Povinnosti pri prevádzkovaní e-shopu
26. feb 2013
Po skončení MD som zostala nezamestnaná a rozmýšľam nad vlastným e-shopom. Je Vás tu veľa majiteliek e-shopov, bola by som rada, ak by ste sem pridali svoje skúsenosti. Momentálne ma napadla nasledovná otázka - okrem toho, že si treba vybaviť živnosť, prípadne založiť s.r.o, s tým spojené platenie odvodov do zdravotnej poisťovne, príp. aj do sociálnej poisťovne, platenia daní, platenia za portál, je ešte niečo, čo treba "povinne" platiť? Viem, že existuje nejaký recyklačný fond - takže ak dovážate tovar do svojich eshopov zo zahraničia, malo by sa tam registrovať a platiť niečo? Je ešte niečo podobné, kde sa treba registrovať a platiť tam? Privítam akékoľvek Vaše rady, odporúčania a pod.

Odporucam ti nedovazaj nic a mas po probleme. Predavaj systemom dropshipping. Ty si tovar das na eshop ako keby si ho mala, zakaznik objedna a tvoj dodavatel mu ho rovno posle a tebe vyplati marzu.. ty tym padom nemas ziadne naklady na sklad a tovar 🙂 Zober si napr. nas priklad. Mame eshop na platforme www.eshop-rychlo.sk - jedna z najlepsich a stoji to 12 eur mesacne. Plus platime cca 100 eur mesacne marketing. A mame za 112 eur zisk cca 800-1000 eur mesacne. Ziadne nervy nic...