Platba víkendovej práce v galériách a múzeách
Ahojte, mala by som otázku na tie z Vás, ktoré sa vyznajú v mzdách. Ako je platena práca napríklad v kine, v múzeu, galérii, keď sa napríklad počas týždňa niektorý deň nepracuje, ale víkendy sa pracuje vždy? Sú tam víkendy platené viac, keď aj tak odpracujem 37,5 hod týždenne? Že by som pracovala od utorka do soboty napr. Alebo sa to berie normálne, bez príplatkov, keďže počas týždňa pondelok nemôžem odpracovať. Ďakujem za odpoveď.
Za sobotu/ nedeľu MUSIS dostať víkendový príplatok.Bex ohľadu na to,či pracuješ cez týždeň celý alebo nie
@doriiis aha. Dakujem. Nevedela som, či to plati aj v prípade, ak vlastne iná možnosť ako praca počas víkendu nie je.
Manžel pracuje v múzeu. Za víkend má u nich príplatky len lektorka, odborným pracovníkom dávajú za to náhradné voľno. Keď to riešil s vedením, tak ho odpinkali, že to majú takto a basta (ak majú v sobotu nejakú akciu a musia tam ísť). Pýtaj sa u seba v práci, ako to tam funguje (aby si si prácou v sobotu vlastne "nevyrábala" náhradné voľno na pondelok).

Za sobotu/ nedeľu MUSIS dostať víkendový príplatok.Bex ohľadu na to,či pracuješ cez týždeň celý alebo nie