Ponúkajú prácu, len aby nás tam dostali
Najviac ma štve že niektorý ľudia keď ti začnú prácu vynukovať typu mlm aké je to skvelé venujú sa ti aby ťa tam dostali. Potom keď už nedosahuješ v obchode čo by chceli vykašlú sa na teba.
Človek tam dal toľko úsilia, času a peňazí a nemá z toho absolútne nič....
Preto je potrebné premýšľať vopred. Človek, ktorý je typ na MLM, to zväčša vie vopred usúdiť, že toto je cesta pre neho. Ak to človek necíti, tak to cesta väčšinou nie je. A ďalšia vec, mlm je podnikanie. Čiže ako podnikateľ nemôžeš čakať, že ťa niekto bude dlhodobo viesť za ruku. Podnikanie je proste o tom, že sa v tej svojej oblasti musíš naučiť pohybovať a ak nie, tak proste skončíš. A na tom nie je nič strašné. Ako sa hovorí, ak neskúsiš, nevieš. A ak človek nevie a váha, lepšie vyskúšať, aby potom človek nežil roky s myšlienkami, že "čo ak".
No ved o tom to mlm je. Aby clovek dosahoval predaje, naberal ludi, pomahal tvorit pyramidu. Ked mu to nejde, tak bohuzial. Na to treba mat zaludok, aby bol clovek v tomto uspesny. A tie sluby na zaciatku treba brat s rezervou, s velkou rezervou 🙂
@melanta ja tomu rozumiem ja pracujem sama samotné ale nepáči sa mi keď mi moja sponzorka povie keď sa mi nepáči že môžeš odísť. Za to koľko som do toho dala úsilia?
Ale to je biznis, nič viac a nič menej
Tak sa na nich 💩💩💩 a nájdi si prácu so stálym príjmom. Byt odkázaná na to koľko ľudí nazenieš a presvedčíš musí byt stresujúce. A myslím, ze veľa krát aj ponižujúce.
Tiez nie je zle vediet nieco o geometrickych postupnostiach.
Hadam si si nemyslela, ze ponukaju pracu, aby si TY zarobila ..?
V kazdej robote su preferovani ti uspesni, neuspesny, malo produktivni a neprinasajuci zisk nemavaju titul "zamestnanec mesiaca" ani ked sa v tej robote zoderu. Proste efektivita je to co vladne biznisom, nie usilie zamestnanca. (o tom, na com je MLM system postaveny si sa mala zamysliet skor ako si sa do toho pustila, ked neprinasas doststocny prinos nie si zaujimava aj ked by si sa zodrala)
Nuž bohužiaľ je to tak a treba si aj uvedomiť, že to podľa mňa nie je len taká práca pre každého a nie každý ju zvláda tak, aby na tom zarobil toľko, koľko si predstavuje. Kedysi som to tiež skúšala a nebolo to nič pre mňa
Komunikácia "ak sa ti nepáči, môžeš ísť" nie je profesionálna. Na prvý pohľad. Podstatné je, čo takýmto komentárom predchádza. Ak mi niekto bude stále nariekať, sťažovať sa, vyžadovať pomoc hoci by už mal byť samostatný, tak potom je takýto komentár možno aj na mieste. Na toto si vieš ty sama odpovedať, na základe čoho reaguje ako reaguje. Ak ti nijak nepomohla, tak potom by som sa obrátila na vedenie spoločnosti a žiadala o výmenu sponzorky. Pretože jej rola v mlm je pomôcť nováčikovi, ukátať mu cestu a učiť ho, nielen registrovať pod seba.
Podľa mňa by v prvom rade mal byť konečne tento systém trestne stíhaný, len to by nemohol byť tak silno podkutý v plyvnými ľudmi, ktorí z toho majú ozajstné peniaze. V niektorých krajinách sú tieto rôzne pyramídové spoločnosti zakázané. Je to obyčajné využívanie ľudí - aj klientov aj pracovníkov s tým, že pracovníkov časom tento systém buď úplne vysaje alebo urobí egoististické bez chrbtovej kosti hyeny. Nič medzi tým. Svoju energiu a úsilie by som prinášala radšej do prosperujúcej a zmysluplnejšej práce ako uzatvárať s ľudmi nevýhodné zmluvy a naháňať ich kade-tade ako otravný Jehovista.
@melanta nechcem byť drzá ale vôbec tento príspevok nieje o tom že nechcem robiť ja za nikým neutekam aby mi vkuse pomáhal všetko si vyriešim sama a pracujem teda samostatné je to o tom že niečo sme riešili s manažérkou a ona sa k tomu postavila tak ako som nemyslela proste sa z nej stala osoba ktorá veľa zarába a druhých odcudzuje a vyhadzuje toto nieje prístup takto sa zachovať, keď sa ti nepáči tak chod preč....
Vsetky tieto prace su len odrbkavanie ludi, a nahovarani na veci ktore robia placebo efekt, sa cudujem, ze ma niekdo na to zaludok zarabat na ukor zufalstva druhych
Nie si drzá, rovnako som nebola ja. Písala som, že otázne je, prečo sa takto správa. Či preto, lebo niečo stále nevieš alebo preto, že proste nie je profesionál. Píšeš, že ide o druhý prípad. Áno, úspech a peniaze vedia odhaliť skutočnú tvár ľudí. Preto by som na tvojom mieste vedenie oslovila s požiadavkou na zmenu sponzorky. Aj s uvedením dôvodov. Samozrejme, na to je potrebné vedieť hovoriť na rovinu. Ja by som to urobila. Nedovolila by som, aby na mne zarábal človek, ktorý si neváži ľudí, vďaka ktorým ten zárobok má.
@katkami123
@zuzubb007 presne. Vsetky pyramidove spolocnosti a systemy, ci hry su obycajny oj*eb, ktory na svoju legitimizaciu pouziva kadejake "zdrave" a "uzitocne" vyrobky. Cela ta distribucia a ponukanie vyrobkov je len vedlajsi produkt skutocneho pyramidoveho obohacovania s tym ze, cim si vyssie, tym viac hrabes. Samozrejme na to treba mat silny zaludok, pardon "sikovnost". Aj mna sa tam snazili dostat, najprv vcucli kamaratku a potom ma ona potrebovala dostat do bazy pod seba...
Tak v pyramídových firmách neocakavaj profesionálov s profesionálnym prístupom, vzdelaním a kvalitnou osobnosťou viesť tím, tam sa na vedúcich pozíciách uprednostňujú úplne iné charakterové vlastnosti. Tam sa skôr používajú rôzne manipulatívne a zastrašovacie techniky, neraz aj šikana na zamestnancov, aby si stále mala v sebe ten drajv. Čím väčšia svina, tým je vyssie. Inak povedané, nečakaj úroveň a férovosť tam, kde je politika firmy založená na odrboch a klamaní.
ja sa cudujem, ze sa este niekto da nalalakat po minimalne 30 rokoch posobenia takychto spolocnosti u nas
ja toto ani za pracu nepovazujem, skor za podvod
Akého úsilia prosím ťa? 😅
Fakt, reálne sa pýtam
@negymama
Áno, mafiánske firmy, novodobí vypalníci, ktorým to štát umožňuje.
A ty si myslíš, ze ta tvoja "sponzorka" je tvojou sponzorkou pre tvoje modré oči???
Paneboze zena, vsak trosku rozumu... ona z teba zije, si len číslo. Nebudeš ty, bude ina...
@melanta mne príde že jej ide len o biznis
Samozrejme, ze jej ide iba o biznis. To ti tu všetky píšeme 😉.
A ty ked si tam nastupovala - tebe islo o laskyplne sirenie uzasnych produktov?
autorka, ty nepoznas prislovie: ked vtačka lapaju, pekne mu spievaju?
preto ta na zaciatku lakali, venovali sa ti. Aby ta dostali dnu, do pyramidy, samozrejme najprv na uplny spodok. A potom su len dve moznosti, vystupit z toho a ozeliet investicie a cas. Alebo sa stat presne tym bezcharakternym lapacom naivnych vtacikov.
Všade, na každom pracovisku, v každej firme, podniku, ústave, škole ,skrátka všade kde je nejaký zamestnávatel - zamestnanec - nadriadeny - podriadený sa nájde človek čo odrbava tych dole lebo ego, povaha, žalúdok.
A takisto to funguje aj medzi podnikateľmi, že jeden chce odrbat druhého, SZČO, skrátka všetci a všetkých.
A ty si myslíš že práve v mlm kvitne láska nebeská ?!
No zobuď sa žena.
Už pred cca 30rokmi keď sa u nás mlm objavil, mi 1 študent ekonómie vysvetlil jednoduché pravidlá mlm. Odvtedy viem že je to odrb na ľudí, a človek človeku hyena, len aby zbohatol

Hehe. Oni sú radi, že ťa dostanú do pyramídy a hľadajú ďalších, čo sa nechajú oblbnúť. Ja by som do toho nikdy nešla, nemám na to žalúdok zhnusovať si ľudí okolo seba. 😂