icon

Pocit cudzieho telesa v krku: Skúsenosti a riešenia

23. júl 2024

Ahojte,chcem sa spýtať mate niekto taktiež pocit cudzieho telesa v krku?je to cítiť hlavne pri prehltani,ale aj keď je hrdlo v kľude tak celkovo taky zvláštny pocit.mam problémy s pálením záhy a refluxom a taktiež alergiu na pel,seno,trávy,mačky.....tento rok mi brali krv koli štítnej a bolo to v poriadku ale nebolo to robene koli tomuto co píšem lebo Ten pocit cudzieho telesa v krku mam približne asi mesiac.....minulý rok som si dala spravit sono krku koli uzlinkam a to bolo taktiež v poriadku......tento rok som ešte bola aj na orl tiež ohľadom iného problému no týkalo sa to hrdla a tam tiež povedala dr ze všetko v poriadku.mavam často aj stres a nervozitu neviem ci to uz naozaj môže byť tým.je tu niekto taky ktorý to rieši momentálne alebo aj niekto taky ze to proste same od seba odznelo?ďakujem za odpovede

autor
26. júl 2024

@suzitok ahoj a tiež to máš ešte?a ty si to riešila cez dr alebo si si len s tou stravou pomohla?ono akoze niekedy je to lepšie niektorý deň a zasa niektorý mi to veľmi vadi a uz potom človek na to reaguje stále a potom sa to zdá horšie akokeby tam človeku niečo stalo.....na porazenie,no ja som chcela ze skúsim zavolať na orl ci by ma nevysetrila........tak teraz neviem .......sono krku som si dala robit minulý rok v oktobri

suzitok
26. júl 2024

Veď som ti písala, ze som pochodila všetky vysetrenia a je to od refluxu a od kyseliny..áno, su na to lieky, ale dôležité je upraviť si stravu aby si liekov musela uzivat minimum...
Ano, mas to ako na hojdacke, lebo závisí od toho co zjes...plus na to vkuse myslis a psychika pracuje a k dobru to nepridava

autor
26. júl 2024

@suzitok hej som si nevšimla v tej rýchlosti, je tu toho viac písaného......jasne psychika robi dosť....

fobula
8. sep 2024

No mna sa endokrinologicka hneď pýtala,že či nemám pocit hrce v krku, ale teda nemavala som. (Mám zvýšené hodnoty)
Už sme to aj s kamoškami preberali hore-dolu kvoli psychike, lebo som mávala často zapálené hrdlo a že nevypovedané veci, zahriaknuta, nevypočula, nemôžeš nič povedat, hneď následky.. no to by sedelo.
No a ešte ďalší uhol pohľadu, už mi niekto aj odporučil dať si spraviť testy na ťažké kovy v tele, dnes sa na nás valia z každej strany a robia vraj veľkú galibu skoro v celom tele, ale k tomu som sa zatiaľ nedostala, aj keď zvažujem aj tak preventívny detox. Len ešte neviem, aku metódu zvoliť.

tatiana149
10. sep 2024

Ja to mám 4 roky už

autor
10. sep 2024

@tatiana149 a aké vysetrenia si absolvovala? Ja krčne a sono krku a všetko v poriadku......ešte ma čaká gastro......ze ci ti niekde na niečo prišli.....je to na nervy ten pocit a tiež cítiš aj keď lezis akokeby ta to tam v tom krku tak tlacilo? Človek má niekedy pocit akokeby ta niekto dusil .....a ten pocit hrče otras ....niekedy sú dni že ani neviem ze ma to trápi......

tatiana149
10. sep 2024

Presne opísaujes moje problémy úplne do bodky.

tatiana149
10. sep 2024

@tatiana149 tak najprv som logicky šla na orl a tam nič. Tak ultrazvuk krku, tam všetko ok, odbery tiež ok, neurológia zistila tetaniu, z toho môže tlačiť na krk, potom pľúcne a tiež ok, potom vyšetrenie srdca komplet, tiez ok, zubné tiež ok. Všade ešte aj odbery aj ultrazvuky rengeny, všetko ok. Potom na gastro. Boze mala som ísť hneď. Zistili reflux, teraz dlhú dobu som nič uz nemala a teraz tri dni vkuse mám pocit niečoho v krku, a zas som šla na orl ale k inému dr a tam tiež ok, ale videl aj on ten reflux a že to mám z toho. Všade to tvrdia. Nikdy nič horšie mi nebolo diagnostikované. Tak ešte mi kázal orl ísť aj skúsiť na alebo že možno aj bude nejaká alergia. Tak čakám od júna do novembra na alergo. Voľnejší termín nebol. Inak na gastro mi robili rovno aj kolono. Ono keď už všetko tak všetko. Dnes som rada že som celkom ok..... Akurát pozistovali tetaniu, reflux, zápal žalúdka, intoleranciu na laktózu, helicobakter.

tatiana149
11. sep 2024

Ja teraz idem na usg krku ešte toto skúsim. Keď aj už to mám tak furt mi to nedá. Dám vedieť

autor
11. sep 2024

@tatiana149 jasne napíš keď budeš vedieť niečo nové....no ja mam alergiu na peľ,seno,na mačky ....... mávam obdobia pálenia zahy aj niekoľko dňové.....kyselina sa mi tiež vracia niekedy ........mne povedala krčná ze to môžem mať aj od krcnej chrbtice alebo psychického pôvodu........ja som mala sono krku minulý rok aj tento rok a v poriadku a krčne tiež raz ma poslala z neurologie tak to bolo ok a druhy krát som bola nedávno koli tomuto pocitu a tiež ok......ešte to gastro len neviem ako to funguje lebo mam napísané od krčnej na GERD.........a neviem ze ci aj pri tom spravia nejaké odbery akoze vzorky odoberu alebo nie ....hovorila mi krčná aj ze dobre by bolo vylúčiť helicob.....tak neviem ako to presne funguje na tom gastre.....ale už ma ide z toho poraziť fakt je to na nervy .........a co presne je tá kolono na gastre ???????no ja som bola tiež aj so srdcom ale to ma poslala obvodná koli vysokému tlaku a tam som mala tiež všetko v poriadku akurát ten vysoký tlak uz je vidno ze ma trápi tak beriem lieky naň, a so zubami som bola minulý rok v decembri a tam som mala všetko v poriadku.........taktiež odber krvi na štítnu som mala v poriadku ......röntgen krcnej tam mam problém.......takže tak a aké odbery ti robili a aké röntgen?

autor
11. sep 2024

@tatiana149 a ako ti videl reflux na krčnom?áno veľa som čítala ze práve reflux a pálenie zahy toto tiež sposobuje ....a tu intoleranciu ti kde presne zistili ?

tatiana149
12. sep 2024

Reflux zistili aj orl aj gastro, intoleranciu zistili na laktozovom teste na ktorý má poslal gastro. Orl videl reflux že vraj on to jasne vidí na sliznici

tatiana149
12. sep 2024

Rengen robili pľúc, už keď tak aj na plucnon som bola. No prvý ultrazvuk krku som mala ok a včera som bola a mám tam sjoger tak musím na reumatologiu. Strásne sucho mám v krku tak prišla na to že slinne žľazy mám skoro nefunkčné tak zatiaľ mám umelé sliny

ivanaa346
17. okt 2024

Prosím ako ste natom teraz ,prešlo vám ten pocit hrce v krku ? Zistili ste príčinu ? Čo vám pomáha ?

ivanaa346
17. okt 2024

@akyia na krcnom sa pozerá takou hadickou tenkou kde je kamera cez nos až do krku ,aby videli aj hltana ,hrtan a hlasivky. Dnes som tam bola 🙂

ivanaa346
17. okt 2024

Dajte si dithiaden jednu tabletku a uľaví vám ten krk .Ja keď mám pocit že sa idem zadusit iba dithiaden mi pomôže .Len po ňom už žiadne lieky na alergiu sa nesmú dávať .

ivanaa346
17. okt 2024

@fobula Kde sa dajú urobiť tie testy na ťažké kovy v tele ?

ivanaa346
20. okt 2024

@milaadka A prosím zlepšilo sa vám to časom ? Prešlo to ?

milaadka
26. jan 2025

@ivanaa346 áno ale pridali sa ďalšie veci, stále som mala problémy ale po začatí užívania antidepresív zmizli 🙂

123sofia123
26. jan 2025

Mávam presne to isté a je to psychického pôvodu. Dávam si pravidelne magnézium. Trochu to pomáha.

januska2
26. jan 2025

Ahoj qj ja som to mala. Obehsla som kade ake vyšetrenia a nic. Potom som prestala nato myslieť s skončilo to. Takže asi psychika

victoriab
26. jan 2025

@ivanaa346 to som este nepocula

lenochch
1. apr 2025

No ja sa tým už zaoberám 7 rokov a vždy ma to rozčuľuje doteraz mi na nič neprišli ako to príde tak aj odíde ale niekedy to ma aj viac mesiacov ja už fakt neviem

dominika02011
30. júl 2025

Ahojte , ja už tiež mám druhý týždeň s tým problém . Začalo to tým že som prehltla kus sušenej mandle a mala som pocit stále že je v krku. A od vtedy mám stále pocit niečoho v krku .

22petruska
15. okt 2025
@anonym_autor

@tatiana149 a ako ti videl reflux na krčnom?áno veľa som čítala ze práve reflux a pálenie zahy toto tiež sposobuje ....a tu intoleranciu ti kde presne zistili ?

@anonym_autor ahoj môžem sa opýtať ci vám to prešlo alebo problémy stale trvajú?

tatiana149
15. okt 2025
@22petruska

@anonym_autor ahoj môžem sa opýtať ci vám to prešlo alebo problémy stale trvajú?

@22petruska pretrvávajú ale zistila sa alergia na mäso

anonym_02dc86
16. okt 2025
@tatiana149

@22petruska pretrvávajú ale zistila sa alergia na mäso

@tatiana149 a ako to riešite nejete mäso? Ja uz neviem niekedy sa mi zda ze neprehltnem a zadusim sa až sa tak prelaknem

tatiana149
19. okt 2025
@anonym_02dc86

@tatiana149 a ako to riešite nejete mäso? Ja uz neviem niekedy sa mi zda ze neprehltnem a zadusim sa až sa tak prelaknem

@anonym_02dc86 presne tak da sa mi to prejavovalo. Musela som tvrdo prejst na vegansku stravu. Lebo mäso nejesť to je to najmenej, ale ked vsetko v obchode čítate tieto zlozenia tak zistite ze vsade sa alfa gal vyskytuje. Nemozem ani kolagen, lieky, infuzie, injekcie, želé a karagenan. Co je vlastne vo všetkom. Kuracie maso mozem ale ked si precitate sunku kuraciu tak zistite ze obsahuje aj bravcove maso. A tu je uz problem. Na take kontaminovane nahodne zjedenie mam epipen a musim ho pouzit. Aj mlieko a mliecne produkty obsahuju alfa gal. Cize ani cestou mliečnou ist nemozem. Tak zostalo mi len zo dna na den prestupit na vegan. Ale tiež to nemajú všade a treba naozaj hľadať

22petruska
22. okt 2025
@tatiana149

@anonym_02dc86 presne tak da sa mi to prejavovalo. Musela som tvrdo prejst na vegansku stravu. Lebo mäso nejesť to je to najmenej, ale ked vsetko v obchode čítate tieto zlozenia tak zistite ze vsade sa alfa gal vyskytuje. Nemozem ani kolagen, lieky, infuzie, injekcie, želé a karagenan. Co je vlastne vo všetkom. Kuracie maso mozem ale ked si precitate sunku kuraciu tak zistite ze obsahuje aj bravcove maso. A tu je uz problem. Na take kontaminovane nahodne zjedenie mam epipen a musim ho pouzit. Aj mlieko a mliecne produkty obsahuju alfa gal. Cize ani cestou mliečnou ist nemozem. Tak zostalo mi len zo dna na den prestupit na vegan. Ale tiež to nemajú všade a treba naozaj hľadať

@tatiana149 fuha tak to musi byt ťažké riadne... A mate to aspoň trochu lepšie?

tatiana149
22. okt 2025
@22petruska

@tatiana149 fuha tak to musi byt ťažké riadne... A mate to aspoň trochu lepšie?

@22petruska a viete že som na tom tak asi 2 tyzdne a mne sa veru polepsilo..ja som musela zo dna na den okamzite prejst na stravu inu a mne viac menej nic nieje. Po 5 rokoch postupne miznu priznaky. A to 5 rokov luštili co mi je. Az nahodne sa to zistilo. U nas viac menej sa to nevysjytuje na slovensku. V Amerike áno. Liečba nieje. Spúšťa to údajne kliešť ale ja vobec ani neviem zeby som mala kliešťa niekedy. Mam to vraj na vždy.