icon

Považuje sa opatrovanie blízkeho za pracovnú medzeru?

27. jan 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať, či sa opatrovanie blízkeho berie ako medzera, keď si hľadám prácu. Po strednej škole som totižto pracovala len 3 mesiace, no potom mi náhle ochorel niekto z rodiny a musela som vziať opatrovateľské. Bola som s ním doma takmer 6 rokov. Tak sa pýtam, či ich na pohovore odradí, že som nepracovala tie roky.

marsmykkok
27. jan 2025

Vždy záleží od druhej strany ako to zoberie či ako tvoje plus alebo mínus alebo neutrálne.

melanta
27. jan 2025

Prečo by to mala byť medzera? Normálne si to daj do CV. Na druhej strane, je potrebné počítať s tým, že väčšina ťa bude vnímať ako absolventa.

alickapusinka
27. jan 2025

prečo by si nepracovala ved opatrovanie je normalne zamestnie ide aj do starobneho dôchodku aj zdravotne poistenie kedže je to práca.Nebola si nezamestnana ale normalne si prcovala to že si opatrovala doma opatrovateľske sa normálne zaratava do dôchodku starobneho.A treba to napísať aj do životopisu.

autor
27. jan 2025

@alickapusinka Viem že sa to vlastne neberie ako nezamestnanosť, no keď budem chcieť isť pracovať napr. niekde do supermarketu, tak neviem či mnou budú nadšení, i keď niektorí hovoria že tam berú každého.

marsmykkok
27. jan 2025

anonym áno, môže to zobrať personalista/vedúci tak, že si dlhé roky bola mimo pracovného procesu a bude sa báť, či si zvykneš na prácu. Ale možno natrafíš na takého čo si zažil čo je to starať sa 24/7 o chorého príbuzného a bude to brať ako plus, že máš silnú vôlu a odhodlanie. Ale nenarobíš nič, proste musíš skúšať a nájsť takého zamestnávateľa, ktorému to prekážať nebude. Zase často viac ako CVčko robí práve dojem aký urobíš a tak.

janettdamian
27. jan 2025

Závisí to predsa od toho o akú prácu sa budeš uchádzať. Ak by si chcela ísť opatrovať do nejakého zariadenia, tak máš prax. Ak by si chcela ísť robiť v obore čo si vyštudovala si bez praxe. Ak by si išla na nejakú úplne inú pozíciu, tak záleží čo to bude, ako vieš zúžitkovať to, že si opatrovala.

alickapusinka
27. jan 2025

berie sa to ako keby si bola normalne zamestnana opatera ved som opatrovala ležiacu dcéru a normalne to bola ako práca čo nie.Ved mi to na úrade povedala.Normalne napíš opatrovanie chorej osoby.

bloger
28. jan 2025

Záleží od toho ako to vnímaš. Opatrovanie sa však považuje za riadnu prácu. Tak ako už písali žienky vyššie. Ako to bude vidieť zamestnávateľ ťažko povedať. Napísať to môžeš, že si opatrovala blízku osobu. Moho by to byť plus v nejakom sociálnom zariadení. Tam ale myslím, že je potrebné absolvovať kurz.

maury
29. jan 2025

Závisí to od toho, ako to berie druha strana. Niekomu vŕta v hlave aj to, prečo niekto nepracuje mesiac (napríklad cestuje), niekto zas nemá rád ked je uchádzač XY rokov na jednej pozícii, ďalší nemá rad fluktuáciu, keď je uchádzač moc aktívny a mení pozície a firmy nielen každých pár dní, ale príklad každé 2 roky. Je to veľmi individuálne, podľa toho, na koho natrafíte. Vždy rozhodujú subjektívne dojmy, či si to niekto uvedomuje, alebo nie. Do životopisu si to dajte, na tú medzeru by sa aj tak pýtali medzi prvými vecami.