icon

Podmienky PN v prípade, ak mám DIČ.

ishin7167
16. okt 2019

Ahojte. Pred časom som sa pýtala na PN. Viem, že po skončení PP som v ochrannej lehote 7 dní, kedy ešte môžem ísť na PN. Mám 2 otazky:
1. Keď mám pridelené DIČ, stále pre mňa platí tá ochranná lehota? Či ako to je vlastne? Na úrad práce sa zaevidovať nemôžem kvôli tomu DIČ a jeho zrušenie je tak trochu zložité. (Je to na dlhé vysvetľovanie.)
2. Momentálne som PN ešte počas trvania PP (zmluva mi končí 31.10.). Môžem potiahnuť PN i naďalej až do skončenia PP + po jeho skončení? Aj vtedy môžem pri DIČ? Hlavne okolo toho DIČ ma to najviac zaujíma.
Snáď ma pochopíte. 😁 Ďakujem za odpovede.

zalka
16. okt 2019

@ishin7167
1) áno aj ty máš OL
2) PN po skončení PP ak bude trvať tak nemocenské budeš dalej dostávať až do skončenia PN

ishin7167
autor
17. okt 2019

@zalka ďakujem za pomoc 😊

zalka
17. okt 2019

@ishin7167 ak ostaneš na PN po skončení PP, tak nahlás na svojej ZP že si na PN a poberáš nemocenské dávky .. aby ťa neoznačili za neplatiča, lebo ak poberáš PN tak platiteľom ZP za teba je štát.

ishin7167
autor
17. okt 2019

@zalka aha, dobre, nahlásim. Vďaka za upozornenie.

sandokanka36
17. okt 2019

presne to som ti chcela napisat, ze sa tam budes musiet nahlasit, lebo ja som kedysi na to zabudla a uz bolo moje meno v kolonke neplatic a neviem, bolo to take divne pre mna

ishin7167
autor
18. okt 2019

@sandokanka36 hej hej, ja by som to taktiež neurobila, keby že ma neupozornite. Nevedela som, že sa treba nahlásiť.