Ponukli mi prácu snov, ale teraz váham
Ahojte. Pred presne 3 rokmi som sa uchádzala o jednu naplnou velmi zaujímavú pozíciu v zahraničí, ktorú som veľmi chcela. Je to v zahraničí, ale nie v nejakej bohatej krajine a vtedy za tu pozíciu ponúkali 1000€ s tým, že ja som chcela min. 2000€ a teda nič z toho nebolo. Je to v kultúrnej oblasti a je to čo meste s plážou, kde som už kedysi žilo a milovala som to tam. Nazvime zo práca 1. Potom som musela hľadať ďalej a našla som niečo, čo som až tak nechcela robiť (práca 2). Praca 2 ma iste výhody, najmä finančne (3500€), malo stresu, ale nevidím v tom až taký zmysel a potešenie, ako by mi dávala ta 1. Je to ťažký korporát a nepasuje mi to až tak ideológiou. Je to tiež v zahraničí - Západná Európa, obyčajne mesto, horšie počasie. Medzičasom som sa uchádzala o prácu 3 v tej istej krajne ako práca 1, ktorá by spájala výhody práce 1 aj 2, ale pohovor bol už pred 2 týždňami a nepočula som od nich, takže asi nič z toho, čo je veľká škoda. Lebo sance ist presne do tej krajiny prichádzajú naozaj tak raz za 3 roky. Teraz sa mi ozvali z práce 1, či mám záujem, ze ponúkajú 2340€. A celý den som nesvoja, lebo som to najprv zamietla kvôli tomu, že sa mi už nechce žit po popletení všetkého ako študent, ale mám pocit, že si nechávam ujsť svoj životný sen. Sen z pred 3 rokov. Čo chcem teraz, prichádzam na to, že ani neviem. Teraz ponúkajú toľko, čo som vlastne vtedy chcela. Zobral by niekto túto ponuku a vzdal sa lepšieho platu?
@francuzkano vďaka, to mi pomohlo sa zamyslieť. V momentálnej robote mám celkom šance na rozvoj. V tej práci 1 ťažko posúdiť. Si riaditeľka kultúrneho centra. Určite by sa dalo ist neskôr do nejakej inej krajiny, kde je také nejaké väčšie centrum, takže možno postupovať sa dá v každom prípade.
Možno by som mala počkať na ďalšiu šancu ist do tej krajiny a neunáhlil sa. Nie som trpezlivý typ, ale tiež sa bojím, že potom už nikdy nepôjdem, že nebude šanca alebo v zlom case.
Fakt som zaskočená, že až tak neviem teraz.
Som rada, že ty si našla, čo si chcela aj za cenu menej peňazí
@smajliica ty nie si s tvojim hádaním úplne mimo 😉
@smajliica presne niečo ako Guinei Bissau alebo Sao Tome si môžete predstaviť. Len tak na znázornenie, že ďalšia šanca možno tak o 3 roky niečoho pre môj profil.
Tak choď...a čo Ťa brzdí v tom rozhodnutí?
Kuba?
Ok, už chápem aj to že nie sú tam vysoké platy ale je to tam drahé 🙈 úprimne, asi by som išla. Ak sa objaví lepšia ponuka sa môžeš prihlásiť aj keď už budeš v krajine. Naspäť do Európy sa asi dostaneš ľahšie ako tam.

Snáď iba Guinea Bissau ale to pochybujem 😅