icon

Práca na colnom úrade

30. mar 2025

Ahojte, hľadám prácu a zaujala ma práca na colnom úrade. Nejaké špeciálne vedomostné požiadavky tam nie sú, len s touto pozíciou súvisí pridelenie strelnej zbrane a fyzické testy. Prosím vás, neviete aké fyzické testy to sú a ta zbraň sa pridelí po absolvovaní nejakých skúšok alebo ako to vôbec funguje? Budem volať na to číslo, čo je tam uvedené, len či nemáte skúsenosť... Ďakujem

januarova
31. mar 2025

Fyzické testy sa robia zhruba ako na prijímačky na stredne školy, napr. zdravotná alebo športová. Čiže beep test(beh), atď.
Zbraň určite nepridelia hneď. Najskôr sa chodí na viactyzdnove skolenia(zaucanie)

autor
31. mar 2025

Baby a môžem si podať žiadosť len tak na colný úrad, aj keď nie je vyhlásené výberové konanie? Či je to zbytočne?

monikas03
5. apr 2025

Ahoj 🙂 robia sa fyzické testy - beh( 12 minútovka), člnkový beh, skok z miesta, hrazda a brušaky. Zbraň sa prideľuje až po absolvovaní základného kurzu(výcviku).

autor
5. apr 2025

@monikas03 ďakujem tak to nič pre mna

monikas03
5. apr 2025

Tie fyzické testy sú len prijimačkach a potom raz ročne.

autor
5. apr 2025

@monikas03 chápem ale ja som teda nie športovec. Budem pozerať pozície kde ich nevyzaduju

lorika6988
24. máj 2025

Ahojte pridam sa. A to zaucenie je take napriklad ako v skole ze sa tam ostava na tyzden,alebo sa dochadza niekedy?

monikas03
24. máj 2025
@lorika6988

Ahojte pridam sa. A to zaucenie je take napriklad ako v skole ze sa tam ostava na tyzden,alebo sa dochadza niekedy?

@lorika6988 tie kurzy sú buď v tvojom meste alebo ťa vyšlú mimo tvojo mesta do niektorého školiaceho strediska - Veľký Meder, Donovaly alebo Banská Bystrica.

monikas03
24. máj 2025
@lorika6988

@lorika6988 kurzy sú rozdelené na základné a odborné. Základný trvá cca 3- 4 mesiace, odborný je kratší cca 2 mesiace.