Plat a podmienky práce v Kauflande
Ahoj mala by som ísť pracovať do Kauflandu, chcem sa opýtať prosím vás zobrali ma na 6-7 hodín. Koľko by som by som mala mať plat, niekto kto pracuje c Kauflande budem vďačná každému. Mám prácu a chcem vedieť či sa to viac oplatí. Zmluvu ešte nemám preto sa takto pýtam. Ďakujem každému.
@zafir01 inak to je super peniaz za taky malý úväzok 💪
@christina312 no skús . Ak budem vedieť odpoviem. Kľudne aj súkromnú poštu
@christina312 výplatu robia hlavne priplatky za víkendy, nočné, pripadne zaplatené nadčasy. Platy sú rôzne v rôznych mestách, ale tak najčastejšie je na plný úväzok v hrubom 1090€. Na 4 hodinový to je v hrubom cca 540€, za víkendy sa dá nahnať tak 100€, ak nemáš stravné lístky tak cca 50€ stravné, nadčasy sa preplácajú po troch mesiacoch. Niektoré filiálky majú I príplatok filiálky, to býva na plný úväzok nejakých 60?€. A zmeny záležia od vedúcich, niekto preferuje dlhšie zmeny a viac voľna, iný zas každý deň na 4 hodiny..
@ekira1 jj viem ako to chodí pracovala som dlho kaufland aj lidl a vraciam sa po rokoch späť.
1090 uvádzajú na skrateny uvazok 35 hod.viem ze BA ma iné platy ako iné kraje.
20 hod uvazok mi ale vychádza okolo 600 v hrubom podľa mojich výpočtov plus stravne.
Na 4 hod denne nechcem ísť nevyhovuje mi to , to už mám odkomunikovane tak snáď to bolo pochopene aj z ich strany.😅😅😅
@zafir01 napíšem ti nech to tu nespamujem🙃ďakujem si zlata
@christina312 plat je uvádzaný na plný úväzok 38,75 h týždenne. Podľa výšky úväzku je určitý počet % z tohto platu.
@ekira1 ja mám inzerát na ktorý som reagovala kde je plat aspon podľa môjho chápania uvedený na najvyšší skrateny uvazok co je 35 hod týždenne. Pretože cely inzerát je na skrateny úväzok.
@christina312 mzda je uvedená na plný úväzok a kráti sa podľa výšky úväzku, ty by si mala 7h úväzok a plný je 7,75h veľký rozdiel tam už nie je
@christina312 nie nie, je to plný úväzok, uvidíš na zmluve. Všetci majú rovnakú zmluvu na plný úväzok a skrátení majú dodatok s percentami, koľko z plného úväzku budú mať. A všetky zvýšenia, odmeny atď. sú v zmluve na plný úväzok a tí na skrátení zas dodatok. Podľa veľkosti prevádzky je plat 1050€ menšie a 1020€ +70€ príplatok väčšie filiálky.
@christina312 je to tam aj napísané, že mzda sa kráti podľa výšky úväzku inak v inzeráte
@ekira1 aha tak to je mi zvláštne potom ,ze inzerát je vyslovene na skrateny úväzok ale plat uvádzajú na plny. A nie je to tam bohvie ako dovysvetlene....
Ale teda plný úväzok v kauflande znamená 37,5 ano?, lebo niekde sú plné uvazky 40 hod , ja som tak sama mala v lidli.
@ekira1 v prípade "mojej " filiálky je 1020 plus tých 70 eur, kde je poznamenané ze príspevok je krateny podľa úväzku.
@christina312 pretože zamestnanec na plný úväzok je "drahý", už pár rokov plné úvädzky nedávajú, iba ak je filiálka v ... a nutne potrebuje I tú hodinu, dve a je to akože za odmenu. Teda klasické PPOčko, nie VST alebo VO. Plný je 7,75h pretože sú všetci "jedno" oddelenie a robia sa I nočné podľa potreby. Musela by som pohľadať, je to v zákone, keď je viac zamestnancov na jednej pozícii. 8h úväzok má riaditeľ, pretože je jediný na svojej pozícii 😀
@candii je 🙃😅 ale stále napr lidl uvadza normálne v inzeráte klasicky plat podľa úväzku🙂
@ekira1 v pohode ved ja nepotrebujem plný úväzok aktuálne aj keď mi bol ponukany ale nedá sa mi.
@candii ale hej vyhľadala som si iné inzeráty a vidím ze aj pri plnom úväzku je ponúkané 1090 €
@christina312 tak to tam nutne potrebujú ľudí 🫢 ale zas, kto by sa dobrovoľne hrnul robiť do kauflandu, česť výnimkám, ak by mal na výber..
@christina312 no 😄 to si napíšeme o rok. Všetko je o ľuďoch, ako nadriadených tak i zákazníkoch. Niekde sa to dá, niekde žiaľ nie. Uvidíš, ale vo všeobecnosti za tú prácu a nervy kaufland platí najmenej. Ak niekto chce zarobiť, do kauflandu robiť nepôjde.
@christina312 a na akú pozíciu ideš?
@christina312 tak držím palce a pevné nervy. A dobrý kolektív a nadriadených.
@ekira1 ďakujem krásne, aj za ochotu 🙂
@christina312 v kauflande?
@opica_skorica dobrý den ,aká je otázka? 🙂
@christina312 ci robite v kauflande?
@opica_skorica ano aj tam aj v minulosti v inom obchodnom reťazci
@candii ja pracujem v kauflande na plny uvazok a pod 1100 som nemal uz asi 2.roky tak nechapem vysku tvojho platu

@zafir01 až teraz som náhodné nasla ze si mi odpovedala vôbec mi neprišli upozornenia