Práca letušky

22. dec 2022

strasne by som chcela cestovať po svete a v poslednom case rozmyslam nad prácou letušky. Mam 23 rokov, s angličtinou problem nemam vobec. Čo je ešte potrebné aby som to mohla robit?

pribinak
22. dec 2022

Ešte aspoň jeden jazyk

azzflo
22. dec 2022

Ak chces cestovat po svete tak dobre vyzerat, splnat podmienky vysky, BMI, nemat ziadne viditelne tetovania atd., vsetko je uvedene na internete + dobre si nastudovat co sa ocakava na pohovore, zide sa ti skusenost s pracou v customer service. Low costove aerolinky az take striktne nie su, ale tam si az tak vela nepocestujes.

azzflo
22. dec 2022

@pribinak Druhy jazyk vobec nie je nevyhnutny

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. dec 2022

@azzflo a ako to je vlastne? Ja niekam príletim, zaplatia nam hotel kym nepôjdeme naspäť a ten cas mozem využiť ako chcem? Alebo si to predstavujem skreslene? :D

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelly3
22. dec 2022

no moja kamoska robi letusku, je nizka silnejsia, ma tetovanie a vie anglicky takze tak 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
e1i
22. dec 2022

U low costov kde vacsina zacina,letis linku,priletis a za 25 min otocku letite naspat.

pribinak
22. dec 2022

@azzflo ale rozhodne konto zvýhodní

olimuc
22. dec 2022

Trochu ano, zalezi od aeroliniek ale ak nepôjdeš rovno k LH a pod na transatlantických letoch, tak toho moc po EU nepozries, pretože máš Max 2 h kým ideš naspäť. Letisko je väčšinou mimo mesta … takze dáš kávu na letisku, mozes prelustrovat dutý free a domov. Transy lietajú skúsenejšie letušky (aspoň LH začínaš krátke lety, bývala suseda je LH letuška ca 15-20 rokov)

melanta
22. dec 2022

Ak budeš pracovať pre Etihad, Emirates a podobne, tak na niektorých miestach ostaneš aj 1-2 dni a máš voľný program a môžeš vidieť ozaj celý svet. Ak budeš robiť pre charterové lety alebo low costové aerolinky, ako väčšina slovenských letušiek, tak niekam priletíš a za hodinu či dve letíš naspäť.

azzflo
22. dec 2022

v lowcoste - lety na otocku, (takmer) ziadne layovery, z krajiny neuvidis nic, nevychadzas ani z lietadla, ale vacsinou maju dobre benefity co sa tyka leteniek, takze mozes cestovat vo volnom case... ale teda vacsinou si obmedzena na Europu. Co sa tyka poziadaviek tak su urcite menej striktni aj co sa tyka tetovani aj vahy. Urcita vyska je podmienka kvoli bezpecnosti, tusim ze EU ma limit 160cm.
v klasickej aerolinke (osobna skusenost s Emirates, velmi podobne je to aj v ostatnych na rovnakej urovni) - velmi striktne podmienky na vyzor - naozaj absolutne ziadne viditelne tetovania nie su tolerovane, ziadne velke jazvy, znamienka a pod., davaju si zalezat na zuboch, vyska nie je obmedzena ale musis vediet prstami dociahnut cca 212cm. Lety su kombinacia tych na otocku a layoverov. Layover byva od 12 do 48 hodin (drviva vacsina 24hod, zriedkavo dlhsie). Vacsinou si rada ze sa vyspis, ale samozrejme minimalne kym si tam nova tak ta este bavi objavovat tie miesta. Cas mozes vyuzit ako chces, ale su tam urcite pravidla. Po nejakom case je to uz len o spanku.
spominany air explore ci smartwings - fajn na zaciatok, da sa k nim ist aj iba na letnu sezonu ked si to chces vyskusat - dovolenkove lety, vacsinou na otocku, obcas sa stane ze aj prespite. Ale kultura v tychto firmach je absolutna katastrofa.

azzflo
22. dec 2022

+ este pre info, air explore mava aj dlhe pobyty (spomina sa to v tu linknutom inzerate), byvaju to ale pobyty v krajinach ako Sudan, co pokial clovek neoblubuje opijat sa na hoteli s kolegami tak fakt neodporucam... naozaj lepsia alternativa je uz potom ist do lowcostu a vytazit z toho co najviac aspon na lacnych letenkach

matkahelka
22. dec 2022

no ja neviem, co tu pisete niektore o BMI a vizazi. lietam 3-4x rocne a teda s vynimkou emirates letusky vyzeraju vselijako 🙈

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
22. dec 2022

Pokojne mi napis sukromnu spravu. Lietam uz viac ako 10 rokov 🙂

zuzanka.zuzu
22. dec 2022

oj veru niekedy pri nízkonákladovkách nechápem čo sa stále rozpráva o kráse - väčšina letušiek toto leto neupravené vlasy, akné, faldíky, chalani krivé zuby s predkusom, čo sa angličtiny týka tak s prízvukom sa neserú až im ťažko rozumieť a podľa mňa dnešné 10r deti na základnej škole cepujú viac než tieto "profesionálky"... akožeee 🙈

mamamasama
22. dec 2022

@zuzanka.zuzu úplne súhlasím...

lusyyy36
22. dec 2022

Podľa mňa treba ešte nejakú vysku a to je všetko. Byvaly kolega robil nedavno pohovor, bol len online + online napísal sloh v anglictine na čas a to bolo vsetko, zobrali ho.
No inak som letela pred tyzdnom 4x Air France a vekovy priemer letusiek tak 40 rokoch, aj to asi malo som napísala. Jedine jeden steward mohol mat tak okolo 25

matkahelka
22. dec 2022

@bilberryday nikde som nepisala o tucnych letuskach. reagovala som na spominane BMI a vizaz. lebo od tucnych k stihlym je este siroka skala, ktora idealne BMI nema. a o peknych by sa polemizovat tiez dalo, ale je pravda, ze krasa je subjektivna. ja som uz videla letusky, ktorym cez riedke vlasy bolo vidiet kozu na hlave, letusky bez stipky makeupu, kt.bolo vidiet kazdy por na tvari, letusky s obhryzenymi nechtami.a to nekritizujem, to len konstatujem. emirates a qatar maju urcite prisnejsie kriteria na vyzor svojich letusiek, ako nizkonakladovky.

matkahelka
22. dec 2022

@zuzanka.zuzu presne tak! tam vyslovene p
peknu zenu treba hladat

morgane1975
22. dec 2022

Pokial to bude pre Ryan air tak uvidis maximalne letisko 🤪

mamamasama
22. dec 2022

@lusyyy36 co sa veku tyka. Nabor sa zvykne robit do max 29 rokov. Neviem ako low cost. Ak si vsak uz vo firme, nevyhodia ta. Cim starsia letuska, tym vyssia profesionalna seniorita, cize business class, skolenia mladsich letusiek a pod.
@matkahelka A tu sa tiez vyjadrim. V byvalej firme bola maximalna uznavana velkost 42. Uniformy sa nesili vo vacsich rozmeroch. Kazdy mesiac sme mali grooming check a vazenie. Ak sme viac pribrali, dostali sme warning letter. Po 3 WL vypoved. Ale to pisem o luxusnejsich airolinkach.

bluka2
22. dec 2022

Ázijské/ arabské aerolinky sú známe otrasnymi podmienkami pre zamestnancov, lowcosty ako hovoria neuvidis nič, ale zas môžeš sa presťahovat niekam, kde majú základnu a aspoň vypadnúť, čo tiež nie je na škodu. Ak by som skúšala, zamerala by som sa na nejaký normálnu európsku aerolinku, ale tak to musíš vedieť aj jazyk tej krajiny takpovediac perfektne. Sú iné spôsoby ako vidieť svet než letuška a tie by som volila ja

pallacinka29
22. dec 2022

@nelly3 ale tak isto nelieta s Emirates…

galioska
22. dec 2022

@bilberryday byt pekna? stihla? ja neviem cestujem z uk na sk a opacne a teda mne sa zda ze tie priority su uz davno pase🙂

matkahelka
22. dec 2022

@mamamasama ty moj boze a 42 velkost je ok?ved to uz je pre tucne. pardon plnostihle. 42 velkost je ok pre 180cm vysoku zenu, 160cm zena pri takejto velkosti ma 15kg nadvahu. a presne o tom pisem, ze pri nizkonakladovkach lietaju presne taketo letusky, co maju standardne 10-15kg navyse, takze nie ako tu bolo spomenute nejake BMI 😄

mamamasama
22. dec 2022

@matkahelka my sme mali aj vyskovy limit ;) u nas nizke dievcata nemohli pracovat. Ja osobne mam 178cm. Preto pisem, ze rec je o luxusnejsich spolocnostiach. V takom ryanair nemaju velke naroky. Ked som videla tie letusky na letisku, mala som dost. Roztrhane pancuchy, strapate vlasy, ziaden grooming.

matinaa
23. aug 2023

@mamamasama Ešte stále lietate?