PN počas tehotenstva a skončenie pracovnej zmluvy
Ahojte som v 2 mesiaci tehotenstva a lekárka na dala na PN kvôli rizikovemu tehotenstvu. V auguste mi končí pracovná zmluva na dobu určitú a nepredĺžia mi ju. Môžem potom pokračovať normálne v PN až do materskej? Nemusím ísť na úrad práce ani nikam? A tých 270 dní nemocenského poistenia kvôli materskej musí byť u jedneho zamestnávateľa alebo aj u dvoch? Pretože zrovna v tom období som menila prácu ale 270 dní mám odpracovaných. Ďakujem
@anonym_autor áno, môžeš pokračovať v PN bez ďalšieho prihlásenia na ÚP.
270 dni môže byt aj u 2 zamestnávateľov.
@lilianka28 ďakujem takže keď mi skončí ten pracovný pomer netreba nič nikam oznamovať alebo tak? Ani sociálna poisťovňa ani nič?
Este nezabudni, ze ak mas narok na podporu, treba ho uplatnit do 2 rokov od skoncenia PP, pretoze potom narok prepadne
@lilianka28 ďakujem takže keď mi skončí ten pracovný pomer netreba nič nikam oznamovať alebo tak? Ani sociálna poisťovňa ani nič?
@anonym_autor normálne pokračuješ v PN,ale kontroly zo SP ti môžu chodiť stále, či prac.pomer trvá alebo nie.....dostávaš predsa PN takže dodržiavať časy vychádzok ak ti ich lekár hneď dá....
Este nezabudni, ze ak mas narok na podporu, treba ho uplatnit do 2 rokov od skoncenia PP, pretoze potom narok prepadne
@olimuc nárok na podporu mám ale neviem ako ho uplatním keď som PN teraz a potom budem na materskej a súčasne sa to asi poberať nedá však?
@anonym_autor normálne pokračuješ v PN,ale kontroly zo SP ti môžu chodiť stále, či prac.pomer trvá alebo nie.....dostávaš predsa PN takže dodržiavať časy vychádzok ak ti ich lekár hneď dá....
@mogaa áno to viem že môžu prísť
@olimuc nárok na podporu mám ale neviem ako ho uplatním keď som PN teraz a potom budem na materskej a súčasne sa to asi poberať nedá však?
@anonym_autor neda, pocas pn ani pocas materskej podporu cerpat nemozes.
Môžeš ukončiť poberanie rodičovského prispevku, poberať podporu a ten rodicak (predtým možno aj matersku) môže namiesto teba poberať otec dieťaťa a popritom i pracovať.

@anonym_autor áno, môžeš pokračovať v PN bez ďalšieho prihlásenia na ÚP.
270 dni môže byt aj u 2 zamestnávateľov.