Podnikanie pre ženu s nízkymi investíciami v menšom meste
Mam malý kapitál, v čom sa dá podnikať pre ženu, mesto 40tis, vyššia nezamestnanosť, stredné SK, niečo čo si nevyžaduje vysoké investície..niečo na premostenie do dôchodku 50+, uvítam tipy, nemam problem investovat cas a peniaze do kurzov, ďakujem.
Teraz ide podnikanie ťažko aj dlhoročným podnikateľom. Všetkého je vela. Realne ako radili co sa zje/vypije = ale to tiež nie v štýle kaviareň/ restika a este vsetko okolo krasy, zdravia, welness atd. . A z tých iných veci napr marketing atd. Treba pozrieť ponuky práce = pre obraz toho o co maju aj firmy záujem ( a prave práca pre firmy je kľudnejší ako priamo stovky zákazníkov riešiť podla mna)
@anonym_autor začni podnikať v službách, ideálne v štýle realitná kancelária, tam máš 0 počiatočné náklady 🙂, lebo na všetko ostatné potrebuješ buď budget alebo skills. Ale ako maklérka môžeš začať v nejakej RK a časom vybudovať vlastnú. Máš tam flexibilnú pracovnú dobu
@anonym_a5880d tak to je dosť, ale pri novej živnosti platíš rok len zdravotku( teda tak to bolo)
@anonym_autor iba bolo. Mám živnosť popri tpp, idem kvôli tomu zrušiť živnosť
Strihanie/salon pre domace zvieratka? Videla som aj v mensich mestach..
Strihanie/salon pre domace zvieratka? Videla som aj v mensich mestach..
@neviem_123 to určite.
ide kríza a nezamestnaný dá eurá na strihanie psa. 🙄
čoho ozaj nie je tak to sú DSS, detské stacionáre pod.
s týmto by si určite uspela, klientov by si mala hneď.
alebo azylový dom pre týrané ženy a deti, jedna pani píše podchvíľou čo ma azylák a pýta peniaze, alebo oblečenie.
alebo sprav si nadstavbu 2r. na zdr. škole a choď robiť do nemocnice - sestru, sanitárku a pod. potiahneš aj do dôchodku.
známa robí v autoškole na živnosť - jazdy.
Dobre vráťme sa ku gastro, neviem ci by šlo niečo také ze mam vyvarovnu, ale fungujem len ako donáška , 5 druhov jedla, rozvoz od 12 do 14.hod
@anonym_autor čo ak by si zriadila prevádzku na výrobu chlebickov rôzneho druhu, nie len klasických. Možno takých 15-20 druhov, balenie do krabíc pre rôzne firmy či bežných zákazníkov v priebehu dňa. Teraz letí zdravá strava, chlebíčky avokadove, cviklove, tvarohové, rôzne oblohy, rukola, pažítka, bazalka, šunky, prosciutto, slaninky...... Alebo jeden druh kolačika Veterník klasický a dnu v strede ríbezľový dzemik. No len okolo toho zriadenia firmy je veľa vybavovania. No kľudne môžeš zriadiť aj niečo iné. Oblečenie pre bábätká, posteľné oblečenie, niečo, čo ti prinesie zisk napriek okolnostiam, ktoré tu teraz letia konsolidačne balíčky 😏
@anonym_autor Ahoj. Ja som rozbehla uspesny biznis v zahranici s doplnkami stravy pre menstruaciu, ktore som vyvinula pocas studia biomediciny - a nemala som vtedy ani 5000€. Pozicala som si 7000€, a za 10000€ dokopy (pozicka a moje skromne uspory) som dala vyrobit prototypy, ktore som zacala predavat online, a uchytilo sa to. Neviem, kolko penazi mas dokopy, ale ak mas dobry napad a chces zacat podnikat, naozaj nepotrebujes miliony. Naucila som sa pravidlo, ze ak tvoje podnikanie vyzaduje peniaze, aby uspelo, tak to v prvom rade nie je dobry napad.
@anonym_autor Ahoj. Ja som rozbehla uspesny biznis v zahranici s doplnkami stravy pre menstruaciu, ktore som vyvinula pocas studia biomediciny - a nemala som vtedy ani 5000€. Pozicala som si 7000€, a za 10000€ dokopy (pozicka a moje skromne uspory) som dala vyrobit prototypy, ktore som zacala predavat online, a uchytilo sa to. Neviem, kolko penazi mas dokopy, ale ak mas dobry napad a chces zacat podnikat, naozaj nepotrebujes miliony. Naucila som sa pravidlo, ze ak tvoje podnikanie vyzaduje peniaze, aby uspelo, tak to v prvom rade nie je dobry napad.
@anonym_5ca84f doplnky stravy pre menzes? 🙄
to musí byť iná kúpna sila keď také "vecičky" ľudia kúpia.
@anonym_autor jedlo , to vždy všade pôjde
Niečo čo bežne nemáš
Dosť chyba Slovenska kuchyňa tých je málo
Bryndzové halušky , a rôzne takéto jedlá alebo mix niečoho retro čo ocení viac ľudí
Čína je všade a to je otrepané
Taxi špeciálne pre ženy? Rozvoz detí po krúžkoch?
@anonym_5ca84f doplnky stravy pre menzes? 🙄
to musí byť iná kúpna sila keď také "vecičky" ľudia kúpia.
@anonym_623697 No predstav si, ze kupia 😊
@anonym_623697 No predstav si, ze kupia 😊
@zorienka28 však vravím že iná kúpna sila... kde na sK
@zorienka28 však vravím že iná kúpna sila... kde na sK
@deti95060810 V zahranici. Nebudem tu pisat konkretny nazov firmy, lebo tu chcem zostat anonymne, ale je to podobne, ako tato znacka: https://verra.cz/products/menstruace?utm_source...
@anonym_a5880d tak to je dosť, ale pri novej živnosti platíš rok len zdravotku( teda tak to bolo)
@anonym_autor uz aj to zmenili na polroka
@anonym_autor jedlo , to vždy všade pôjde
Niečo čo bežne nemáš
Dosť chyba Slovenska kuchyňa tých je málo
Bryndzové halušky , a rôzne takéto jedlá alebo mix niečoho retro čo ocení viac ľudí
Čína je všade a to je otrepané
@anonym_287fef slovenská kuchyňa? choď na Oravu, Liptov, Kysuce.
v každom treťom dvore na teba kričí nápis : "Robíme halušky aké jedol jánošík "
a potom pozor, rešt. zaplačú ako prvé pri konsolidácii.
Dobre vráťme sa ku gastro, neviem ci by šlo niečo také ze mam vyvarovnu, ale fungujem len ako donáška , 5 druhov jedla, rozvoz od 12 do 14.hod
@anonym_autor podľa mňa s týmto nemáš šancu uživiť... nehovoriac o tom, že zrovna vývarovňa je z kategórie náročnejších oborov, čo sa týka hygieny atd.
@anonym_287fef slovenská kuchyňa? choď na Oravu, Liptov, Kysuce.
v každom treťom dvore na teba kričí nápis : "Robíme halušky aké jedol jánošík "
a potom pozor, rešt. zaplačú ako prvé pri konsolidácii.
@anonym_623697 ja mám tie mesta dosť od ruky a tu na okolo nič také schopné nie je ...
Liptov mám 234 km , Orava 235 km , Kysuce 240 km
Myslíš že kvôli jednu pocestujeme 3 hodiny tam a 3 naspäť ?
@anonym_autor začni podnikať v službách, ideálne v štýle realitná kancelária, tam máš 0 počiatočné náklady 🙂, lebo na všetko ostatné potrebuješ buď budget alebo skills. Ale ako maklérka môžeš začať v nejakej RK a časom vybudovať vlastnú. Máš tam flexibilnú pracovnú dobu
@anonym_e68bd2 dakujem
Taxi špeciálne pre ženy? Rozvoz detí po krúžkoch?
@tilly ďakujem to sa mi paci
@anonym_e68bd2 neviem, či je reálne začínať ako realitná kancelária v 50+ vez akýchkoľvek skúseností. Kým zarobí, bude to nejaký ten mesiac trvať. Ak sa jej vôbec podarí začať.
@anonym_e68bd2 neviem, či je reálne začínať ako realitná kancelária v 50+ vez akýchkoľvek skúseností. Kým zarobí, bude to nejaký ten mesiac trvať. Ak sa jej vôbec podarí začať.
@tilly keďže som v RK pracovala (admin.pozícia), tak som videla práve ten nezainteresovaný pohľad, že tí starší makléri mali viac predajov, súčasne ich ľudia brali ako seróznejších a skúsenejších (bez ohľadu na to, koľko rokov pracovali v realitách) 🙂 takže za mňa áno, má tam veľkú šancu, ak má v sebe aspoň malého predajcu - čo pri začínaní podnikania je potrebný asi v každom odbore.
@tilly keďže som v RK pracovala (admin.pozícia), tak som videla práve ten nezainteresovaný pohľad, že tí starší makléri mali viac predajov, súčasne ich ľudia brali ako seróznejších a skúsenejších (bez ohľadu na to, koľko rokov pracovali v realitách) 🙂 takže za mňa áno, má tam veľkú šancu, ak má v sebe aspoň malého predajcu - čo pri začínaní podnikania je potrebný asi v každom odbore.
@anonym_e68bd2 ja to robím cez 20 rokov, skoro 25 a teraz je pre maklérov ťažká doba. Ľudia majú prísun informácií, vedia ťa ľahko skontrolovať, keď nemáš skúsenosti, nachytajú ťa. Okrem toho, prebijat sa so skúsenými, 30tnikmi, akčnými maklermi, je fakt ťažké. Ale ak je dobrá marketerka a vie sa predať, lebo dnes je to o marketingu tak nech skúsi,nič za to nedá.
@anonym_e68bd2 ja to robím cez 20 rokov, skoro 25 a teraz je pre maklérov ťažká doba. Ľudia majú prísun informácií, vedia ťa ľahko skontrolovať, keď nemáš skúsenosti, nachytajú ťa. Okrem toho, prebijat sa so skúsenými, 30tnikmi, akčnými maklermi, je fakt ťažké. Ale ak je dobrá marketerka a vie sa predať, lebo dnes je to o marketingu tak nech skúsi,nič za to nedá.
@tilly ale takto sa dá pozerať na každý jeden odbor, či podnikanie. Šikovní 30tnici ťa prebijú alebo aj nie, podľa toho s akým nastavením do toho človek ide 🤷🏼♀️ a je jedno do čoho.
@anonym_autor nemáš nápad, nemáš skúsenosti ani priestor. Do roka by si skrachovala a išla normálne robit pod niekoho. Gastro je úplná blbosť, musíš mať hygienikom schválené, vybavenie kuchyne stojí nemalé prachy navyše keď nevieš čo všetko treba. To isté koláčiky atd. Keď k tomu nemáš vzťah. Taxi pre ženy a deti by nemuselo byť zlé, u nás funguje minibus na rozvoz do škôl a na krúžky ale neviem si predstaviť reklamu, musela by si obehať školy aby o tebe dali vedieť. V súčasnosti je ale podnikanie na 80% cesta k dlhom.

Headspa