Ponukli mi prácu snov, ale teraz váham
Ahojte. Pred presne 3 rokmi som sa uchádzala o jednu naplnou velmi zaujímavú pozíciu v zahraničí, ktorú som veľmi chcela. Je to v zahraničí, ale nie v nejakej bohatej krajine a vtedy za tu pozíciu ponúkali 1000€ s tým, že ja som chcela min. 2000€ a teda nič z toho nebolo. Je to v kultúrnej oblasti a je to čo meste s plážou, kde som už kedysi žilo a milovala som to tam. Nazvime zo práca 1. Potom som musela hľadať ďalej a našla som niečo, čo som až tak nechcela robiť (práca 2). Praca 2 ma iste výhody, najmä finančne (3500€), malo stresu, ale nevidím v tom až taký zmysel a potešenie, ako by mi dávala ta 1. Je to ťažký korporát a nepasuje mi to až tak ideológiou. Je to tiež v zahraničí - Západná Európa, obyčajne mesto, horšie počasie. Medzičasom som sa uchádzala o prácu 3 v tej istej krajne ako práca 1, ktorá by spájala výhody práce 1 aj 2, ale pohovor bol už pred 2 týždňami a nepočula som od nich, takže asi nič z toho, čo je veľká škoda. Lebo sance ist presne do tej krajiny prichádzajú naozaj tak raz za 3 roky. Teraz sa mi ozvali z práce 1, či mám záujem, ze ponúkajú 2340€. A celý den som nesvoja, lebo som to najprv zamietla kvôli tomu, že sa mi už nechce žit po popletení všetkého ako študent, ale mám pocit, že si nechávam ujsť svoj životný sen. Sen z pred 3 rokov. Čo chcem teraz, prichádzam na to, že ani neviem. Teraz ponúkajú toľko, čo som vlastne vtedy chcela. Zobral by niekto túto ponuku a vzdal sa lepšieho platu?
@hipuska práca 1 je vedúca pozícia tímu 10 ľudí. Práca 2 - terajšia nemá žiadnu takú zodpovednosť. Takže viac zodpovednosti za menej peňazí v podstate. Možno by som mohla získať nejaké granty v práci 1 keby sa snažím a zvýšiť si výplatu, ale to si nie som na 100% istá tak s tým nemôžem počítať
Ak je práca č. 1 v "nie bohatej krajine" a práca č. 2 v bohatej (to neviem, len tipujem), tak možno sa viac oplatí zarábať menej v nie bohatej krajine, kde ani náklady na život nebudú zrejme vysoké, než zarábať viac a aj utratiť viac. Sama sa musíš rozhodnúť. Ja osobne by som brala prácu snov za menej peňazí. (Ale ja som celkovo nie veľmi materiálne založený človek.)
Pokial ta nic nedrzi,ze nemas priatela,deti,tak by som isla do toho. Splnis si sen,pozijes v krajine a casom uvidis. Si mlada,nemas co stratit len ziskat. Pracu si vzdy najdes,keby ti tato vysnivana nevyhovovala a ktovie,mozes sa posunut,mozno ti pojde plat hore. No nie vzdy je vsetko o peniazoch. Zit pri plazi a mat kde zrelaxovat po praci je super. Co z toho,ze teraz zarobis,ked tam nie si spokojna. Spln si sen a chod do toho
@karinka223 práveže chcem počuť nezaujate pohľady zvonku. Mne to pomáha. Rozhodnem sa už sama, to sa nemusíš obávať.
Rodina by samozrejme chcela, nech ostanem čo najbližšie, ale podľa toho sa nejdem riadiť.
@h2 problém je, že v krajine 1 sa zarába celkovo o dosť menej, ale náklady na život sú tam dosť vysoké. Toto nie je ideál, ale ta krajina ma ine výhody. Južanskú atmosféru a tak, čo mi veľmi sedí.
A nie som už až taká úplne mladá, je to už ďalej cez 30.
Práce majú obe aj výhody, aj nevýhody, ja osobne by som vyberala podľa miesta, na ktorom chceš žiť. Ja ale v práci nehľadám zmysel ani naplnenie, preto by som sa rozhodovala toho, aký život mi ponúka krajina a okolie 🙂
Ak si už raz zarábala 3500 eur, veľmi rýchlo preciteneš, keď dostaneš viac ako o 1000 menej. A práca snov zrazu nadobudne celkom iný rozmer.
Ta vyplata v 1. je primerana na zivot v krajine? Alebo budss zit ako studentka? Ak je to dost na vybudovanie si tam zazemia - tj ze v pohode najom, konicky, pripadne rodinu, tak OK.
Iny pihlad je - ak chces v tej krajine zit, tak to ber. Aj krby si si mala casom pohladat lrpsie platenu pracu.
Korporat bol aj bude, ak ta tam chcu teraz, tak budu aj o rok. To mozes mat ako zadne vratka, ked sa nepodari 1ka, tak do korporatu mozes ist vzdy.
Lepsie by bolo, keby si krajiny konkretne pomenovala, ale kazdopadne zalezi od zivotnej urovne. Porovnavat plat pred troma rokmi a teraz sa tiez len tak neda.
Ved si prerataj, kolko su kde zivotne naklady a podla toho sa rozhodni, kde budes najviac spokojna.
Prepac, ale v tvojom veku by si sa mala vediet rozhodnut sama bez ohladu na to, co si kto mysli.
Ocividne si uz prisla na to, ze peniaze niesu vsetko, Ty vies kde su tvoje priority a co je pre teba dolezite, kde budes najspokojnejsia.
Chod. Ked sa ti nebude pacit, tak to nechas. Zivot je kratky.
@koniarova ja úplne súhlasím aj s týmto, aj sa zároveň stotožňujem s tým, čo píše @h2 , tiež nie som materiálne založená, ale obavám sa presne tohto, že ci zvykanie si na nový štandard nebude ťažké. Nechce sa mi počítať peniaze po večeroch, ale asi som len rozmaznana, lebo ta výplata v tej krajine zas nie je zlá
@rebrambora nie som nerozhodný typ, ale toto mi vychádza 50:50, fakt
@veselo_neveselo to práve neviem, či ma ešte budú chciet, keď sa s nimi takto rozlúčim v strede všetkého, pred dokončením istých veci. Možno sa len zbytočne obavám, ale bolo to veľa úsilia dostať tu prácu, čo mám teraz
Aký to je sen?
""ale mám pocit, že si nechávam ujsť svoj životný sen. Sen z pred 3 rokov.""
Tak sa Ti páči život v tej krajine?alebo čo Ta tam láka?tu, kde bývaš teraz máš zázemie kamarátov, kolegov nemáš obavy zase všetko zmeniť?
Tak choď do tej vysnívanej krajiny zarobis menej, ale budeš robiť to, co si chcela ...možno životné náklady a všetko aj pri nízkom plate nebudú o moc horšie ako teraz.Ked vieš jazyk a pracuješ v korporáte podobnú prácu či nájdeš kdekolvek
španielsko/portugalsko vs.anglicko/írsko? 🙂 snáď nie animátorku teda sorry, vedúcu animátorku v egypte 😀
@luccija nechcem presne písať krajiny, lebo sa to tu ešte zvrhne na v uvadzovkach diskusiu o islame, lebo sa jedna o krajinu, kde by možno väčšina čitateľov modrého koníka nešla. Ale mne sa tam veľmi páčilo v minulosti. Je to tam menej bezpečne, ale zato taký starý štýl, spojenie s prírodou, všetci sú otvorení a usmievaví, pomalší životný štýl, pekný jazyk. Maličkosti, ktore ma tešia. Úplne iný štýl než Západná Európa, ale úplne. Sem som ani tak nechcela ist, ale zariadila som si medzičasom postupne aj tu celkom fajn bývanie a sociálne siete.
@zuzanka.zuzu haha, nie Egypt a nič také ako animátormi ani náhodou. Ano, niečo také ako Španielsko / Portugalsko. Aspoň jazyk si sa trafila
ja tipujem mexiko vs irsko pozri nemas zavazky vyskusaji ak mozes si potom litovat
jaaaj islamska tak maroko
Skúšala si v krajine 1 už aj reálne pracovať? Čo si robila keď si tam žila?
@smajliica robila som v neziskovke až do korony. Skúšala som dokonca viac rokov a stále spomínam na tie časy
ja osobne nie som materialny typ v zmysle hmotne veci, handy, sperky, ....ale rada cestujem, rada si doprajem a nerada pocitam, co a ci si mozem dovolit - ale to je mozno sposobene aj tym, ze uz mam svoj vek a nejake standardy, plat o 1000€ nizsi bez vizie dostat sa tam povedzme do 3 rokov, za mna nie 🤷♀️
Ja by som do toho išla, ale nechala si otvorene zadne vrátka( ešte stále môžeš v práci snov zistiť, že to nie je všetko také krásne, ako si si myslela)
Baby, ja tu absolútne súhlasím asi s každým.
@zara1357 Presne nad týmto asi uvazujem. Uvazujem, že navrhnem, že by som to mohla robiť ako interim director na také 3 mesiace a v terajšej práci si vziať sabbatical, ale myslím, že na 99% z toho nič nebude
ja som prave pustila pracu, za neskutocne peniaze, akoze strasne peniaze a bola dobra, ale vybrala som si rodinu a lepsie podmienky pre moje deti, lepsiu a pokojnejsiu krajinu a za menej penazi o dost, ale dobra a zaujimava praca s moznostou rozvoja.
opytam sa takto, keby boli peniaze rovnake, ktoru by si si vybrala? a potom, druha otazka, staci ti menej penazi? ak ti ti staci menej na v pohode zivot, brala by som zabavnejsiu robotu, ale s tym, ze tam musia byt moznosti na dalsi rozvoj a pripadny postup aj s lepsim ohodnotenim.
Plus, robota nie je nieco, co sa neda zmenit.
Autorka, povedala by som, ze mas namierene do krajiny Latinskej Ameriky. Len ten islam mi tam nesedi 😳 Toto je normalne rebus 😀
tiež sa nás tým úplne zamýšľam, Španielčina alebo Portugalčina a Islam 🤔
To bolo v uvadzovkach, žiadny islam tam nie je, ale proste nechcem ani diskusiu o bezpečnosti, politickej situácii ani nič také, lebo to mi nepomôže

Ja by som sa rozhodla podľa toho, či tá práca 1. ta ma kde posunúť, resp.ci je možné v nej rast a dostať sa trebárs na ten štandard ako máš teraz. Lebo, osobne si myslím, že človek si nezvykne ak ide so životným štandardom dole. Samozrejme, tie sumy môžu znamenať aj niečo iné, keďže sa jedná o rozne krajiny a v konečnom dôsledku tých 2300 môže byť na rovnakej urovni ako 3500