icon

PN počas dovolenky zamestnávateľa?

siska266
30. máj 2019

Ahojte, chcela by som sa spýtať ak mi viete niektorá poradiť. Vedúca ide na dovolenku do zahraničia na týždeň od zajtra a ja by som chcela ísť na PN od Pondelka, len ide s ňou aj účtarka, ktorá mi robí výplaty. Neviem čo potom s tou PN kou, vždy som ju dávala vedúcej. Teraz neviem čo mám robiť.

zuzkablazejka
30. máj 2019

Ahoj. Mala by si si ju sama poslať na socialku. Samozrejme vypísať číslo účtu a podpísať 😊 A ak vedúca o tvojej PN nevie tak jej aspoň poslať sms. (neviem ak to u vás na firme funguje) a pre istotu si tie papiere prefot.

siska266
autor
30. máj 2019

@zuzkablazejka Zatiaľ nevie, ale sms by som jej poslala že keď budem PN. Teraz mi jedna kamoška poradila, že tú PN mám jej poslať poštou I. triedou doporučene ako aby som mala doklad že som jej to oznámila a PN poslala a samozrejme ju nepreberie ale na pošte bude mať papierik 18 dni a ona ide na týždeň len.

patrica8
30. máj 2019

Ja by som PN odniesla/poslala do roboty a neriesila. Plus napisala sms veducej.

zuzkablazejka
30. máj 2019

Len potom si daj pozor aby ti ju ona stihla do 10dni poslať na socialku. 😊

ikonica
30. máj 2019

Vypis ju, podpis, okopiruj, kopiu ruzoveho papierika a original ziadodti o nahradu prijmu das/posles veducej a ten ruzovy papierik (original) zanes do soc poistovne, ku ktorej prislucha zanestnavatel... Ak ide len na tyzden na dovcu, tak nemusis, prvych 10 dni aj tak papier ostava u zamestnavatela (kedze on plati prvych 10 dni) a az ked pn presahuje 10 dni, posiela ju do soc poist... Cize nic sa nestane, ak jej ju odovzdas az po navrate z dovolenky, len jej aspon zavolaj, napis, ze marodujes....

renat04
30. máj 2019

Podla mna by si jej to mala dat vediet skor ked vies, ze ide prec, nech to nejako zariadi aby ti to mal kto potom zobrat na socialku nech nemate potom nejake problemy aj ty aj oni vies

korunka1
30. máj 2019

@siska266 sorry, ale dobré blbosti Ti ženy radia. Len Ty sama na SP nič neodnášaj.
Aď1..nevedia koľko budeš marodovať, ak do 10 dní, tak papiere ostávajú u zamestnávateľa
Aď2..aj keby to bolo viac ako 10 dní, PN musí podpísať a opečiatkovať niekto z práce. Bez toho by to vrátili.
Aď3...ak idú len na týždeň, vedu by som z toho nerobila. Normálne sa s nimi dohodni, že to donesieš do práce až potom, príp.pošleš, nech to nestojí na pošte a nestratí sa.

ikonica
30. máj 2019

@korunka1 vidis na peciatku som zabudla :D ale v podstate v zavere som jej to napisala dobre, nech s tym pocka na veducu po dovci ale nech jej to oznami aspon sms...

evittam
30. máj 2019

@siska266 Prvých 10dni plati zamestnávateľ. On je povinný tovaj nahlasit do 3 dni na SP a ZP. Az po 10dnoch sa PN posiela do SP ak PN trva.
@zuzkablazejka

siska266
autor
30. máj 2019

Ja už som z toho debil :D Od 03.06. by som chcela ísť na PN do 11.06. , vedúca príde do práce 10.06. takže asi nechám jej Pn v robote a keď nastúpim na PN jej pošlem sms alebo môžem aj tú PN jej poslať MMS. Stačí že telefonicky do 3 dní by to ohlásila len na sociálke?

korunka1
30. máj 2019

@siska266 od 3-11 je to len 9 dní, PN Ti zaplatí iba zamestnávateľ, v tomto prípade na SP nebude nič posielať, všetky papiere si nechajú v robote.
Apropo... je zaujímavé, že už vieš ako dlho budeš marodovať...PN dobrovolne/nasilu?

siska266
autor
30. máj 2019

@korunka1 Ano viem koľko budem maródovať, lebo sa dohodnem s lekárom. Keď príde vedúca potom prídem aj ja z PN. Aj tak tu nemám moc čo sama robiť bez nej v práci a nechce sa mi to samej sedieť na riti celý týždeň.

ikonica
30. máj 2019

@siska266 no ked ti nevadi, ze ti to uberie z vyplaty....