Platy v štátnej správe
Kolko podla vas zarabaju ludia v statnej sprave? Berme statnu, nie verejnu kde su platy nizsie. A tiez berme nejakeho bezneho pracovnika s VS, nie veduceho, nie riaditela a urcite nie ministerstvo a spol.
Piste prosim sumu v cistom, cize kolko realne podla vas maju ti ludia na zivot. A tiez piste ci myslite s bonusom ci bez. Lebo tych 100€ bonus je podla mna dost rozdiel a nie kazdy ho teda ma.
A este ma zaujima za minimalne kolko by ste boli vy ochotne tam pracovat. Cize mozete napisat kolko si myslite ze maju a za kolko by ste tam boli ochotne pracovat vy resp. pod kolko by ste nesli.
Lebo k nam nastupila nova kolegyna, z ktorej reci vyplyva, ze mala predstavu o vyssom plate a o mensom mnozstve prace 😄
Ak pracuješ v štátnej správe, tak by si mala vedieť, ze je jednou zo zložiek verejnej správy. Tá, okrem štátne správy, zastrešuje aj samosprávu a verejnoprávne inštitúcie.
je rozdiel či pracuješ na ministerstve alebo v podriadených orgánoch šs
A aké inštitúcie v štátnej správe myslíš keď nie ministerstvá a spol? Nebolo by lepšie napísať konkrétnu inštitúciu kde pracuješ ty?
@wintery nechcem pisat kde pracujem. ale su napr. socialne poistovne, zdravotna poistovna, rozne urady, vodarenske spolocnosti a pod. jasne, ze patria pod ministerstva ale chcela som vylucit ludi priamo z ministerstiev. tam predpokladam ze maju ine tabulky ako my. mozno sa ale mylim.
Ministerstvá idú podľa zákona o štátnej službe
@kamowa tabulky neodzrkadluju skutocnost. existuju osobne priplatky - tam nemas sancu zistit kto ma kolko. od 100€ az po 500€ a mozno aj vyssie. plus sa plat dviha za odpracovane roky. tabulka ti nepovie nic, vies sa od nej maximalne nejako odrazit.
Podľa toho,čo tu čítavam,že koľko zarábajú môžem vyhlásiť,žeby som tam jednoducho nepracovala.Ziaden ,,dobrý" pracovný čas nevyvazi malý plat
aku skutocnost potrebujes? U nas je napr. max. do 70 percent tabulky osobny priplatok. Poznam ministerstva, ktore idu IBA podla tabulky a nedaju NIC navyse. Soc. poistovna - plat nizky, pokial nie si riadiaci pracovnik (a nizky znamena 1100-1200 eur v hrubom) Co sa komu oplati alebo nie, musi si urcit sam. Aj mnozstvo prace je vsade ine.
Podľa toho,čo tu čítavam,že koľko zarábajú môžem vyhlásiť,žeby som tam jednoducho nepracovala.Ziaden ,,dobrý" pracovný čas nevyvazi malý plat
@doriiis 😂😂😂 ... Sorry za smiech ale je to milé aké ľudia majú predstavy
Autorka
Ak si kvalitná odborníčka, kľudne v čistom aj 2000.
Ak však len prehadzujes papiere a lá obchodná akadémia, tak to sú nízke mzdy.
Záleží od platovej triedy, osobného priplatku atd atd.. kamoška v štátnej správe má napr. 1800 v čistom
Autorka
Ak si kvalitná odborníčka, kľudne v čistom aj 2000.
Ak však len prehadzujes papiere a lá obchodná akadémia, tak to sú nízke mzdy.
@zmrzlinka2021 u nas konkretne nie je taka moznost byt "odbornicka". vyssie postupuju len ludia po znamosti, co si to vybavia. a to sa uvolni miesto raz za cas. ostatni mame nejaku napln prace a platovu triedu a tam sa neda velmi hybat hore. aj keby sa akokolvek vzdelavam, nepomohlo by mi to.
Ja by som ti povedala, ale to by sa tu prepieralo a spochybnovalo
Neviem ake konkretne miesta myslis, klasicka uradnicka v statnej sluzbe na urade? (Myslim okresny urad, nie obecny)
Neviem ake konkretne miesta myslis, klasicka uradnicka v statnej sluzbe na urade? (Myslim okresny urad, nie obecny)
@janetinka27 napriklad. ale zaujimalo ma aj to, ze za aku mzdu by tam ludia neboli ochotni pracovat, ale to som sa nedozvedela.
@janetinka27 a ja nechcem vediet kto tu pracuje v st. sprave alebo kolko zaraba. zaujima predstava ludi zo sukromneho sektora. lebo prisla k nam osoba z gastra a ako som pisala, predstava bola ina...
Tak vies, zavisi od lokality, tabulkovy plat je pre niekoho dostatocny, pre niekoho nie. V ba sa ovela viac tocia ludia na uradoch, pretoze ten plat tam ndpostacuje.
Treba povedat, ze rozne odbory uradov maju rozne plato e zaradenie, niekedy by sa dalo polemizovat o narocnosti prace, pritom jeden odbor ma napr.platobu triedu 6 a iny vacsinou len 4.
Abo nie je dotiahnuta systemizacia a na jednom urade su rozne platove triedy, pricom su to v podstate rovnocenne pracovnicky, no s rozdielom aj 200e v plate, pricom robia to iste, ale ministerstvo neodobrilo poziadavky na dorovnanie tried, cize je to casto nespravodlive.
Plus sa stale tlaci na znizovanie nakladov, urady znizuju stavy, ale roboty neubuda a byva problem pocas dovoleniek, este horsie su PNky, hlavne dlhodobe, lebo je malo zamestnancov a najma zamestnancov s praxou
@sasa1310 ja mam 50% k tabulke a to som jedna z mala s tak vysokym. ostatni maju vacsinou menej podla toho, co mi vravela veduca.
nám sa to tak rapídne dvihlo za Matoviča.
Ok ja napisem co si myslim, ze taky bezny radovy praconik na 1200 v cistom bez bonusov a gastracov. Som mimo?
Robila som v štátnej správe (upsvar)...náročné oddelenie...a 1000 som mala v čistom aj s osobnym priplatkom...
Teraz ak kolegyne majú 1000-1200 ....1200 ale v Tom už odrobene roky...
A áno je smutné že si ľudia myslia že sa tam pomaly zárobi 2000€ a pije sa len kávička...
@sasa1310 tak u nas je u beznych zamestnancov osobny priplatok cca 150e, aj menej
Tiez zamestnanci ministerstva, statna sluzba
Ok ja napisem co si myslim, ze taky bezny radovy praconik na 1200 v cistom bez bonusov a gastracov. Som mimo?
@eeffka u nas cca. ako kto. ale to sa bavime o 10-20 odrobenych rokoch. nie nastupny plat.
Uprimne a preco tam zostavate ak je to mesto kde sa da normalne zamestnat? By som sa na to mohla vysr

A aké inštitúcie v štátnej správe myslíš keď nie ministerstvá a spol? Nebolo by lepšie napísať konkrétnu inštitúciu kde pracuješ ty?