icon

Podpora zamestnanosti matiek s deťmi do 10 rokov

luciad7
13. jan 2015

Ahojte, v správach som počula, že Úrad práce má pomôcť pri vytváraní nových pracovných miest pre matky s deťmi do 6 rokov, kde bude preplácať 90% a pre matky s deťmi do 10 rokov, kde bude preplácať 70%. Máte o tom nejaké info? Odkedy je to aktuálne, čo všetko treba vybaviť? Pozerala som na stránke Úradu práce aj Ministerstva práca, ale nič tam o tom nie. Ďakujem

ewitta42195
30. sep 2015

@caterine nie, nie, urcite ti vyplatia aj september, oktober, vsetky mzdove do 30.10. .. a vlastne preto projekt trva do 31.12.2015, aby do vtedy vsetko povyplacali.

aladarka
30. sep 2015

nam vyplatili jul dnes - posledny mozny termin 😉

caterine
30. sep 2015

@ewitta42195 no dufam ze mas pravdu, dakujem za odpoved☺

ewitta42195
30. sep 2015

@aladarka ved toto posledný a ja som nič nedostala, zajtra tam volam.

veronika713
30. sep 2015

@caterine nie, nie...
Výplata za august sa robí v septembri, najneskôr do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci kedy vznikol nárok, tzn. Do konca 9 za 8, treba podať žiadosť o refundáciu s potrebnými prílohami...v BA to skontrolujú s cca 30 dni im trvá kým pošlú peniaze...čiže ked žiadosť bola odoslaná príklad 20teho septembra, tak do cca 20teho októbra vyplatia...31.10.2015 konči projekt, nie je to posledný výplatný termín...do refundácie spadá aj september, aj október...september vyplatia v 11 a október v 12...

veronika713
30. sep 2015

To nie je posledný možný...oni nemusia vyplatiť do posledného...

veronika713
30. sep 2015

@ewitta42195 najlepšie je zavolať, ekonomické je tuším koncové 505 a tam raz dva vysvetlia...

veronika713
30. sep 2015

@kikusa8 rozviazanie PP je vzdy podľa nejakého paragrafu...

veronika713
30. sep 2015

@ludmilaka podľa hoc akého...nema to vplyv na projekt...ci je ukončenie PP dohodou, alebo výpoveď daná zamestnancom, alebo výpoveď daná zamestnávateľom, je to jedno...

ludmilaka
30. sep 2015

@veronika713 Ďakujem, už som vybavila.Inak babe neprišla od apríla ešte žiadna refundácia a to vzorne a načas posiela všetky tlačivá.

veronika713
30. sep 2015

@ludmilaka to sa musi informovať, to bude nejaká zrada...však to uz tam mala volať dávno

ludmilaka
30. sep 2015

@veronika713 Teda od júna, odvtedy s
om zl amestnaná. A stále jej nič neposlali.

mircalla
30. sep 2015

Z toho, co tu citam, tak ide o pekny bordel....pardon za vyraz

ludmilaka
30. sep 2015

@veronika713 Veď chudina vyvoláva. Aj sa to rieši, bo mzdárka dačo pohnojila, tak sa muselo opravovať, tak asi preto to mešká. A dnes rodila, ale postíhala min.týždeň ešte poposielať 🙂

ludmilaka
30. sep 2015

@mircalla Ti poviem. My sme od marca vyvolávali, mailovali, papiere posielali, denne ich otravovali a aj tak nám to schválili až v júni...

mircalla
30. sep 2015

@ludmilaka akoze horor co tu citam...a ten stres....dostanem vobec peniaze? a kedy? nuz obdivujem vsetkych, co na to maju nervy

ludmilaka
30. sep 2015

@mircalla Áno, už by sme do toho nešli. EU fondy máš vždy takto nastavené. Človek sa na to radšej vyprdne keď vidí tie podmienky, dokazovania, obhajovania...

veronika713
30. sep 2015

@ludmilaka no však som si myslela, ze dačo v tom bude....ak je chyba čaká sa na opravu a znova posudzuje...

veronika713
30. sep 2015

@mircalla nemyslím si, ze je to až tak ze stres...peniaze dostane každý, kto požiadal, mal schválené, dostal zmluvu...refundáciu za daný mesiac ma podmienky, papiere musia byt tip-top, ak je chyba iste ze stopnú vyplatenie...ale inak nieje žiadny problém...ale treba do toho rozumieť...to je jasné...

veronika713
30. sep 2015

@ludmilaka ja napriklad by som šla aj 100x, veď na ulici take peniaze nenájdeš...je komplikovanejšie to všetko prichystať, aby schválili, ale mne to určite stalo za to...

mircalla
30. sep 2015

@veronika713 tak aspon niekto je spokojny.....sorry ale cakat minimalne 2 mesiace na peniaze....a potom ich nedostanem lebo sa niekde stala chyba....aspon podla toho, co citam, tak tie chyby sa tam deju casto...tomu hovoris funkcny system? ja nie

veronika_l
1. okt 2015

@veronika713 nie je celkom pravda, že výpoveď môže dať aj zamestnávateľ, môže, ale to by musel vracať všetky peniaze, čo dostal. Výpoveď môže v tomto prípade dať iba zamestnanec...

veronika713
1. okt 2015

@mircalla
ale my sme sa nebavili o funkčnom - nefunkčnom systéme...bavíme sa o tom, že zamestnávateľ príjme zamestnankyňu a dostane na ňu 90% CCP...tzn. nestojí ho skoro nič...mamička má prácu - hoc len na 5 mesiacov - dobrú výplatu, pretože plat sa určoval štatisticky...peniaze vyplatia každému, aj tomu kto mal niečo v neporiadku, stačí to opraviť - doplniť...a zvýrazním vetu - niekde sa stala chyba - nie niekde, len na strane toho kto o tú refundáciu žiada sa mohla stať...ja som doteraz za 4 mesiace nemala ani jednu vytku...všetko mám v poriadku...a peniaze presne na čas...a poviem pravdu veľmi si vážim tých 14.000 eur ktoré mi do firmy poskytli...ako určite nenájdem na ulici...ak pre niekoho taký peniaz nemá význam a nepotrebuje, tak jasné, pre takého nech je to nefunkčný systém a radšej nech prenechá miesto niekomu, kto bude šťastný - prešťastný aj keď s 2 mesačným oneskorením...

veronika713
1. okt 2015

@veronika_l ja som sa na túto tému bavila s našou kontrolórkou...môže dať aj zamestnávateľ - však nemusí byť spokojný s danou zamestnankyňou...avšak ku dňu výpovede by mu končil aj príspevok...môže na miesto prijať inú - ale robí sa dodatok k zmluve s údajmi o novej zamestnankyni...takže kvôli 4-5-6 mesiacom sa to neoplatí meniť zamestnanca...tento projekt nie je podmienený trvaním pracovného pomeru aj po skončení vyplácania príspevku...projekt končí k 31.10.2015 a k tomu dátumu môže skončiť pracovný pomer...žiadne vracanie príspevku z toho nevyplýva...

mircalla
1. okt 2015

@veronika713 citujem ta: lebo su firmy, ktorým mešká platba 2 mesiace, ale len skrz toho, ze niekto iný preberal vraj agendu a došlo k nejakému zdržaniu.

otazne je, nakolko su (ne)kompetentni tu ludia, ktori maju tuto agendu na starosti

ewitta42195
1. okt 2015

@veronika713 Absolútne súhlasím, nehovoriac o benefite, že ja sama som zasa niečo naučila (keďže som si sama zamestnávateľom) a to nepočítam tie spálené kalórie pri behačkách po úradoch, pošta 🙂 Ak sa budúci rok bude konať niečo podobné, určite opäť skúsim.

veronika713
1. okt 2015

@mircalla ale ste zrejme nedočítala diskusiu, ludmilaka nakoniec napísala, že mali v neporiadku veci, že museli doplnať a na novo posielať... prípad o ktorom som ja hovorila mám interpretovaný od pani čo chodí ku mne kontrolovať, že má zopár takých firiem, ktoré spadli pod niekoho nového - kto preberal agendu a došlo k zdržaniu...ale nepísala som, že peniaze už nedostanú....a nemusí to byť zrovna o kompetenciách, však mohla ísť aj na materskú, alebo PNku, alebo hoc čo - však to sa stáva... ale v zásade neviem určite ich kompetentnosť posúdiť, ja len píšem svoje skúsenosti a vedomosti a poznatky...a som fanúšikom tohto projektu a som rada, že sa uskutočnil a dúfam, že do budúcnosti sa zopakuje...

veronika_l
1. okt 2015

@veronika713 tak vidím, že kontrolórky majú na toto rôzne názory, moja mi povedala, že výpoveď môže dať iba zamestnanec. Nedalo mi to a našla som si to, lebo viem, že som to niekde čítala, takže v prílohe č. 3 Príručka pre zamestnávateľa na strane 15 v strede je odsek
"V prípade, ak ukončí pracovný pomer so zamestnankyňou zamestnávateľ, s výnimkou ukončenia pracovného pomeru podľa §63 ods.1 písm. e) Zákonníka práce, zamestnávateľ je v zmysle Zmluvy povinný vrátiť na účet IA MPSVR SR všetky finančné prostriedky, ktoré mu boli IA MPSVR SR vyplatené na danú zamestnankyňu, s ktorou skončil pracovný pomer."
...a teda výnimku tvorí iba závažné porušenie pracovnej disciplíny...

veronika_l
1. okt 2015

...ešte k tej výpovedi zo strany zamestnávateľa, je to aj v samotnej zmluve...

sunnyflower
1. okt 2015

@veronika_l áno presne, má dať zamestnanec výpoveď