Platové podmienky v štátnej správe pre magistra sociálnej práce
Prosim vás pozerám tabulku prvý krat no neviem či správne, dostávam moznosť pracova vo verej.záujme mam druhy stupen mgr. soc.práce tu skolu som milovala, ale dalej som uz nestudovala, mam jedno dieta. Viete mi niekto povedat ak ponúkaju voverej.záujme plat.trieda 8 pla 553/2003. Dostávala by som tých 806 eur v hrubom však? prax nemám ziadnu na úrade. Predtým som pracovala v inom odbore totálne:/
@mirola nemam ziadnu prax potrebuju ma nikto sa nehlasil . Aj z mojho mesta beru. Ja aj keby nemam premie nic stacilo by mi aj takto. Nerobila som na urade mam II stupen mgr aj mi preto volali. Len tu tabulku som chcela priblizne ze okolo 700v cistom to asi bude. A potom len stravne a su to len 8hod. normalne. 🙂
Zaučia ma.
To nedavaju ani minimalnu mzdu?
@mk1111111111 Určite dávajú, musia minimálne dorovnať, len platové tabuľky zaostali 🫣...
Väčšinou je ešte k tomuto tabuľkovému platu aj odmenová časť zložky alebo nejakú príplatok... Výška však závisí od konkrétneho zamestnávateľa.
Jedna vec je tabuľkový plat, k tomu je odmena určená vedúcim k výplate a dvakrát za rok sú odmeny (jún, december)
@mirola kde vo verejnej správe dávaju odmeny každý mesiac?
Dostaneš k tomu osobný príplatok. Ale aj tak bude ten plat tragický.
To už radšej choď do nejakého zariadenia. To je strašne málo penazi
Ideš na UPSVaR?
@mateson2004 ja dostavam este aj kazdy mesiac odmeny...
Dostaneš ešte osobný príplatok 150 €/mesiac a jednorazovú odmenu 800 € - toto vyplýva z KZ vyššieho stupňa pre zamestnancov vykonávajúcich prácu podľa zákona 553/2003 Z.z. na roky 2025/2026.
@mateson2004 ano na urad prace tam
@mk1111111111 ja zato pozeram tu tabulku len neviem ci to neni z roku 2003 mi vyskakuje :/ ale tak nevadi. Toto je taka pozicia inde je viac len ne obsadene tam
Preco sa nespytas tam?ides do toho noveho narodneho projektu?
8 PT / 1 PS = 978 € = nariadenie vlády c. 296/2022
Pracovala som aj vo verejnej sprave a teraz v statnej. Tabulky su jedna vec, realita druha. Realita byva priaznivejsia by som povedala. Ale prve tri mesiace rataj s fakt malou vyplatou. Za mna - urcite chod do verejnej spravy a casom sa snaz dostat do statnej 😊
Ak bude projektová, bude na tom platovo lepšie
Ak píše, že nikto sa im nehlásil, aby to nebola kuratela...
Je tam napísané ..pozicia v rámci národneho projektu. To je ten projekt na urcite roky
@mateson2004 tak vy sa vyznate ja som nova. A ja budem rada aj za to obycajne. Je to urad prace.
@mateson2004 ak sa môžem opýtať. prečo nie kuratela?
@miska4928 veľa psychicky náročnej práce za málo peňazí ,je ich málo, čím ďalej viac prípadov.... atď. To je môj názor.
Pretoze n soc. Ku ratele sa obcas riesia nevyriesitelne veci... ludi. vyhrazky najedovanie sa rodica .atd.. pojednania kde sa priklanate, a td. Nebudeme menovat. Ale ja by som brala aj to .neskor. pracovala son s ludmi kde som zazila to iste, ale vycvicilo ma to a nato musis mat aj povahu, aj terenny utekaju vraj. No uvidime co to bude ja sa tesim comu sa naucim aj tu. Ak viete s ludmi tak vydrzite niekto kto to nechce a nevie nevydrzí:/ . Je to o hlave dost ...
@miska4928
@mirola nevies ako to je ked sa projekt ukonci a miesto ostava dlhodobo,ides platovo dolu?vdaka!
@ivetz mozem sa spytat ?tie odmeny byvaju raz do roka alebo dva krat?osobny priplatok sa lisi podla praxe?

to velmi zavisí od tvojho nadriadeného a pracovnej pozicii, tam sa nevyzaduje ziadna prax? Tvoje CV musi uplne korespondovať s požiadavkami., takze ak je to po znamosti ajtak musi byt CV v sulade. osobne mozes mat aj 100% plus odmeny kazdy mesiac... vie to byt slusne