.7 velmi sa míliš, materskú som až teraz dostala po 18mes., do vtedy som žila z toho čo som mala odložené, ale neratala som s tým že im to bude trvať skoro 2 roky..S druhým synom som dostala po 4mes, lebo otec nebol zapísaní do rodneho listu..A teraz som nedostala som az tak moc kolko si mysliš.. a len na 2roky,na Sk dostanem ako vy tu tých par stoviek a Nemecko doplaca 200ero ,po 2rokoch sa musim vratiť do roboty. Keby som mala deti v nemecku, čo je nemožné kvôli otca dieťaťa, by dali 2000euro rodicovske.Takze prvo over ako začneš súdiť niekoho.

ildiko36
21. feb 2023

@lienka.7 a po druhe maleho mam po 40.r Kus som chcela užiť materstvo, aspoň tie 2roky, celý život som pracovala, s 5r som bola len rok na materskej a je autista.. Nemala som lahký život , dceru som mala na chemoterapii 2roky, už 10r pendlujem v De aby som im zabezpečila aspoň daaký normalný život.Na Sk nezarobý človek tolko aby sama platila aj hypoteku, vyplacala ex z domu, plat som davala mame lebo kvôli môjmu synovi sa nemohla zamestnať,a este prerábala dom.. Ľahko sa ti hovorí zaplať opatrovateľku pre deti..radsej som hladovala ale bola s detmi., ale detom nič nechýbalo

lienka.7
21. feb 2023

@ildiko36 ja som ta nesudila, ja som reagovala na tvoj (myslim) prvý prispevok kde pises ze na jednej strane nemas co do ust, na druhej strane ze ta "caka krasny plat".
K tomu zvyšku len ze zelam všetko dobre, najma zdravie tvojej dcerke🍀

lacibo
22. feb 2023

@ildiko36 4000 eur si zarobila za mesiac? A pocas rodicaku ste hladovali? ..to si nemala ziadne uspory z takeho prijmu?

lacibo
22. feb 2023

@ildiko36 a kde si pracovala v Nemecku, ak sa amiem opytat..za taky dobry plat?

ildiko36
22. feb 2023

@lacibo nezarobyla som tolko , čitaj čo som písala🙈Tolko davaju od septembra, ja som na rodicovskej čo mam uz pomali 2 rocneho syna, po 18mes som dostala rodičovske..Mam nastúpiť do práce po 2 rokoch v maji

Strana
z3