icon

Práca na dohodu a podpora v nezamestnanosti

18. apr 2025

Ahojte, momentálne som nahlásená na úrade práce, poberám podporu v nezamestnanosti, ale mám možnosť pracovať na dohodu - dohoda o prac.cinnosti. Keď podpíšem dohodu, je potrebné oznámiť to na úrade práce, nakoľko podporu budem ďalej poberať,.aj evidovaná ostanem naďalej? Alebo ako postupovať? Ďakujem.

stela567
18. apr 2025

Ano samozrejme. Ty máš povinnosť oznámiť to úradu prace a ten nasledovne oznámi sociálnej poisťovni. Budeš odovzdávať aj kópiu dohody na úrade.

stela567
18. apr 2025

Pokiaľ nepresiahnes životné minimum tak budeš stále evidovaná. Ak áno tak Ta vyradia

autor
18. apr 2025

@stela567 ďakujem

autor
18. apr 2025

@stela567 čože? Aké životné minimum? Veď podporu mám teraz ďaleko vyššiu ako je životne minimum... A keď ma vyradia, z dohody vyžiť nedokážem,.to mi urobí ani nie dve stovky...

stela567
18. apr 2025

Počas poberania dávky v nezamestnanosti môžeš pracovať aj na dohodu ktorá nesmie prekročiť životné minimum.

autor
18. apr 2025

@stela567 jaaaj, aha, ja som to zle pochopila. Už som sa zľakla, že sakra, ani tu dohodu nevezmem... Ďakujem veľmi pekne.

tiika
19. apr 2025

Prácu na dohodu musis oznámiť najneskôr deň pred nástupom a doba, na ktorú je uzatvorená môže byt max. 40 dni, inak ta vyradia.

kingu28
19. apr 2025

Hrubá mzda za mesiac nesmie presiahnuť sumu 273,99€.Inak ťa z evidencie vyradia a dohoda max na 40 dní ako baby písali,ale pozor 40 kalendárnych dní.

markaterka
19. apr 2025

Môžeš pracovať. Ale dávaj si pozor, aby si neprešvihla 40 dní a mzdu.

9lf9
19. apr 2025

Dohodu dolozit den pred zacatim na urad, inak je vyradenie pre nespolupracu na 6mes., prijem v hrubom max. mesacne 273.99e, dohoda moze trvat 40kal. dni, na 41den by bolo vyradenie=ziadna podpora a nesmies ist na dohodu k zamestnavatelovi od ktoreho si sa bezprostredne evidovala ako nezamestnana po skonceni pp.

autor
19. apr 2025

Ďakujem Vám všetkým za rady a odpovede, dám si na tie veci pozor.