icon

Práca bez vysokoškolského vzdelania

20. sep 2021

Dobrý deň, mňa by zaujimalo či sa v dnešnej dobe vôbec nájde praca, pri ktorej nemusíte robiť 12 hodín na nohách, mizerný plat, koľko krát aj nočné, robenie počas víkendov ..či sa proste dá nájsť praca s “iba” maturitou pri ktorej sa psychicky a fyzicky nezoderiete? Či už v dnešnej dobe sa bez vš bežný človek nezaobíde? Neviem či mám na vysokú školu hlavu, zároveň by som nerada skončila v nejakej fabrike. Ja tých ľudí obdivujem čo to zvládajú robiť za pasom, že sa fakt pomaly nezastavia .. Nie som lenivá, ale chcela by som aby ma praca aspoň trochu bavila, robiť tak 8-9 hodín denne, a mať voľne vikendy, len neviem či v dnešnej dobe bez vš je vôbec taká praca reálna, rada by som mala čas na rodinu, záhradu, moje koníčky a to si po 12 hodinovej práci za pasom naozaj neviem predstaviť.

Strana
z3
marca12
21. sep 2021

Mozes robit v administrative. Tam mas siroky zaber v roznych firmach. Vybavujes objednavky,fakturacie a vsetko co suvisi s danou firmou. V kazdej praci ta zaucia toho sa nedrz,ze nieco nevies. Staci,ze sa vies slusne prezentovat na pohovore,mas zakladne znalosti anj je vyhodou. Mam kamosky,ktore robia vo fabrikach,ale v kancelarii vybavuju agendu a tiez nevedeli do coho idu,vsade ta zaucia. Treba posielat zivotopisy. Ak mas vyhliadnutu firmu,kludne aj kazdeho pol roka posielaj a pripominaj sa. Opytaj sa aj znamych,ci nevedia i niekom. Vela firiem hlada len tak v kruhoch znamych.

zvedielko
3. okt 2021

@annelka mozem aj ja poprtosit info😉

jana_eyre_2
3. okt 2021

Nemám VS ale pohodlnú prácu som našla po viacerých rokoch, pracovných skusenostiach, proste to nešlo hneď tak, že prvá práca bola vysnívaná.. (aspoň ak som tak správne pochopila, ešte nemáš pracovné skúsenosti?) prvá, druhá bola len preto aby som prežila, lebo som sa živila sama, tretia bola omnoho lepšia a keď som ju zmenila, bolo mi aj ľuto že som odišla.. vo štvrtej som však nazbierala najviac skúseností k tomu, aby som v piatej bola úplne spokojná.. potom už prišli deti a ja som dlho doma.. teraz zase pôjdem odznova, proste rátam s tým že chvíľu trvá kým príde ten čas že budem v práci spokojná..

Strana
z3