Podnikateľské začiatky: Aké boli vaše prvé kroky?
Ahojte, chcela by som položiť otázku už zabehnutým podnikateľom...ake boli vaše prvé kroky, kedy ste začali? Mali ste našetrené? Hrozne ma táto téma začala zaujímať, mám 20 rokov a chcem sa niekde posunúť...určite nie hneď zajtra 😁😄 ale chcela by som si vypočuť taky "kamaratsky" pohľad na toto. Ďakujem za všetky pekné rady a odpovede...
@gabika098 my sme začali popri práci. Všetky veci potrebné k podnikaniu sme na začiatku kupovali cez bazáre atď. Začínali sme s jedným strojom, a co sme zarobili všetko sme zase dali do podnikania. Postupne kupovali co bolo treba... ja som zostala na materskej a všetko bolo na mužovi + začala korona 🤷♀️ ale ustáli sme to. Teraz po pár rokoch už máme prevádzku zariadenú ako treba,kúpené stroje,ktoré nám prácu uľahčujú. Staré vymenili za nové. Dôležité však je nájsť podnikanie,ktoré ti bude vynášať a teda budeš schopná platiť všetko čo treba. Nám to klop klop vyšlo.

A s čím by si chcela podnikať? Priateľ podniká, musíš mať nejaky kapitál aby si si mohla založiť živnosť a platiť za seba odvody, zdravotnú, on má e-shop aj ten sa platí tuším každý mesiac + musíš si platiť účtovníka a keď tak si platíš zamestnancov. Ide o to kde chceš podnikať 🙂.