icon

Požiadavka byť navoňaná v práci

18. sep 2022

Ahojte.
Bola som na pracovnom pohovore, ako asistentka predaja v optike, a bolo mi povedane, ze šéf pozaduje aby baby chodili do prace elegantne oblecene, co este viem pochopit, no maju byt aj nalicene aj navoňané..
Nie je to trochu cez, keď vám to dajú ako požiadavku ? Neviem, možno je to ok, len som sa s niečím ešte nestretla...

maranta_leuconeura
18. sep 2022

Fakt toto povazujete za normalne? 😱 Akoze zeny co sa nemaluju a nevonavkuju nemaju ani vyjst z domu? No ja by som asi nemohla pracovat 🤣

Tiez mi vadia vone (za mna smrady) vseobecne, nepouzivam avivaz, silne vonave sampony ani vonavky, antiperspirant si vyberam co najviac neutralny. Nesmrdim 😉

Nenosim makeup a nemalujem sa vobec. Mam tmave obocie aj mihalnice, takze si myslim, ze som pekna aj bez toho a jednoducho nepotrebujem si mihalnice zlepit nejakm sajrajtom. Pokial mam nejaku nedokonalost na tvari, pouzijem korektor, ale to uz musi byt naozaj nejaky vred 🤣 inak nevidim dovod si davat omietku a mat oranzovy ksicht ako mrkva (vlastne nechapem preco ich vsetky robia co oranzova).

viestta
18. sep 2022

@jana_435 navonana neznamená hneď tazky parfém. Sú aj decentnejsie možnosti.

autor
18. sep 2022

@terezka1947 iba aby som povedala nieco o sebe, a potom mi slecna co robila pohovor povedala aky su super kolektiv, mzdu, pracovny cas, a ze sef pozaduje aby boli usiamte, elegantne oblecene, nalicene a navonavkovane. A dalsi pohovor bude priamo s nim.

mandzula
18. sep 2022

@autor u mna by pohovor so sefom za takychto podmienok uz nebol.

jana_435
18. sep 2022

@viestta urcite suhlasim. My pri vybere zamestnanca vsak pozerame na uplne ine vlastnosti a sposob prezentacie, nez make up a parfem. Pre mna to ako podmienka znie neskutocne zle.

maranta_leuconeura
18. sep 2022

Autorka je to len o tom ci si ochotna to podstupit, zjavne to niektore zeny povazuju za samozrejmost. Ja zas nemozem chodit do prace v teplakoch a tricku, co je zas pre mna samozrejme a nevadi mi to, ale urcite by to niektore nezvladli dodrzat 🙂

jana_435
18. sep 2022

@mandzula u mna detto 😀

viestta
18. sep 2022

@jana_435 áno, aj mne to znie divne. Ale možno to slečna co robila pohovor zle podala, možno si tam vložila svoje, možno nepochopila sefovu inštrukcie. V každom prípade, upravený zamestnanec reprezentuje firmu.

terezka1947
18. sep 2022

Takze robila s tebou pohovor zamestnankyňa nejaká,nie priamo šéf?no,tak to potom to má inú váhu.

marca12
18. sep 2022

@micusa2222 Je to samozrejmost,ale este sa mi nestalo,aby to takto narovinu zamestnavatel povedal. A veruze niektori ludia by to mali mat prikazom v pracovnej zmluve,lebo smrdia ako tchor.

juliasb
18. sep 2022

Ja napríklad keď si dám voňavku (akukolvek) tak ma v tej chvíli začne strašne bolieť hlava. Deodorant samozrejme používam, každý deň sa sprchujem ale s tou voňavku by som to nedala

mandzula
18. sep 2022

@juliasb presne tak aj ja, plus mi vadi aj to, ked su navonani ludia okolo.

terezka1947
18. sep 2022

Uvidíš,čo ti povie na pohovore šéf. Podľa toho sa zariad.

dzt
18. sep 2022

Chceš tú prácu? Tak sa navoňavkuj 🤷🏽‍♀️🙈 Ak si na pohovore nesmrdela potom, tak by som to vôbec neriešila…

natalia0902
Odpoveď bola odstránená
matejakub
18. sep 2022

To mi pripomenuli jeden vtip .Viete prečo sa ženy maľujú a voňajú ? Lebo sú škaredé a smrdia .Počula som ho v jednom nemenovanom rádiu

jujala
18. sep 2022

no pre mna to normalna poziadavka nie je a odmietla by som poziciu. podla mna ak clovek je umyty, ucesany a nema spinu za nechtami tak je vsetko ok. ja napr. som v zivote nebola nalicena /okrem svadby a vianocnych vecierkov/ a parfem tiez vynimocne ale mna citit jemne deodorandom a vypranym pradlom /feedback z 2 roznych prac/. takmer 14r nosim business oblecenie nohavice + kosela a menim sako a mam aj 4ks rovnakej bielej kosele a mozno si myslia, ze nosim stale tu istu ale neva. pre mna je dolezite, ze ked vojde do optiky, dostanem relevantnu odpoved/radu od slusne vyzerajucej customer oriented osoby. that´s all

aurorastone
18. sep 2022

@zuzubb007 dobre vedieť ze som neni normálna 🤣🤣🤣okrem čistej vody z vodovodu nepoužívam na tvár nič iné

lussyl5
18. sep 2022

Ja v práci makeup nemôžem mať.Voňavky nevadia tie mať môžeme.Mnohé tu riešia že to je samozrejmosť namaľovať sa.Ale v práci sa nemalujeme a sme pekne upravené.Keby som mohla dám si tonovaci krém,primalujem oči plus jemný rúž.Ale upravenost a reprezentatívny vzhľad nie je o makeupe a voňavke.Je to o kultúre jedinca.By som počkala na pohovor so šéfom,ak sa ti niečo nebude páčiť nemusíš prácu zobrať.Môže byť že to zamestnankyňa zle podala alebo pochopila.Ak by to bola požiadavka maľovať sa nie je to OK.Je normálne žiadať reprezentatívny vzhľad,ale žiadať maľovanie sa to už nie.Sú aj ženy s citlivou pleťou ktoré makeup zle znášajú či majú alergie.Alebo sa jednoducho necítia dobre s brizolitom na tvari.A voňavky niektorým ľuďom vyslovene vadia.To je ozaj každého osobná vec či sa maľuje alebo nie.Inak u nás v práci ani manažérka výroby nenosí makeup lebo potrebuje často ísť do výroby a s omietkou by nemohla.A aj bez make-upu je stále elegantná a upravená tak ako to vyžaduje jej pracovná pozícia.

janetinka27
18. sep 2022

tetaz, ked si povedala ako ti to bolo povedane zamestnankynou na pohovore, tak to znie uplne inak. ved to mohla povedat s umyslom, ze je dolezite, aby boli zamestnankyne upravene. teraz mi to nepride ako skutocna poziadavka, len poznamka v style, ze upravena prijemna zena predava lepsie

sense
18. sep 2022

Ja som asi jedina ktorej ta požiadavka príde divná.... Ako chápem byt upravená ale byť na maľovaná a naparfemovana... Chodím s dcérou do Optiky dosť veľkej kde je min 10 obsluhujúci h ludi, neviem si predstaviť žeby tam bol každý naparfemovany niečím iným plus teda ešte zákazníci. Obzvlášť keď nie každý pozná pojem decentná vona

aurorastone
18. sep 2022

@marca12 ale tu je reč o make upe a vonavkach, nie základných hygienických navykoch... Dve rozdielne veci

zuzubb007
18. sep 2022

@aurorastone nic v zlom, ale potom aj tie zeny tak vyzeraju cisto prirodno dedinsky typ, spiralu a lesk zvladne kazdy, poznam plno ludi co sa nemaluje absolutne nijak a teda mne sa to nepaci

aurorastone
18. sep 2022

@zuzubb007 prečo by som to mala zvládať keď mi je to nepríjemné si to dávať a napríklad ja mam navyše extrémne citlivú pleť ešte aj 🤷‍♀️ pre mňa no go cesta takáto požiadavka, však tebe keď to vyhovuje sa maluj, mne sa zas nepáčia ženy ktoré to s makeupom preháňajú, každá sme ina, hlavne aby cloveka neovalil smrad z úst a karpiny v očiach 🤣

matejakub
18. sep 2022

Inak ,jedna z vecí ktoré neznášam sú parfémy.Hrozne mi smrdia a sú hrozne aromatické .Keď ide okolo mňa niekto vyparfénovaný začne ma páliť záha

terezka1947
18. sep 2022

@zuzubb007 nerozumiem.
Čo je dedinský typ?

vroni
18. sep 2022

@zuzubb007, skôr naopak. Čím väčší nanos omietky ma teta na ksichte, tým z mensej dediny pochádza. Treba sa zmieriť s faktom, že niektoré ženy sa považujú za pekne aj v pôvodnom znení a nemusia si na ksicht každé ráno maľovať vylepšenia.

aurorastone
18. sep 2022

@terezka1947 tiež sa nad tým zamýšľam, asi nejaká 80 ročná babka v kapcoch a zastere žijúca na dedine 🤷‍♀️

terezka1947
18. sep 2022

@aurorastone ja nerozumiem tým deleniam "mesta a dediny".
Pretože to nemá nič spoločné s inteligenciou,či starostlivosťou o zovňajšok.

angel993
18. sep 2022

Ako chápem že by mala vyzerať upravene, ale ak by mi niekto dal podmienku byť nalíčená, tak by mi blikala kontrolka. Veď aj nenalíčene ženy sú krásne, mnohokrát krajšie ako príliš nalíčené.