Práca a malé deti v škôlke alebo v škole
Ahojte baby,
naskytla sa mi dobrá práca s pracovnou dobou 7-15:30, cesta autom max.10-15 minút. Muž pracuje teoz len ranné 6-14:30. Lenže, keďže nám nemá kto pomôcť s deťmi, musela by som ich dať ráno veľmi zavčasu do škôlky (cca. 6:30) syna druháka do raneného klubu, potom po škole do družiny. Práca je super, aj s možnosťou občasného homeoffice, čo by mi v prípade chorôb deti vyhovovalo.
No moja otázka, nie je to priveľká záťaž pre deti tak skoro vstávať a byť v podstate celý deň od skorého rána do poobedia v školských zariadeniach? V podstate celú moju pracovnú dobu.
Myslim, že to zvládnete a aj deti si zvyknú.
Osobne by som však toto riešila až keby bolo finančne zle. Ja mam 1 dieta a som doma uz 7 rok a syna mam na domacej vyucbe. My sme spoli 24/7 🙈..
@martinkatinka jasné že nehľadám. Ja sa práveže už tak teším že vypadnem konečne medzi ľudí
@krkavcia_mater tak na mňa je už 6 rokov doma až až. Cítim že už aj ja potrebujem zmenu a deti kolektív, kamošov
@lasoli škôlka od 6:15, ranná družina od 6:30. Syn je ešte len prváčikov týždeň, tak samého si ho trúfam pustiť tak o 2-3 mesiace. Školu máme asi 500m od domu. Kúpim tie volacie hodinky a bude 🙂
no to mas fajn tu skolku,nasa je napriklad az od 7 otvorena,ak skola nlizko,takze ozaj fajn.Mo slus,za skusku nic nedas,hl tezim prestavit🙂
Záťaž? Veď to sú skvelé časy. A ak tvrdíš, že robota je super ani chvíľu by som neváhala.
Poviem moju skusenost. Ja som takto chodila fo skolky a aj skoly. Tiez obaja rodicia pracovali len nas zobudili rano, obliekli ranajky a uz suseda nas zabiesla do skolky.. Asi 2 minuty cesty. Nezanechalo to vo mne ziadne nasledky a uprimne ci som vstavala 6 30 alebo 8 30 aj tak som vstavat necgcela cgcela som spat 😀. Ako aj teraz.
A prečo ich nevyzdvihne otec? Za mňa je to vela
Určite by som. Práci vzala deti si zvyknú, budete chodiť skôr späť. Denne je tu x tém ako si ženy nemôžu nájsť prácu s takým časom.
Neries,deti sa neposmievaju a ucitelky vzdy budu na nieco hundrat. Ale tak snad kvoli neodmietnes pracu
Syn od 1,5 roka chodil do jasli od 6:45hod. Tiež som začínala o 7. Zvládol to bez problémov.
Myslím si, že z hľadiska práce máš ideálne podmienky, nie je dôvod do toho neísť. Jasne, že zo začiatku to bude možno náročnejšie, kým si nastavíte režim a nabehnete na to 😊 choď do toho, aby si potom neľutovala..
Ahoj, prosim ta a co ides robit? Mne by sa taka praca tiez hodila 🙂)
My mame skolku do 16.00 a nie raz som prisla 15.40 a syn tam bol posledny. Neviem kde beru ludia taku vybornu prac. dobu, asi v okolitych fabrikach - do 14.00.
Normalne som si musela posunut cas odchodu z prace na 15.00, lebo v popoludnajsej premavke to mam dlhsie.
Nie, nie je. Nastavíte sa na skoršie vstávanie, čiže večer sa pôjde aj skôr spať. Ranná ani poobedná družina nie sú pre deti zaťažujúce, tam sa hrajú a tvoria (prípadne spravia dú, ale potom zas táto "záťaž" odpadne doma🙂).
Moje deti samé od seba vstávajú pred 6tou, koľkokrát už vtedy, keď mne zvoní budík o 5:30. Malý od 3r chodí do škôlky ako prvý o 6:30, koľkokrát sme už stepovali pred škôlkou, kým otvorili ráno 🙂 malá tiež prvá v škôlke a teraz už ako prváčka ako prvá v družine o 6:30. Ale áno, v predškolskom ročníku a aj teraz v škole je tam tých detí o 6:30 už viac ako v tých malých triedach v škôlke... Neviem, kde pracujú ostatní rodičia, lebo nosia deti (o dosť) neskôr ako ja a chodia pre ne (o dosť) skôr ako ja - najskôr viem byť pre ne o 15:20. Ale neviem o tom že by tu bolo toľko pracovných pozícií na skrátený úväzok, skôr práca na smeny... 3x do týždňa ešte cestujeme do 30 min vzdialeného okresného mesta na krúžky - angličtina a plávanie, deti to nijak nezaťažuje - tešia sa a chodia rady. Spať chodia o 20:00
A kde sa ti podarilo zamestnat?
Mam dve deti. Tiez prvacika, toho budim o siestej, kym vylezie je aj 6.10. Ranajky, obliect, zubky a cca o 6.40 vyrazame. Mam HO ale musim zacat o siedmej aby som skoncila 15.30. Starsi ma 11, toho budim o 6.30, do skoly ide sam.
@evka64
@alchemilkazltozelena do kancelárie vo firme, čo vyrába komponenty pre Kiu. Mám ekonomické vzdelanie a viem anglicky, to zavážilo, keďže sú to Korejci. Od 1.10. teda nastupujem, snáď si všetci rýchlo zvykneme.
@viki_lv toto ani ja nechápem. Som na RD, ale ráno sú tam rodičia v rovnakom čase ako ja a poobede koľkokrát skôr ako ja. A to cestujú ešte v premávke do 25km mesta. Naozaj zaujímavé. Po pol štvrtej je tam možno 10 deti z 90.
Pozri, my skolku do pol 5. Ja stiham ltt. Casto 16.15, aj neskor. Ze je posledny? No lutujem, ale pani ucitelka ma pracovnu dobu do 16.30. Resp skolka je otvorena do 16.30. Ona tam nie je 12 hod, odrobi si tiez len 8. Takze ja nemam ziadne vycitky. Nemaj ani ty.
Presne ako píšeš, je to zaujímavé s tou prácou ostatných rodičov - akú luxusnú pracovnú dobu majú a kde, nechápem. A to som si myslela, že ja mám luxusnú pracovnú dobu od 7:00 do 15:00, ale asi sú aj lepšie 🤣

naši sú v rannej družine od 6.40, vstávajú o 6.00. Oni to tam majú radi lebo ráno majú pustenú telku a len oddychujú. Poobede sú v družine do 15.30. Mladší ešte šomre, že chodím skoro. Od piatej majú 4 krát do týždňa tréning. A všetko zvládajú. Ide o druháka a tretiaka.
Niekedy by sme asi tie deti chceli držať v bavlnke, ale keď musíš tak musíš a deti si zvyknú rýchlo.
Tak ako cez leto chodievali spať o desiatej, teraz lezú do postele o 20.30 a o 21.00 už spia, keďže skôr ráno vstávajú chodia aj skôr spať.