icon

Plat učiteľky na strednej škole

barka32
29. sep 2016

Pekny vecer prajem, je tu niekto kto uci na strednej umeleckej skole? alebo strednej odbornej skole? Zaujmala by ma priemerna mzda, ked mam dva roky praxe. Dakujem... 🙂

Strana
z2
hettinka
2. okt 2016

@barka32 veľmi závisí od toho, kde človek býva ... moje kamarátky, niektoré majú, iné nemajú VŠ, zarábajú tu po firmách maximálne do 500 eur. Takže mojich 700 môže popri tom vyzerať ako celkom fajn plat, ak pracujem len ráno, nemám smeny, nepracujem cez víkendy, mám dovolenku na skoro celé prázdniny a manžela, ktorý mi mesačne donesie tiež výplatu. Keby som bývala v väčšom meste, alebo nemala manžela, bolo by to ťažké a asi by som zo školstva odišla. Napriek tomu, že ma tá práca baví ...
Ale mne sa zdá, že sa stále situácia zhoršuje, väčšie tlaky zo strany VUC, vedenia, všeliaké prerábanie vzdelavacích programov - sotva jeden urobíme, už sú zmeny, stále len počúvame "iba učiť nestačí", ak robím akcie, necítim podporu, nieto vďaku od okolia ... nálada často na bode mrazu ...

ako je to u vás s kreditmi? Máte problém si ich vôbec urobiť? A vedenie vám ich bez problémov uzná? Lebo ja mam taky problém, že ešte v máji som si dorobila kredity, aby som mala 60 a tým pádom 12% príplatok, ale je október a ešte stále mi ich vedenie neuznalo, že sa musí k tomu vyjadriť VUC a peniaze dostanem až potom a až od schválenia ... ako to teda je?

alby2014
2. okt 2016

@hettinka vies co problem s kreditmy je vsade, lebo sice ucitelia si ich robia, akurat skoly na to nemaju peniaze od VUC a statu. Je to choreeeeee

hettinka
2. okt 2016

@alby2014 hlavne, že v ústave je zakotvené právo na vzdelávanie, neustále o tom hovoria, že veď sa máme vzdelávať a tým si zvýši plat. Mne už tie prvé aj pomaly vypršia, kým mi tieto posledné uznajú ... nehovoriac o tom, že MPC nič nerobí, žiadne školenia neotvárajú už 2 roky a za kreditné vzdelávania som dala 150 eur...

barka32
autor
3. okt 2016

😖

barka32
autor
3. okt 2016

@hettinka... to je velmi nespravodlive, nezaplatit ti za kredity... skola len hlada vyhovorky. Tieto veci su vzdy na riaditelovi, bud ich vyplati alebo nie. Tak pokial vas riaditel je takyto vypocitavy nicomnik, treba s tym nieco robit. Napriklad ist do buduceho konkurzu na riaditela. Drzim palce ;)

barka32
autor
3. okt 2016

@alby2014 Skoly na to maju peniaze a samozrejme aj VUCka, ale snazia sa setrit. Peniaze si potom rozdelia riaditelia na odmeny a VUCka tiez musi najst niekde peniaze na odmeny pre vysoko postavenych. Je to hnus... 🙄

barka32
autor
3. okt 2016

@alby2014 Moja byvala riaditelka sebe davala odmenu okolo 1500 eur a zastupcom okolo 1000 kazdy mesiac. Ucitelom nevyplatila nic.

andra77
3. okt 2016

@barka32 a išla do štrajku exriaditeľka? 😎

barka32
autor
4. okt 2016

@andra77 to neviem...

andra77
4. okt 2016

@barka32 dúfajme, že nie ,to by bol nonsens 😀 s takými odmenami...)

hettinka
5. okt 2016

@barka32 ako vieš? Ja absolútne neviem, či na niekto u nas odmeny a uz vôbec nie v akej výške. Len ak sa sám pochváli.

Strana
z2