icon

Polovičný úväzok a návšteva lekára

27. júl 2020

Ahojte, pracujem na polovičnom úväzku. Chcem sa opýtať ako to je keď idem k lekárovi na priepustku či sa ešte musím vrátiť do práce alebo nie. Viem, že priepustku by mi mala platiť na 4 hodiny od jedného lekára. Okrem toho všeobecného, zubára, gynekológa, pediatra máme v inom meste ako pracujem. Vedúca však trvá na tom, že do práce musím prísť aj keď len na hodinu, dve. Má pravdu? Moja pracovná doba je od 8 do 12. Ďakujem.

Strana
z2
autor
27. júl 2020

@mogaa v mojej bývalej práci to bolo také isté. Jedna priepustku na 4 hodiny a to som mala lekára v rovnakom meste ako práca. Teraz je to v inom meste a merajú mi každú minútu.

tykat
27. júl 2020

Priepustka, L-ko, paragraf... je na tolko na kolko je potrebny cas na osetrenie. V tvojom pripade ak nechces ist vobec do prace bude najlepsie ak lekar presne vymedzi cas. Ak ti lekar napise ze vysetrenie trvalo od 8 do 12tej tak do prace uz nejdes kedze mas prac.dobu 8-12. Len potom pozor aby si si prirychlo nevycerpala 7+7 platenych dni. Potom k lekarovi mozes, nepritomnost v praci mas ospravedlnenu ale bez nahrady mzdy.

Strana
z2