icon

Podpora a prísľub do zamestnania

29. aug 2025

Dobrý deň
Vedeli by ste mi prosím poradiť hľadám info pre známeho …je na podpore ešte len prvý mesiac ale už mu z úradu prace poslali ponuku do prace on tam nastúpiť nechce lebo kamarát mu sľúbil že ho zoberie do firmy viem že potrebuje prísľub od toho zamestnávateľa že ho zoberie do prace ale známy chce využiť podporu pol roka a potom nastúpiť do kamarátovej firmy môže sa dať na prísľub že nastúpi až o pol roka keď vyčerpá podporu ?mne to nejak nejde do hlavy žeby to tak mohlo byt ale radšej si to pozisťujem ďakujem pekne

eeffka
29. aug 2025

@anonym_autor k tomu len tolko, ze nam tolki kamarati slubovali ako nam pomozu a trt makovy... doterqz by sme cakali. Ked chce byt na podpore tak nastupi a v skusobnej da vypoved, skusobna je pre obe strany. Skor mi pride ze nejde o prqcu ale o statom platene volno.

bororka
29. aug 2025

@anonym_autor Ja som mala v pláne čerpať podporu 6m. Rovno som to Pani oznámila s tým, že mám aj prácu v zálohe. Povedala nech prinesiem papier rovno, že nemusím chodiť každý mesiac. Čiže možné to je

melanta
29. aug 2025

Má akceptačný list? Ak nie, tak každý môže na úrade povedať, že má dohodnutú prácu. Ako evidovaný v evidencii uchádzačov o zamestnanie má povinnosti, s ktorými pri registrácii súhlasil. A jednou z nich je aktívne hľadanie si práce a chodiť na pohovory, ak ho úrad pošle. Ak nedal na úrad akceptačný list, tak údajná dohodnutá práca za pol roka sú len slová.

melanta
29. aug 2025
@bororka

@anonym_autor Ja som mala v pláne čerpať podporu 6m. Rovno som to Pani oznámila s tým, že mám aj prácu v zálohe. Povedala nech prinesiem papier rovno, že nemusím chodiť každý mesiac. Čiže možné to je

@bororka možné to je, ak je pracovníčka ochotná. Ale nemusí byť a nič tým neporuší, pretože evidovaný je povinný aktívne si hľadať prácu od prvého dňa evidencie. Ty si mala šťastie na chápajúcu pracovníčku.

melanta
29. aug 2025

Mimochodom, poslali mu iba ponuku. Predsa pôjde na pohovor, to ešte neznamená, že ho príjmu. Nech na pohovore zapôsobí tak, že ho nebudú chcieť.

bororka
29. aug 2025
@melanta

@bororka možné to je, ak je pracovníčka ochotná. Ale nemusí byť a nič tým neporuší, pretože evidovaný je povinný aktívne si hľadať prácu od prvého dňa evidencie. Ty si mala šťastie na chápajúcu pracovníčku.

@melanta jj, moja pracovníčka bola zlatá.
Tiež som nemala dieťa v škôlke, tak chápala aj to.
Ale ja som sa s ňou dohodla, že nech mi pošle ponuky a zbehla som na pohovory. Človek nikdy nevie, kde ,, lepšia,, motyka vystrelí 😉