icon

Pomocná sila do kuchyne - plat a povinnosti

3. nov 2025

Ahojte hlasim sa na túto pozíciu popri materskej avšak na ponuky práce nieje žiadne bližšie info ohladom práce a platu
jasné že na pohovore sa opýtam ale ten je až vo štvrtok
pracuje tu niekto na tejto pozícii? aký je plat a povinnosti ?
dakujem

autor
3. nov 2025

je to súkromne gymnázium

anonym_05a6ed
3. nov 2025
@anonym_autor

je to súkromne gymnázium

@anonym_autor expriateľka pracovala ako pomocná sila v kuchyni na soš. Mala na starosti krájanie zeleniny a umývanie riadu... Chystanie čaju, sirupovej vody.... Nachystať taniere, príbory a poháre... Variť nevarila... Resp. Nespomínala...

anonym_880dcb
3. nov 2025

minimalna mzda

anonym_19e0b1
3. nov 2025

kedysi dávno som brigádovala v kuchyni ešte ako študentka a vtedy to bolo presne ako ti píšu predo mnou - chystať taniere a príbory, dávať špinavé do umývačky, pomoc kuchárke - čistiť, krájať zeleninu, šúpať zemiaky, behala som do skladu po veci, občas mi dovolila urobiť časť palaciniek alebo niečo vyprážané, nikdy ma nepustila k mäsu to bola čisto jej parketa

riskomiska
3. nov 2025
@anonym_autor

je to súkromne gymnázium

@anonym_autor robila som 6 rokov v ZŠ, nosis tovar do skladu,zo skladu,čistis zemiaky ,u nás bolo 600 deti takže 2x do týždňa cca 120kg, plus zeleninku čistia,šaláty,umyvas,krajas ,umyvas ovocie,ak je kysnuté cesto pomáhas pri výrobe kolacov
Potom umyvas všetky nádoby a kotle veľké ,ktoré použili kuchárky,poumyvas zem,vynesies smeti
Pri vydaní upratujeme zbytky jedla,umyvas v mycke riad nosis deťom príborov, nakoniec umyjes múčku a priestor vydajne
Plat cca dnes po zvýšení 920,950 hrube

riskomiska
3. nov 2025
@anonym_autor

je to súkromne gymnázium

@anonym_autor prepáč,ten plat bude taký až od januára po druhom zvysovani teraz cca 850

euka210
3. nov 2025

@anonym_autor asi minimalna mzda a praca...to co pisu...zelenina, riady... Varit nebudes ale tie pripravne veci okolo ano.

vieronika14
3. nov 2025

@anonym_autor minimalka a takza robota, a tie pachy
Mne bolo tak tazko z toho ze mi vobec nechutilo jest

anonym_b375aa
3. nov 2025

V nasej skole maju okrem uz spominanych pomocne sily na starosti aj zoskrabavanie zvyskov jedla do kyblov, cvachtanie sa v spinavej priborovej vode. Ja ich obdivujej,ze to davaju,lebo ja ked na tie pomyje len pozriem,uz ma nadvihuje.

tiika
3. nov 2025

@anonym_autor doplním, že je to fyzicky náročná praca, no niektorým to vyhovuje, u nás to často robili ženy na inval.dôchodku, čo nejako nechápem.
Je to praca, ktorú vacsina ľudí robí z nutnosti, pretože nemá nejaké vzdelanie, prax, zručnosti v inej pozícii, no niekto je s prácou v pohode. Na tejto pozícii je asi najväčšia fluktuácia, čo som zažila, no niekto tam je i roky. Neviem ako v škole, no v súkromnej sfére sa v kuchyni stretne spektrum všelijakých osudov, indivíduí s rôznym slovníkom.

anonym_14f0b1
3. nov 2025

@anonym_autor robila som pomocnú silu v reštaurácii, narobila som sa ako kôň, nezaplatena neohodnotena robota. Nikdy viac

anonym_d62236
3. nov 2025
@anonym_autor

je to súkromne gymnázium

@anonym_autor Pfu ťažko poradiť pretože všade je to inak. Ale každopádne kuchyňa je makačka. V školstve je za mňa veľká výhoda, že sú voľné víkendy,prázdniny,nerobí sa na zmeny ani nočné. Ale veľmi záleží od toho či varia aj pre iné školy, koľko toho denne vydávajú. Viem za kamarátku, že je to všade inak. Robila na jednej strednej škole a mala super, aj kolektív aj tej práce nebolo toľko ako na druhej, kde povedala, že to proste nedáva..a to robí v kuchyni A podotýkam za minimálnu mzdu. takmer 30 rokov.Preradili ju nedobrovoľne pretože sa ruší stredná škola. Teda presúvajú ich inak(zlučujú školy).
Ja som vydržala mesiac v restike ,ešte pred pár rokmi za smiešnych 2,50€ na hodinu. Robilo sa krátky, dlhý týždeň a bola som tam vždy dlhšie aj o dve hodiny ako bolo dohodnuté na zmluve a víkend vždy veľké akcie (svadby,oslavy...) a ja sama na celú kuchyňu okrem kuchárov. Takže riady, umývanie obrovských hrncov,plechov, údržba čistoty (podlaha, chladnička..) všetko robí pomocná sila.Tak som si rýchlo zbalila caky paky a našla si inú prácu.

anonym_d62236
3. nov 2025
@anonym_19e0b1

kedysi dávno som brigádovala v kuchyni ešte ako študentka a vtedy to bolo presne ako ti píšu predo mnou - chystať taniere a príbory, dávať špinavé do umývačky, pomoc kuchárke - čistiť, krájať zeleninu, šúpať zemiaky, behala som do skladu po veci, občas mi dovolila urobiť časť palaciniek alebo niečo vyprážané, nikdy ma nepustila k mäsu to bola čisto jej parketa

@anonym_19e0b1 Áno teraz ma napadlo, že to bola moja prvá brigáda a nestihala som sa veľa krát ani najesť za stolom len na behu za pochodu.Tych riadov bolo toľko, že sa mi snívalo o riade.Vtedy ešte neboli umývačky riadu ako dnes. A nikdy nezabudnem keď som musela za vrece cibule čistiť aj nakrájať 😅