Podnikateľské príležitosti s nízkym kapitálom
Uvažujem otvoriť si niečo, ale najradšej by som pracovala vo svojom priestore a čase doma. Neviem co by ma bavilo, ale nebojim sa ziadnej prace, ani fyzickej, je u nás vysoká nezamestnanosť a chcela by som sa niečím živiť, mam 10 r.do dôchodku, vš 2 st.socialna práca. Postacil by mi zárobok na 4-6 hodin denne 700 Eur, viem znie to veľmi naivne a možno aj hlúpo. Financie moje volne na rozbeh mam 30 tis, ale nechcem kaviaren ani cukraren, prevadzkovat ani nič podobné, nechcem zamestnávať ľudí.. možno dáky tip z väčších miest?
Chcela som si kúpiť tepovac a chodiť domov tipovať, ale je toho už veľa. Kúsok odo mňa majú tlačiareň kde tlačia pexesa a expeduju do SR.. niečo také sebestačne.. robila som všeličo predavačku, opatrovateľku,fakturantku..
Ďakujem.
Ak nemas napad, nemas zaklad. Pretoze mat dobry napad je dolezite + vediet to robit a musi Ta to aj bavit. Inak Ti to nepojde...
Drzim palce. Rozmyslaj, co u vas chyba, alebo na co su dlhe cakacky. No a sama musis vediet, ktorym smerom Ta to taha a v com si dobra.
Detsky kutik
Nechces sa venovat tej socialnej praci, ked si to vystudovala?
Pozicovna naradia,stresnych boxov,privesnych vozikov,hodinova manzelka,upratovanie na zavolanie.
A obyc upratovanie? Nic moc na VS, ale teda takych 10-12 eur/h... iba napad
@tundra ďakujem, budem rozmýšľať, zaujímavé tipy
Ak mi das 30 000, vymyslim ti plan 😉🫣
Ked nemas ziaden napad a nicim nevynikas, tak si pekne tych 30 tisic nechaj na dochodok a zamestnaj sa niekde na skrateny uvazok. Nemas ani paru o podnikani a co to obnasa, tak aby si neskoncila bez zarobku aj bez “investovanych” penazi.
Ach jaj. 🤦🏻♀️ Stačí ti zarábať 700 eur. Aj si sa už zaujímala, ako je to s odvodmi pri podnikaní? Že ak zarobíš napríklad 700 eur, stovku dáš za ZP, dane ti nevyjdú platiť, odvody do SP tiež. A to znamená žiadne peniaze do dôchodku, žiadna platená PN ani nič.
Ako úplný základ odporúčam, ak budeš mať nápad, urob si poriadny podnikateľský plán. Poriadny, dôsledný. Vygoogliš, čo to je. Veľmi to potrebuje každý, kto má zmýšľanie, že chcem podnikať, ale neviem v čom. Úspech v podnikaní totiž stojí vo väčšine prípadov na tom, že ideš podnikať v niečom, čo dobre ovládaš a čo ťa baví.
Nie, nechcem ťa odradiť. Len otvoriť trochu oči. Ak okrem tých 30 000 nemáš ďalších aspoň 50 000 odložených na dôchodok ako rezervu, tak nie je rozumné míňať peniaze bez kvalitného podnikateľského plánu.
@melanta dakujem, som si vedomá platenia odvodov do zp, na dôchodok mám investičný byt, ktorý prenajímam a mám z neho výnos. Manžel podnika, úvery máme splatené, ja bývam v dome v meste, kde je dostatok priestoru, stále rozmýšľam akú mini dierku na trhu by som mohla vyplniť, čomu sa venovať, čo ponúkať..a to máte pravdu, neviem ..preto píšem čo nie, čiže ta kaviaren a podobne kde musím zamestnávať ľúdí, napríklad ani pedikúra, alebo niečo podobné, lebo mi vadí dotýkať sa iných tiel. Zaujal ma tip prenajímať niečo, čo ľudia potrebujú raz za čas a neoplatí sa im to kupovať, ale je pravda, že s náradím skúsenosti nemám. Možno kúpiť nejaký prístroj napríklad kyslíkový a ten prenajímať..niečo v tomto smere..čo sa týka skvalitnenia života, vyzáže..niečo po čom je dopyt.
Písala si, že si z menšieho mesta. Popozeraj po webe služby vo veľkých mestách, hľadaj služby, prenájom, či ťa niečo z toho nezaujme. Nemám v tejto chvíli čas, ale napíšem ti potom neskôr, akým smerom by som možno išla pri hľadaní nápadu. Keby sa neozvem do konca týždňa, kľudne ma upozorni.
@melanta ďakujem pekne, si zlata.
@melanta pripominam sa.

Nemám žiadny nápad..