Požiadavka byť navoňaná v práci
Ahojte.
Bola som na pracovnom pohovore, ako asistentka predaja v optike, a bolo mi povedane, ze šéf pozaduje aby baby chodili do prace elegantne oblecene, co este viem pochopit, no maju byt aj nalicene aj navoňané..
Nie je to trochu cez, keď vám to dajú ako požiadavku ? Neviem, možno je to ok, len som sa s niečím ešte nestretla...
@zuzubb007 pre mna vobec nie je normalne sa parfemovat syntetickymi smradmi... Ano, su to pre mna smrady, neznasam, ked okolo mna niekto prejde a este dalsiu minutu sa za nim vlecie jeho vona 🤮 z parfemov sa mi okamzite spusta alergia, uz viac ako 10 rokov som na sebe ziaden nemala. Pouzivam len cisto prirodne vone, ktore si sama namiesam z esencialnych olejov, ale streknut na seba nieco z flakonika u mna nehrozi a tak isto sa "naprimalujem", nepovazujem to za potrebne a uz vobec nie za prirodzene pre mna. Spiralu pouzijem tak dvakrat do roka, to uz musi byt prilezitost...
@terezka1947, nie, rozhodne to s inteligenciou nič spoločné nemá. Ale s istým nastavením okolia áno. Mali sme počas minulých troch rokov stretávku zo základky i gympla. Baby boli s jednou výnimkou úplne prirodzené, nenamaľované, nenastajlovane, ako keby sme sa vybrali na školský výlet obstaroznych korytnaciek. Väčšina má skončenu aspoň jednu vs a slušne pracovné pozície. Zato na chalupe, v Bohom zabudnutej dedinke na konci sveta sedí v miestnej krčme asi najvyšší management minimálne Nestlé koncernu, baby vymaľované (pekne, žiadne veľkonočné vajce), v kostymcekoch a stekloch, upravené do posledného vlasu.... Kazia im to miestni stamgasti v monterkach s pivom v ruke, ale ženy sú vždy ako z cukru. Väčšina z nich to v práci nepotrebuje, ale v živote by nevystrcili nos na verejnosť bez make upu. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@aurorastone ja som si dala po dlhej dobe na seba make-up, lebo sme mali s manzelom vyrocie a sli sme na veceru, takze make-up, puder, obocie, spirala a lesk na pery. No a ked sme prisli domov, davala som to dole a uz ma stipala cela tvar. Neviem si predstavit toto a viac si a seba davat kazdy den. Este ked som bola studentka, tak som ficala na oboci a spirale, vsetky tiene a ceruzky mi zliezli po case do oci a tie cervene zaslzene oci potom...😐. Takze aj tie som pouzivala len obcas. Ja mam problem vobec vystat nejaky krem, skoro zo vsetkeho ma stipe a robia sa mi cervene suche flaky. Ked uz najdem nieco, co mi sadne, tak som stastna ako blcha.
K parfemom sa ani nevyjadrujem, to ked niekto prejde okolo mna a smrdi ako drogeria, tak mi je grc, a to fakt moj zaludok zvladol 4 tehotenstva bez zvracania, tak to je co povedat.
Veľa komentárov, že to je normálne. Vôbec to NORMALNE nie je. Sú ženy, ktoré sú krásne prirodzene a nikdy by na seba ani takéto veci nedali. Ďalšie vec, sú rôzne alergie ,kopu ľudí má problém s parfemom-celodenná bolesť hlavy.. U mňa osobne je toto cez čiaru, samozrejme nemá žena chodiť neupravena a smradlava ale toto? Rovno nech ti povie, že každý týždeň máš ísť ku kozmeticke a dat si spraviť nové nechty. A potom nech dá aj značku aké prádlo treba nosiť 🤣😂 je to ponižujúce a chcela by som vidieť akú požiadavku by mali na chlapa🤔
Nuz pre mna je samozrejmost sa primalovat, ale uz nemam 20, ale 45. A moze kto chce co chce hovorit , ale nepoznam ziadnu nenamalovanu prirodzwnw krasnu zenu nad 35. A vona je vecou vkusu, da sa najst aj jemna. Ja napr striekam na zapastia, nie k tvari.
@miaka2 vsetko berem... ale tu je to o 1neopratej prepotenej bunde,ktoru nosi stale...mikina prepotena smradlava aj 2mesiace prevesena cez stolicku a pod. Tu je fakt zanedbane pranie a nepouzivanie.deodorantu🤷♀️🤦♀️ ale linka na ococh dokonala aj mihalnice ako vejare...vlasy vzdy ozmyvane a vyfukane
@vroni myslím,že je to o nastavení konkrétneho človeka.
Nemá to nič s prostredím,v ktorom je.
Nemám rada také vynášanie všeobecných súdov.
@aurorastone ti,co smrdia vonavku nepouzivaju. Mozes sa osprchovat a ked si nedas antiperspirant,tak budes smrdiet. A ten,co ma silnejsiu aromu je teda poriadne citit. Mala som taku naturalnu kolegynu. Cistotna bola,hygienu dodrziavala,ale ked sa spotila uz okolo obeda sa pri nej nedalo vydrzat. Lenze ona odmietala pouzivat antiperspirant
Mne to teda normálne fakt nepríde... Príde mi normálne mať v práci nejaký dresscode, prísť tam upravená a nesmrdieť... Ale aby mi šéf diktoval, či sa mám líčiť alebo nie (celkom by ma inak zaujímalo ako to chce posudzovať a čo je v jeho ponímaní byť nalíčená) alebo či použijem na seba parfém 🤦♀️ Mne by taký šéf prišiel slizký...
@terezka1947, áno, každý človek je jedinečný. Ale iste vzorce nám vedome ci podvedome okolie určuje a my ich nasledujeme. Môžeme sa z nich vedome vymaniť, ale tvrdiť, že neexistujú, lebo platia "len" pre väčšinu a nie pre každého, no, neviem....
Byť elegantne oblečena je v poriadku, každá práca vyžaduje isty dress code, voňavá je samozrejmosť. Teda pokiaľ nemysleli, že máš každý deň na seba vystriekat pol parfumu. Ale maľovať sa nie je samozrejmosť, do práce, na oslavu, na svadbu, no proste nikam. Nie každá žena sa maľuje a nemyslím si, že práca v optike by to mali vyžadovat. To môžu chcieť možno tak od striptérky, vtedy by som to pochopila ale tu nie.
@macekovam Mám doma jednu ôsmačku a nesmrdí mi. Mne spotení ľudia nesmrdia. Smrdia mi takí, ktorí to to preháňajú s parfumami.
Úprimne, radšej sa v obchode postavím do radu za robotníka, ktorý celý deň makal na stavbe, než za žienku, ktorú cítiť parfumom pomaly až do polovičky obchodu.
@eeffka ako sa hovori, krasa je subjektivna. Vela robi nastavenie spolocnosti aj sebavedomie zeny. Ked si zena v 50ke mysli, ze je krasna, to aj vyzaruje napriek vraskam a nedokonalostiam pleti a malovat sa rozhodne nemusi ;)
@maranta_leuconeura ok, ked myslis.
Ja by som v optike ocenila odbornosť,nie či je niekto nalíčený,skôr idem k staršej pani,či po pár otázkach viem,s kým hovorím. Rám si viem vybrať aj sama. Ale iné veci potrebujem poradiť a namerat.
A dosť ma udivuje,že niekto zamestná predavačov do optiky.
@agata2111 kolegyni odporuc Driclor. Povedz jej, ako ti pomohol vyriesit problem so zapachom v podpazusi. Keby som ho nepouzivala ja, tiez by sa za mnou tahal spoteny zapach. A bohuzial, aj po osprchovani. A napachnu aj veci, hned po obleceni smrdim priserne a tento problem okrem Dricloru nevyriesilo nic ine.
Tak samozrejme, budes v kontakte s ľuďmi, a blizkom. Reprezentovať. Tak asi smrdiet nemozes.
Predpokladma, ze to ci mas parfum alebo nie, ci vonias z avivaze, jremu alebo dezodorantu nikto skúmať nebude ak nebudes zapachat
No keby po mne zamestnávateľ žiadal aby som chodila namaľovaná, tak dám výpoveď. Ja sa nemalujem vôbec, nevidím dôvod prečo.
Tak pani nemala pohovor priamo so šéfom ale s inou pracovníčkou, určite by som to nebrala doslovne, možno jej to dala len ako odporúčanie. A nevidím na tom nič zvláštne, voňať žena nemusí len od parfému je kopec iných možností aj prírodných, byť upravená by mala byť samozrejmosť reprezentuješ predsa jeho firmu a maľovať neznamená kilo makepu, dá sa použiť aj len balzam na pery, priehľadná špirála ktorá ti len zvýrazní tvoje riasy, všetko sa dá aj prírodné v dnešnej dobe takže neviem co tu riešite. Mne zas príde divne keď prídem napríklad do drogérie a radiť pri vybere produktov mi ide žena ktorá ráno videla v rýchlosti len vodu a horko ťažko hrebeň.
Nuž ja nenalíčená a bez kvalitného parfému vlastne ani von nechodím, takže mne sa to zdá normálne.Skor mi vadí ak prídem do predajne a predavačka smrdí. To sa mi párkrát stalo v Auparku a bolo to dosť nepríjemné.
@maranta_leuconeura Nie všetky make-upu sú do oranžová. Ja mám bledú pleť s jemne olivovým nádychom a vždy si nájdem ten správny odtieň. Len nenakupujem v drogérii,ale v parfumeriach.

@zuzubb007 to je take zovseobecnovanie, ako keby som ja teraz povedala, ze vsetky namalovane a navonane posobia ako mestske stetky. Je rozdiel byt zanedbany a upraveny aj bez licidiel a parfumov.