Práca 4 hodiny denne a nárok na dovolenku
Plánujem od septembra nastúpiť do roboty po materskej ako vychovavatelka. Keďže syn stále velmi zle spava v noci, plánujem pracovať 4hodiny denne 5x do týždňa.
Ak budem robiť na skrateny prac. pomer, aký mám nárok na dovolenku a čerpanie LV?
@liz_lemon myslíš, že je pádny dovod robiť skrátene kvôli zlému spánku maleho?
V júli bude mať 3 roky a ja som ešte nespala celu noc. Hádam ani 4 hodiny suvisle. Často sa budi a často pri nom v noci dlho bdiem.
Neviem si predstaviť vstávať na 6. po pár hodinach prerusovaneho spanku a byť 8 hodín v robote. 😣
plánuješ pracovať ako vychovávateľka v ŠKD? v tom prípade si nemyslím, žeby to mal byť problém, nakoľko máloktorá vychovávateľka pracuje na 100% úväzok
@ankare to, ci ti zamestnavtel umozni pracovat na skrateny uvazok, je len na vasej dohode, umoznit ti to nemusi
spis s nim v jednej izbe? mozno to, je dovod, preco ma zly spanok, dospeli si to neuvedomuju, ale pocas spanku tiez vydavaju zvuky, ktore mozu dieta rusit
preco bdies pri malom??? moj syn spal sam v izbe od 4 mesiacov
@ankare ty vieš čo zvládneš, ak je taká možnosť skráteného úväzku ber to ako plus zabehnes sa, lebo je to zmena škôlka, vstávanie iný režim, únava a po pár mesiacoch uvidíš či sa niečo zmenilo či nie a možno pôjdeš na plný úväzok
Za mňa, ak nutné nepotrebujete každé euro je 4,6 h práce pre ženu ideál🙂
@ankare Ahoj, ja pracujem na skrátený úväzok-6h a nie kvôli tomu,ze sa nevyspim (obe deti spia celu noc od 5.mesiaca) ale som väčšinu casu na deti sama tak aby som v pohode všetko stihala-rano skolku, školu, poobede a nemusela sa nahanat ako "zduta koza". A takto nam to vyhovuje. A nemienim to dlho menit.
Baby, koľko hodín musím odrobit, aby som mala nárok na stravné lístky?
@ankare na stravne listky treba odpracovat denne viac ako 4 hodiny. Inak aj moje deti mali obdobia,ze sa v noci zobudili a aj 2 hodky nemohli zaspat. Ale preco by som ja pri nom bdela? nech si zvyka ze musi lezat a po case zaspi. Ja som ich dala k sebe (lebo inak ma stale volali kvoli niecomu), ale povedala som im,ze musia tisko lezat,ze ja chcem spat. Nech si nevzykaju,ze v noci sa im budem venovat a rozpravat sa s nimi. Ked su chori alebo nieco, tak to je samozrejme ine
@ankare cize on spi sam v izbe? A nebolo by lepsie ak by spal s tebou / s vami? Mozno by sa az tak neprebudil, stacilo ho chytit za ruku atd. Ja mam sice mladsie a kojim, no pred druhym porodom sa uz 2r minimalne kojila a zvladala spat takmer celu noc, ale s niekym, komu mohla chytit ruku po prebudeni. Al nohy vylozit. Proste nejako vediet ze nie je sama. Teraz spim s dvomi v posteli a aj ked obcas su tazsie noci ze sa chcu viac kojit , ale to je skor vynimkaa zvacsato mame uplne v poho. My sme prave zacalu lepsie spavat po zruseni postielky. Pripadne vyskusaj aapon nejaky tyzden.
Pokial mas este staru dovolenku z plneho uvazku tak odporucam najskor vycerpat tu az potom zmenit uvazok, lebo ti ju skratia (prides o peniazky).
@sasesoe spí s nami. Máme prisunutu postel pri našej manzelskej. Aj môj je ešte dojceny, ale niekedy sú noci, že sa chce len napiť z pohara a dojci sa až na ranom. Toto na môjho nikdy nefungovalo, že sa upokojil, keď som ho za rucku chytila a podobne. On sa prebudi, napije sa a nevie zase sám zaspat. Vlastne nikdy nezaspal sam. Buď pri dojceni, alebo pri kolisani. Akoby nevedel sám prechadzat spankovymi cyklami a potrebuje dopomôcť. On je odmala velmi zlý spac. Chodí neskoro spavat a nevie suvisle spať. Taký je od pôrodnice.

@ankare narok na dovolenku budes mat rovnako ako keby si pracovala na plny uvazok, rozdiel je ten, ze budes mat zaplatene len tie 4 hodiny