icon

Práca na dohodu popri neplatenej rodičovskej dovolenke

anna2808
1. dec 2022

Zdravím môžem pracovať na dohodu popri neplatenej rodičovskej dovolenke do 6 veku dieťaťa?

Strana
z2
nikuska412
1. dec 2022

Môžeš 🙂

matullienka
1. dec 2022

@nikuska412 pozor potom už nie je osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov, zamestnávateľ ju prihlási do Zp a ak nebude pracovať každý deň a zamestnávateľ to vykáže v mesačnom výkaze tak dní, ktoré nepracovala si bude musieť doplatiť

slavomira236
1. dec 2022

@anna2808 buď budes na neplatením alebo pracovať nemôžeš aj aj

veronikaszabova
1. dec 2022

@nikuska412 nie, nemoze

anna2808
autor
1. dec 2022

@matullienka No to som nevedela , takže on bude platiť iba odvody za tie dni čo som akože odrobila .

matullienka
1. dec 2022

@anna2808 áno

anna2808
autor
1. dec 2022

@matullienka no pekne , a na dohodu koľko hodín môžem odrobiť? Zajtra si teda pozistujem info ešte , lebo tak to sa mi neoplati 😒 realne by som mala robiť 2 dní v týždni pon/piatok.
14h
Od 6;00 do 20:00
Zatiaľ si len zisťujem,ale ako vidím pre neho je to výhodné ale pre mňa už nie.

matullienka
1. dec 2022

@anna2808 záleží na akú? Na dohodu o pracovnej činnosti 10 hodín týždenne a na dohodu o vykonaní práce 350 hodín ročne

anna2808
autor
1. dec 2022

@matullienka to ešte neviem presne akú, zatial sme to riešili len rozhovorom cez telefón

jaroe
1. dec 2022

@anna2808 prečo by to pre neho malo byť výhodné,?

nikuska412
1. dec 2022

@matullienka Aha, tak sa ospravedľnujem za chybný komentár. Tak si to musím znova naštudovať.. :D

anna2808
autor
1. dec 2022

@jaroe myslím to že ak on bude odvádzať odvody len za odrobene dni, tak ja čo zarobím to aj skoro zaplatím späť štátu za ostatné dni

qsookie
1. dec 2022

@anna2808 Potom jedine zaevidovať sa na UPSVaR a môžeš odrobiť max. 40 kalendárnych dní a a výška odmeny nesmie presiahnuť sumu 234,42 €
( https://www.upsvr.gov.sk/obcan-hladajuci-zamest...).

anna2808
autor
2. dec 2022

@qsookie ďakujem pekne

iloveme
2. dec 2022

@anna2808 ja tiez tak som,som v zp na neplatenej rodicovskej. Asi 3xsom sa ich pytala,ci mozem popritom pracovat na dohodu. A tvrdili mi ze ano ze zp mi bude aj nadalej platit odvody. Akurat v socialnej poistovni to zrusili a tam mi odvody plati zamestnavatel.

iloveme
2. dec 2022

@anna2808 ten urad sa ti neoplati,ved odrobis 40 dni,aj ked z toho realne budes v robote len napr 2. Proste po 40dnoch by ta vyradili z up

anna2808
autor
3. dec 2022

@iloveme ďakujem

anna2808
autor
3. dec 2022

@iloveme ďakujem

staz
7. dec 2022

@iloveme môžem sa tu vmiesať a spýtať sa..či tomu dobre rozumiem?
Keď by som sa prihlásila ako osoba strajuca sa o dieťa do 6 rokov( bez zdravotného dôvodu) tak si môžem popri tom privyrobiť na dohodu?
S tým že zdravotka platí a iné zaplatí zamestnávateľ?
Môže to byť dohoda al. brigáda aj u iného zamestnávateľa ako u toho, kde na mňa " čakajú" kým sa vrátim do práce?

staz
7. dec 2022

@iloveme ďakujem

veronikaszabova
7. dec 2022

@staz nie, behom evidencie ako osoba starajuca sa o dieta do 6r nemozes mat prijem.

staz
7. dec 2022

@veronikaszabova ďakujem,...je to zaujímavé, že ak má dieťa zdr.problemy...a rodičovský je predĺžený zo zdravotných dôvodov, tak vtedy je to ok.., či?

veronikaszabova
7. dec 2022

@staz vtedy ano. Lebo RP sluzi na kompenzaciu napr liekov, ...

staz
7. dec 2022

@veronikaszabova ďakujem

staz
7. dec 2022

@veronikaszabova RP.. rodičovský príspevok??

veronikaszabova
7. dec 2022

@staz ano

staz
7. dec 2022

@veronikaszabova ďakujem za trpezlivosť...
Prave to začinam riešiť a nie som v tom zbehlá, ...
Rada by som zostala s dcérkou ešte doma, ale nejaké to " privyrobenie" by zapasovalo, pár hodín do mesiaca...nie pravidelne..
Lebo ako písala @iloveme..tak by sa to dalo..🤔

iloveme
8. dec 2022

@staz tak ja neviem,ja som evidovana v zdravotke,som na predlzenej rodicovskej neplatenej a popritom pracujem na dohodu. V zdravotke mi asi 3krat prizvukovala,ze popritom mozem procovat bez obmedzenia. Lepsie bude ked osobne zbehnes do zdravotky

matullienka
8. dec 2022

@iloveme no tak pani v zdravotke ti povedala blbosť, ak si vedená ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov nemôžeš mať žiadny plánu dohodu. Potom ti to padá. Prever si či ti nevzniká dlh na poistnom v dní , ktoré nepracujes

veronikaszabova
8. dec 2022

@iloveme no dobru hlupost ti teda povedala.

Strana
z2