icon

Plat pomocnej sily na základnej škole

2. aug 2022

Mamicky prosim vas tie ktore sa v tom vyznate.Pozeram prace na profesii a nerozumiem preco neuvadzaju vysku platu pri pracach ako je pomocna sila do kuchyne a upratovacka na zakladnych skolach.Praca v BA.To je akoze len za minimalnu mzdu ci ako tomu mam rozumiet? A v lete v skolach nepracuju,neviete?
Dakujem.

Strana
z2
mufka1
2. aug 2022

@mufka1 Niekedy ten co ma VS ma mesie IQ ako ten co ma účnovku.

luccija
3. aug 2022

@mufka1 u nas v dedine v skolke museli stravu dovazat z mesta, lebo kucharka bola dlhodibo PN a pomocne sily odisli a rodicia platili raz tolko za stravu.Nikto to nechcel robit
Autorka suhlasim, ze platy nizke, ale ja som vcera pozerala profesiu a som v soku z tych platov VS, jazyk, aktivny vodic a plat smiesny ci dokonca na 12 h smeny.Pozri aj ponuky na edujobs.To uz, ked do kuchyne tak niekde do foodu do jedalne, restauracie..obchodneho domu.To uz aj uoratovacky viac zarobia som.zvedava, ked ta starsia generacia pojde do dochodku kto to bude robit

zmrzlinka2021
3. aug 2022

@mufka1
Aby nevzniklo nedorozumenie, vykonavat tu pracu neznamena automaticky, ze dotycna osoba ma nizke iq. A taktiez nikto tu nenapisal, ze tato praca je nepotrebna. Ja som pisala, ze cena prace je dana hlavne tym, ako rychlo a ako kvalitneho cloveka vies zohnat. A proste je podstatne narocnejsie vziat niekoho na poziciu, kde komunikujes na dennej baze v anglictine, riesis strategicke rozhodnutia, mas mega zdpovednost ako niekoho na vypomoc do kuchyne. A to sa pri narocnych poziciach bavime o platoch od 2 tis. vyssie, kde hladas, hladas a hladas a ked sa podari najst, vyvazujes cloveka doslova zlatom.

zuzulka558
3. aug 2022

@mufka1 čistá pravda takých som zažila ako čašníčka, vždy som podľa reči dedukovala ze ani ZŠ nemá a potom že inžinier 🤣🤣🤣🤣 ja ze zle počujem

mufka1
3. aug 2022

@zmrzlinka2021 nie pohode ono je strašne ťažko nájsť s každej sfére dnes ľudí. Bohužiaľ každá práca je nedokončená.Tak ako ja kuchárka tak aj zdravotná sestra .Mam kamarátku robí zdravotnú sestru n DK 12 hod zmeny, sobota nedeľa sviatok piatok a poviem ti ze zarobí 720e v čistom skoro som odpadla keď som to videla
Preto viem ze je problém až zdravotne sestry najst. Proste tu na SK je to všade zle Vieš ono keď ma niekto znalosti jazyka tak radšej ide mimo SK lebo tu už ani to nieje ohodnotené. Je to cele fat zle 😌

mufka1
3. aug 2022

@zuzulka558 áno bohužiaľ sú aj taky aj ja som mala tu cest .🤣

Strana
z2