icon

Používanie AI v Cloudworkers

24. jún 2025

Ahojte, možno trochu kontroverzná téma, lebo viem, že tieto platformy sú veľmi kontroverzné. Som na ID. Privyrábala som si na Cloudworkers. Celkom mi to išlo, niekedy som zarobila 150 eur, niekedy 300 eur mesačne a pomohlo mi to do rozpočtu. Spoluprácu som si naozaj vážila. Nikdy som nebola napomínaná za chyby a nekorektnú komunikáciu s klientom. Dlhodobo som si začala všímať, že niektorí užívatelia používajú AI v komunikácii, ale píšu v nesprávnom rode, vykajú klientovi namiesto tykajú, kopírovali text ešte aj s úvodzovkami apd. Jedného dňa sa mi na klávesnici pokazili dve písmenká - pomerne kľúčové ku komunikácii - k, r. Tak som si povedala, že si pomôžem AI aj ja. Keď mi chatGPT vyhodil text, ten som ešte vždy vhodne upravila. Nepoužila som ho vždy. Nikdy som nebola upozornená, že robím chybu, že nepoužívaj AI, lebo ukončíme spoluprácu apd. O to väčšie prekvapenie bolo, keď mi jedného dňa prístup zablokovali. V ten istý deň večer prišiel email, že so mnou ihneď ukončujú spoluprácu. Absolútne nechceli vysvetlenie, ani neboli prístupní komunikácii a diskusii. Veľmi ma to mrzí, tých pár stoviek mi veľmi pomohlo do rozpočtu. Viem, že som spravila chybu. Priznám sa však, že som nevedela, že robím takú zásadnú chybu. Má s tým prosím niekto skúsenosť? Dala sa nadviazať spolupráca po určitom čase? Je možné obísť tento český manažment a obrátiť sa niekde inde? Vyššie? Ak áno, kde?
Ďakujem vopred.

Strana
z2
korotsla
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_496f52 Moj muz nema potrebu pisat na tieto stranky. A ak mas potrebu nadavat inym zenam na MK, anonymne, lebo sa snazia si privyrobiz z domu konverzaciou, tak potom je chyba niekde inde. Nie u nas.

@anonym_autor Takovým, co na to tu nadávaji bych jim přála, aby se třeba ocitli jednou sami s dětmi, nemoct jit klasicky do práce, protože jste třeba na Rodičovské a musíte se starat o děti. V takových chvílích přijde každému člověku takový výdělek vhod.

korotsla
20. okt 2025

@anonym_autor Takže raději ano, budu dělat takový výdělek, než nechat moje děti hladovět.

Strana
z2