icon

Práca a kolegyňa

jaja23
7. okt 2021

Ahojte, chcela by som len vás názor. Po materskej som v júli nastúpila do novej prace. Šéf je manžel mojej dobrej kamarátky, ktorá má dosť nahovarala, aby som tam išla robiť. Na veľa som dala výpoveď v pôvodnej práci, kde mi držali miesto. Pracujem teda na polovičný úväzok s tým, že mi preplatí hodiny, ktoré odrobím. Ide o to, že tam pracuje jedna kolegyňa, ktorá má od začiatku veľmi nemusí. Celkovo je taky priamy človek, čo si vážim, vždy povie, že mi radšej povie do očí, ako má ohovárať. Lenže od začiatku si neodpustí na moju adresu všelijaké reči. Pracujeme pár metrov od seba a väčšinou je skoro milá. Ale vždy, keď je syn chorý, keďže nastúpil do škôlky a je chorý často, a ja nastúpim po pár dňoch do prace, počúvam reči typu "ja za teba robiť nebudem, odmietam byť do večera v práci". Ja to chápem, lenže šéf im dáva robiť veci aj za mňa. Mne to vadí, od júla som sa veľa toho nenaučil, keďže so synom musím občas byť. Rodičia sú 200 km a ešte pracujú. Snažíme sa to dat s mužom dáko, raz je doma on, no teraz mal v práci termíny, tak som musela ja. Dnes som sa tešila do prace a ona na mňa hneď vybehla. Snažím sa robiť čo sa dá, som už z toho na nervy. Tak som dala dnes výpoveď. Šéf ma nechce pustiť, ale pre mňa sú dobré vzťahy v práci dôležité. Nedá sa robiť pri niekom, kto má od začiatku niečo proti mne. Som teraz v strese. Povedala som, že zostanem, kým si niekoho nenájde, lebo je toho veľa. Ale pravý dôvod nie. Nechcem vždy, keď nastúpim počúvať tieto reči. Dnes dokonca prišla skôr, lebo vedela, že tam budem len ja, aby mi to vykricala. Neviem ci zostať na úrade, alebo sa doprosivat v bývalej práci.. Možno by ma zobrali, hoci šéf sa hneval, keď som dávala výpoveď... Neviem co robiť. Malý je týždeň v škôlke a 2 týždne doma.. Netuším co robiť 🤦‍♀️

Strana
z4
eeffka
8. okt 2021

@mamutka pekne si zrhnula podstatu problemu, "ona si hodiny odkruti" , pri eko zalezitostiach mas agendu a kazdy ma na haku ci 7hod kavickujes a 1hod ides ako turbomys, alebo to robis 8hod normalne, samozrejme trosku prehanam
tu ide o to ze (a daj si namahu a precitaj vsetky jej prispevky) dieta chodi spat o 18,00 ? ako co robi vecer? teda ked ma moznost HO, ved to je megaluxus co prispevok to ina pesnicka

pozri ja mam 2deti, robila som z domu ked pojem HO ani neexistovala viem ze to nie je med lizat, ale zatala som zuby a preslo to, teda kym neprisla korona. Ale tu lennareky a joooj nedobre... a vlastne vysvitlo ze v starej praci boo super ale ak som dobre pochopila este tam nerobila po RD s dietatom, mozno by bol ten isty problem aj tam.
Sama mam na oddeleni kolegynu ktora "ma deti" ( my ostatne asi chovame jednorozce), tak aj k tomu tak pristupujem, dostava primitivnu robotu a este sa citi ze nedocenea, ale pre mna clovek s 30% vykonom vlastne neexistuje

zeny co robia manualne alebo fyzicky toto nepochopia, lebo oni v praci bud su alebo nie su. ja ci tam som alebo nie som, termin ma tlaci a robota sa sama nespravi, ale na druhej strane sa viem samomanazovat
tu zlyhava sef a aj kolegyna by samozrejme mohla diplomatickejsie ale ja osobne ked pocujem "...ale dieta..." sa mi otvara nozik vo vrecku

mamutka
8. okt 2021

@eeffka ja som jej sama navrhla, že môže chodiť do práce popoludní a večer, tiež som to tak robila. Našťastie som vtedy robila vyslovene s tabuľkami, tam bolo jedno o koľkej, žiadne telefonáty neboli nutné. V tomto prípade by sa mal zamyslieť aj šéf, nad zadelovanim práce, starať sa o atmosféru na pracovisku a ta kolegyňa co tam toľko robí a trpí, ta hlavne. Lebo ak má problém, nech povie nahlas a šéfovi. My sme takú účtovnícku mali tiež. Kolegyňa z jej slovných útokov bola na prášky. A to nikdy nechýbala a makala. Cele to bolo o tom ze dotyčná nemohla mať dieťa a odísť na materskú. Jej nervy a komenty boli neúnosné. Našťastie sa jej zadarilo a nastal kľud.

luccija
8. okt 2021

@jaja23 páči sa Ti tá práca?ak áno porozprávaj sa so šéfom a na kolegynu kašli.Povedala by som pravdu, že si tŕňom v oku...a radšej ustúpis uvidis jeho názor...

kaki3
8. okt 2021

Ak ti praca vyhovuje ja by som neodchadzala len kvoli kolegyni, tak ako je ona priama, tak bud aj ty a uvidis mozno to, ze jej povies otvorene co si aj ty myslis, tak sa to medzi vami vyriesi. Dohodnite sa na nejakom rozumnom kompromise.

tulenka1
8. okt 2021

Takže nerozumiete systému ako sa robí v správcovskej spol. Pokiaľ tam robí ekonomiku tak má pridelené domy. Keď tam nie je robotu musí urobiť niekto iný. Tá nepočka. Kúpite si byt a prídete sa nahlásiť a čakate že vám predpus nAjom ego dajú ihneď. Pokiaľ nedajú lebo autorka tam není a však to počká! Koľko razy by ste volali kedy to bude. Tak to potom musí urobiť kolegyňa. Autorka stale rozpráva o dieťati. Robota počká. Nevidí za tým platia ich klientov, ktori pri poskytovaní takýchto sa sluzieb odídu. Správne urobila. Odísť pokial pre ňu nie je dôležitý klient ale iba ona a jej dieťa a robotu pre klientov musí urobiť niekto za ňu. Ten niekto má tiež pridelené domy a musí s starat

zara1357
Autor odpoveď zmazal
jaja23
autor
8. okt 2021

@tulenka1 🤦‍♀️ Ach ja som písala, že vyúčtovanie by pockalo tie 2 dní. A áno, aj potvrdenie, možno nie pre tých, ktorí ho chcú na poslednú chvíľu. Také potvrdenie vystaviť trvá tak 5 minút. A je možno jedno za deň pre môj dom. Nebola som v práci 2 dní, takže sú to 2 potvrdenia? Ja nie som technik, ktorý musí riešiť havarijne prípady v Domoch. Mimochodom potvrdenia, nahrávanie faktúr, mailovú komunikáciu, posielanie zálohových predpisov, za mňa nikto nerobí. Počká to na mňa. Musí to byť urgentne, aby za mňa niečo počas dvoch dní vybavovali.Ale nechce sa mi to tu vysvetľovať dookola. V decembri ide druhá kolegyňa do zahraničia na 3 týždne. Tomu sa hovorí zastupovanie. Nie na 2 dni... Asi ukončujem túto diskusiu aspoň z mojej strany.
Ešte posledné som chcela napísať. Mam na starosti rovnaký počet domov, ako kolegyne. Takže roboty rovnako. Na začiatku som nestíhala pri polovičnom úväzku, ale dobehla som to.
Všetkým prajem všetko dobré, hlavne chápavých ľudí okolo seba.

tululu
8. okt 2021

@jaja23 Vies co,ja ta len povzbudim,lebo chapavych ludi je ako šafranu.O par rokov nebude mat kto robit na dochodky,ale aby sa podporovalo pro rodinne orientovane prostredie ako skrateny uvazok pre matky alebo dostatok skolok,tak to nie.A ked sa to niekomu podari vybavit,tak este nanho pozeraju cez prsty.Akokolvek to dopadne,prajem ti vela uspechu 🙂

tncka
8. okt 2021

@jaja23 jaaj neber to osobne,ale si strasna citlivka.🙈 vyser sa na kolegynu,to je jej problem ze jej sef nakaze robit za teba. Uplna ubohost ti to vyhadzovat na oci. Ale nevsimaj si ju. Ide zima,ked si ona dolame paprce na lade a bude 2m.PN a ty budes robit za nu,mozes jej to tiez vyhodit na oci a s akou radostou🤣🤣

mogaa
8. okt 2021

@mamutka ale ona zrejme nerobí na polovičný úväzok keďže píše že prišla na 2-3dni a ostatné dni aspoň na pol dňa.....ja som to teda pochopila tak , že kolegyňa sa nesťažuje na to že ona je doma na OČR ale na to, že ona musí robiť jej prácu.....a ak ide o učtovníctvo, tak ďakujem veľmi pekne ak by mi pribudla práca za kolegyňu v čase uzávierok....učtovníctvo je práca ktorá jednoducho nepočká a niekto ju jednoducho musí urobiť...sú tam samé termíny či ukončenie predch.mesiaca, mzdy, DPH o daňových priznaniach ani nehovorím.....inak ja som aj písala že z ľudského hladiska to chápem, ale mať takú kolegyňu za ktorú mám robiť jej prácu zatiaľ čo ona je stále na OČR tak si hladám druhé miesto....beriem plat za svoju prácu a nebola by som ochotná dlhodobo robiť aj prácu za druhého človeka, ak ty ano, je to tvoja vec....ja bežné PN, OČR , dovolenky beriem ako normálnu vec, ale iné je ak niekto nastúpi a za to že má malé dieťa v škôlke mám dlhodobo robiť časť jeho práce - veď to nie je otázka pár dní ale situácia ktorú budú riešiť nasledujúce mesiace....aj tá kolegyňa môže mať dieťa a jednoducho si to nezariaďuje tak že vždy s ním len ona ostáva na OČR, ale rieši to tak ako väčšina žien - prestrieda sa s mužom, vypomôže rodina, prípadne si nájdem niekoho kto je s dieťaťom ....nie vždy je dieťa čo chodí do škôlky reálne choré, veľa krát musí ostať doma lebo má len soplík...

modrykun666
Odpoveď bola odstránená
lenka2232
3. sep 2024

Necitala som vsetko ale prepac,ty sa nevies branit? Raz by na mna vystekla..on to skusila raz,druhykrat,tak jasne,ze na teba krici,ked ty sa branit pred nou nevies

h2
3. sep 2024

@lenka2232 Nečítala si všetko, ale aspoň dátum si si mohla porzieť. 😉

lenka2232
3. sep 2024

@h2 jaaaj no vyhodilo mi to,tak som myslela ze aktualna tema😀 no co,mozno tam uz ani nepracuje alebo nam napise autorka,ze su s kolegynou naj kamosky😀

jaja23
autor
3. sep 2024

@lenka2232 máš pravdu,nakoniec z toho vyšlo,že ona bola na dieťa sama keď chodilo do škôlky a školy,s mužom sa rozišli,robil jej hrozne veci a zamestnávatelia jej tiež neboli veľká opora,keď musela ostávat s dieťaťom sama.Takze skôr to bolo o tom,že zavidela,že šéf ma prijal "napriek dieťaťu a umožnil mi polovičný úväzok,resp.som bola platená podľa odrobenych hodín.Mala ťažký život a každý sa s tým nevie vyrovnať zrejme.Uz tam nepracujeme ani jedna,dali sme spolu výpoveď a je fakt,že na obed občas zájdeme🙂

lenka2232
3. sep 2024

@jaja23 no vidis..ale takych ludi nepochopim asi nikdy co budu robit zle preto lebo aj im bolo ublizovane🙄

Strana
z4