icon

Práca, ktorá vás baví a je dobre finančne ohodnotená

7. júl 2023

Existuje taká? Čítam tu dosť často,že ľudia buď majú zlý kolektív,vedenie,zle finančné ohodnotenie,musia.dochadzat strašne ďaleko. Ja som vyskúšala viacero prác odborné menej odborné,ale bez toho aby som bola IT,doktor, chirurg,robila 15 hodín denne,je možné zarobiť aspoň 1500 e na Slovensku s VS,bez stresu s normálnym pracovným časom v menšom meste? Nehovorím,že sa nechcem už vzdelávať mám aj kurzy,VS,prax ale nájsť prácu s dobrým platom ,a pracovný časom mi príde už akosi nereálne,ale chcela by som chodiť do práce s radosťou a byť za to finančne ohodnotená.

mooonika1975
7. júl 2023

@radkaradix ahoj, mimo tému, robiš teda v odbore prekladateľstvo ?

benit
7. júl 2023

@letfenixa ja mam to iste co ty. U nas skripe hlavne vedenie, inak ma praca bavi, k detom chodim s radostou. vyssim platom by som nepohrdla😆

akiana
7. júl 2023

@dadis Ja nehovorim ze s takym platom zomries od hladu, ale na dobry zivot to tiez nestaci.

dadis
7. júl 2023

@akiana Ved ano, ale za vysku platov nemoze zamestnavatel, ale trh - ak je uchadzacov na danu poziciu vela, tak si pracdepodobne nevyjednaju vyssi plat. Ked sa ludia uspokoja s takymi platmi, radsej budu potichu frflat na firmy, vladu a nespravia nic preto, aby boli pre zamestnavatelov zaujimavi.

radkaradix
7. júl 2023

@mooonika1975 ano, myslim, ze uz sme si pred nejakym casom pisali v nejakom fore na tuto temu ;)

jesenzima
7. júl 2023

Ja tu budem medzi vami úplne odveci, lebo pracujem ako čašníčka, v podstate celý život, je to práca ťažká,ale celkom dobre zarobím, každý druhý týždeň mám 5 dní voľna a práca ma baví, aj keď je to narocne 🙂

kvetka22
7. júl 2023

Ja mam dobru prácu, síce náročnejšia, ale baví ma 🙂 plat mam v priemere v čistom 1700-1900 podľa toho či idem v aj v sobotu (bývajú 1-2 a je to dobrovoľne). VŠ nemám 🙂

akiana
7. júl 2023

Vyzniem hrozne, a prosim nemajte mi to za zle, ale toto si tu vsimam pravidelne. Vacsinou baby totalne nafukuju svoje pozicie, alebo kazda, a tym myslim uplne kazda povie, ze dobre/vyborne zarobi. Ucitelka dobre zarobi, casnicka dobre zarobi, pritom poznam cca ucitelske platy a platy v gastre a naklady na zivot na Slovensku. Baby, nie je ziadna hanba povedat, ze zarabate zalostne malo vzhladom na odbornost, pripadne fyzicku narocnost svojej prace. Pretoze ak sa budeme navzajom presviedcat o svojich uzasnych platoch, na Slovensku sa absolutne nic nezmeni. Boze moj, ved casnik zarobi uplne nic, ak ma stastie, dostane nejake sprepitne. O uciteloch ani nehovorim. Tuto klimu tu vytvara nejaka pre mna nepochopitelna nekonecna sutazivost medzi babami. Kazda uzasne zaraba, len kazdy mesiac tu vidim vlakna kedy pride rodicovsky, kedy pride bonus, uz vam nabehlo toto a hento, nahana ma exekutor. Cele zle.

nepic
7. júl 2023

@akiana
👍

akiana
7. júl 2023

Hlavne si treba uvedomit, ze malo penazi nie je vasa chyba alebo nejaky ukazovatel vasej neschopnosti, je to zlyhanie statu.

nikaeli
7. júl 2023

Takmer 20 rokov pracujem v školstve s deťmi s PAS, mám VŠ a všetky kreditové príplatky vďaka vzdelávaniu, a teda 1500€ nemám. Ľudia však majú utkvelú predstavu, že učitelia zarábajú milióny a ešte k tomu majú vkuse prázdniny, tak majú byť ticho a vyskúšať si to inde 🤷🏻‍♀️ Aj teraz som v práci, čakám na obed. Práca je to náročná, chvíľami uvažujem o zmene, cítim sa unavene. Čo mi vyhovuje je čas (končím o tretej) a blízkosť školy (chodím pešo, do pol hodinky stíham v pohode).

akiana
7. júl 2023

@nikaeli To si vazne este niekto mysli, ze ucitelia zarabaju miliony? Ale tu poveru o prazdninach poznam a viem ze je to blbost.

scila
7. júl 2023

@autor Tak ono to závisí aj od toho, čo je pre teba stresujúce. Sú ľudia, pre ktorých je určitá zodpovednosť už poriadny stres, pretože majú veľmi vyvinutý zmysel pre zodpovednosť a pod. a iní jedinci v rovnakej situácii sú v pohode, lebo majú tie hranice stresu niekde inde, sú to "salámisti", veľa vecí majú na háku.
Ja som typ čo si všetko hrozne pripúšťa a ťažko znáša stres, takže napriek tomu, že mám vzdelanie a vedomosti, nehrabem sa na určité pozície, lebo viem, že by som skončila na psychiatrii (poznám ĺudí čo tam skončili práve pre to, že si vybrali prácu, čo bola nad ich psychické sili a ja tak dopadnúť nechcem).

slniecko5
7. júl 2023

Autorka.
Na to, aby bola táto debata prínosná pre teba, napíš, čo presne robis, v akej oblasti bývaš a čo by si robiť chcela. Či máš deti, teda si flexibilna sa presťahovať za prácou atď. Alebo naopak, potrebujes jasný pracovný čas a nemáš chuť na veľké výzvu v živote momentálne.

Asi pre teba nie je dôležité, kto koľko zarába na SK, najmä vo veľkých mestách, keď je to pre teba nereálna vec.

hladamematku
7. júl 2023

@akiana ide s teba strasne vela zla mala by si na sebe popracovat

akiana
7. júl 2023

@hladamematku Nazyvam veci pravym menom. Ano, su ludia, ktori nieco take vnimaju ako "ide z teba strasne vela zla". To je reflexia toho, ze objektivne fakty o tom, ako ludia ziju, su zle.

mooonika1975
7. júl 2023

@radkaradix uf, je to možné, ja a mena, či nicky😉 ďakujem za odpoveď .

dadis
7. júl 2023

@akiana Ved viem, ze ludia ziju na SK tazko, preto som so svojim platom a pracou spokojna. Otazka bola, ci take zeny su, co su spokojne. Ano su. prikladam screenshot z internet bankingu, ak mas pocit, ze si tu ludia vymyslaj

hladamematku
7. júl 2023

@akiana vobec nesuhlasim po prvom stupni vs som sla do zahranicia a robila som CASNICKU, pre niekoho podradne 🙂 spravila som si potom druhy stupen v zahranici, vratila som sa na SK, v praci ma neohodnotili.... otvorila som si zivnost. ..v tej som ohodnotena podla zasluh. Problem je, ze VS neznamena hned inteligenciu a vela VS absolventov je NEPOUZITELNYCH....

akiana
7. júl 2023

@hladamematku Uplne ta minula moja pointa, kde hovorim, ze plat nie je ukazovatelom tvojich schopnosti. Alebo ze nejaka praca je podradna. Keby si citala, tvrdim uplne nieco ine. To, ze sem postujes screenshoty z tvojho internetoveho bankingu je zufale a smutne, ja nehovorim o tych, ktore maju 2000 eur ze si vymyslaju, hovorim to o tych, ktore vyslovene nafukuju. 2K na Slovensku je ok. Nie je to vela, ale je to ok.

dadis
7. júl 2023

@akiana Najlahsie vsetko zvalit na stat...

akiana
7. júl 2023

@dadis A na koho? Inde su ludia rovnako sikovni, a zamestnavatelia su im pri podobnom ekonomickom vytlaku ako Slovensko povinni (od statu) davat neporovnatelne viac. Tak koho je to zodpovednost?

hladamematku
7. júl 2023

@akiana preplo ti??? co som postovala? Asi mas fakt dus. problemy...ja na teba uz nebudem reagovat, moj cas je prilis drahocenny

akiana
7. júl 2023

@hladamematku Jaj sorry, smerovala som to @dadis ty drahocenny cas.

hladamematku
7. júl 2023

@akiana ano my zivnostnici takto uvazujeme....lebo nas nehodnoti stat..

dadis
7. júl 2023

@akiana Zufale si tvoje reci, postlasom ro len preto, lebo si tvrdila, ze ludia si tu vymyslaju. Ja som samozivitelka, teda situaciu mam komplikovanejsiu, ale mam este 120 eur od statu pridavky a vyzivne od exmanzela. Nezijem si na tomto hnusnom Slovensku zle. Nepotrebujem drahe kabelky, ani nic extra, zijeme slusne. Nemam potrebu nadavat na nikoho. Asi pozeras videa Blahu, Republiky alebo inych skrachovanciv, ked mas takuto mienku o SK.

akiana
7. júl 2023

@dadis Nie, videa Blahu a Republiky nepozeram vobec, ani sa to ku mne velmi nema ako dostat, som daleko od Slovenska. Nehovorim, ze ty konkretne si vymyslas, tak neviem, preco to vztahujes na seba. 2K je uplne uveritelna mzda. Skor hovorim o uzivatelkach, ktore nafukuju ucitelske platy, alebo tu fabuluju o 3500-400 v cistom. A ked niekto s dlhodobou odbornou praxou dostane 1500 v cistom, tak je to vysmech statu a nic ine.

dadis
7. júl 2023

@akiana Ak by som mala manzela, tak nevidim nic zle na plate 1500 eur, najma v malon meste. Potraviny mame drahsie, ale mame stale celkom dostupne byvanie a hypoteky, sluzby oproti zahraniciu stale vyborne. A ak mas taku super dlhu odbornu prax, tak ti pokojne zaplatia aj tie 4 tisicky, poznam takych ludi. Len ja to nie som 🤷‍♀️, me staci byt radovy odborny zamestnanec, robit si svoju pracu, po pracovnej dobe zit pre rodinu.

modrykolibrik
7. júl 2023

Ja mam dobry kolektiv, robim veduce pozicie aj ked na to vzdelanie nemam, mam 3 zmluvy a zarobim cez 3000€ takze ja som spokojna

letfenixa
7. júl 2023

@akiana učiteľ zarobí tabulkovo. Môj príjem je vďaka všetkým priplatkom pekný. A mňa moja práca baví. Ani si neviem predstaviť robiť niekde, kde ma to nebaví, o čom tu dnes je tiež téma. Mám svoj byt bez hypotéky, takmer vôbec nepoužívam auto, stačí mi verejná doprava v 90 % prípadov. Aj to je plus.