icon

Práca na skúšku cez úrad práce - skúsenosti a názory

xkarolina
Včera o 16:42

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s prácou na skúšku cez úrad práce. Ide o prácu, ktorá nie je na plný úväzok, vykonáva sa prostredníctvom úradu práce a v podstate je neplatená, s tým, že úrad práce poskytuje príspevok približne 280 € mesačne. Mne ponúkli, že by som pracovala 80 hodín mesačne. Nie sú k tomu žiadne benefity a malo by to trvať približne 6 mesiacov. Hlavne by som chcela poznať skúsenosti ľudí, ktorí takto už pracovali alebo s tým majú osobnú skúsenosť, pretože neviem, čo si o tom mám myslieť.

anonym_9caef6
Včera o 17:01

@xkarolina minule tu bola tema,ze cez urad do fabriky na zaskolenie a urad jej daval 400eur za mesiac.

anonym_2ab7e6
Včera o 17:25
@anonym_9caef6

@xkarolina minule tu bola tema,ze cez urad do fabriky na zaskolenie a urad jej daval 400eur za mesiac.

@anonym_9caef6 toto čo píše autorka témy je iný projekt

Autorka- v čom máš pochybnosti? Poznám ľudí, čo takto robili - ale boli to take práce - upratovanie na úrade práce, alebo v kultúrnom dome, alebo tlačenie lístkov na úrade práce, proste nič moc. Tam, kde nechcú obsadiť človeka na riadnu zmluvu ale reálne potrebujú, aby tam niekto upratal, tak to vybavia takto - 280timi eurami mesačne, je to na tri mesiace a potom tam šupnu zase niekoho iného. Reálne si tam na 4hod denne. Akože nič si od toho nesľubuj, zase ak si sama a máš len hmotnú núdzu alebo ani to nie, tak sa ti to oplatí, budeš mať aspoň tých 280. Ak teda nemáš možnosť radšej zamestnať sa riadne. Ale v realite ti to nič nedá, žiadne skilly ani nič.

xkarolina
autor
Včera o 17:40
@anonym_2ab7e6

Autorka- v čom máš pochybnosti? Poznám ľudí, čo takto robili - ale boli to take práce - upratovanie na úrade práce, alebo v kultúrnom dome, alebo tlačenie lístkov na úrade práce, proste nič moc. Tam, kde nechcú obsadiť človeka na riadnu zmluvu ale reálne potrebujú, aby tam niekto upratal, tak to vybavia takto - 280timi eurami mesačne, je to na tri mesiace a potom tam šupnu zase niekoho iného. Reálne si tam na 4hod denne. Akože nič si od toho nesľubuj, zase ak si sama a máš len hmotnú núdzu alebo ani to nie, tak sa ti to oplatí, budeš mať aspoň tých 280. Ak teda nemáš možnosť radšej zamestnať sa riadne. Ale v realite ti to nič nedá, žiadne skilly ani nič.

@anonym_2ab7e6 Ponúkli mi administratívnu prácu v Jaguari Land Rover, prepisovanie a tvorbu colných dokumentov v Exceli, plus práca s angličtinou. Mám z toho obavy, pretože s Excelom úplne nepracujem a neviem, či by mi to niečo prinieslo. Navyše tam nechodí MHD, takže by som sa musela dopravovať taxíkom tam aj späť. Dopravné by ma tak mohlo vyjsť možno viac než tých 100–200 € mesačne. Momentálne som nezamestnaná len tri mesiace kvôli akreditáciám kurzov, takže váham, či sa mi to oplatí.

xkarolina
autor
Včera o 17:52
@anonym_2ab7e6

@anonym_2ab7e6 Zároveň by ma zaujímalo, ako je to s tými 280 €, keby som to ukončila skôr sama, napríklad keď si nájdem normálnu prácu o mesiac, budem musieť ten príspevok vrátiť?

rozculena
Včera o 18:40
@xkarolina

@anonym_2ab7e6 Ponúkli mi administratívnu prácu v Jaguari Land Rover, prepisovanie a tvorbu colných dokumentov v Exceli, plus práca s angličtinou. Mám z toho obavy, pretože s Excelom úplne nepracujem a neviem, či by mi to niečo prinieslo. Navyše tam nechodí MHD, takže by som sa musela dopravovať taxíkom tam aj späť. Dopravné by ma tak mohlo vyjsť možno viac než tých 100–200 € mesačne. Momentálne som nezamestnaná len tri mesiace kvôli akreditáciám kurzov, takže váham, či sa mi to oplatí.

@xkarolina opýtaj sa na ÚP,či ti budú preplácať aj ten taxík

anonym_2ab7e6
Včera o 18:56
@xkarolina

@xkarolina ak ide o takuto prácu tak by ti to mohlo niečo priniesť - minimálne lepšiu znalosť excelu.. avšak ak máš cestovať ako píšeš a dať v podstate všetko na cestovné ( a kde je ešte strava? ), tak asi to nie je veľmi “lukratívna ponuka”. To si už musíš zvážiť sama.

isis234
Včera o 19:11

@xkarolina ak by si musela dať na cestovné, z tých peňazí nebudeš mať nič. Spýtaj sa, či ti preplatia taxík. Ako píše vyššie. Strava z čoho?

anonym_94d510
Včera o 19:19

Akurát som v tom projekte, takže odpoviem na to, čo viem ja. 280 eur dostaneš po odovzdaní dochádzky za mesiac..najskôr to schvália, potom ti príde domov úradný dokument a následne vyplatia. Takže dostaneš 284x 3 za každý mesiac..Na stravu nárok nemáš ani na prepravné. Ja pracujem každý prac deň 4 hodiny. A ja potom aj do tej roboty nastúpim na zmluvu, takže som na zaučeni v podstate. Keď chceš ukončiť, tak je to v pohode, v zmluve je dané, že môžeš, zrejme ti vyplatia sumu vymerom za to čo si odrobila. Ja to mam na tri mesiace. Benefit je jedine u teba ten, že sa naučíš pracovať s excelom, aj to je lepšie ako nič.

mamickalisticka
Včera o 19:22
@anonym_94d510

Akurát som v tom projekte, takže odpoviem na to, čo viem ja. 280 eur dostaneš po odovzdaní dochádzky za mesiac..najskôr to schvália, potom ti príde domov úradný dokument a následne vyplatia. Takže dostaneš 284x 3 za každý mesiac..Na stravu nárok nemáš ani na prepravné. Ja pracujem každý prac deň 4 hodiny. A ja potom aj do tej roboty nastúpim na zmluvu, takže som na zaučeni v podstate. Keď chceš ukončiť, tak je to v pohode, v zmluve je dané, že môžeš, zrejme ti vyplatia sumu vymerom za to čo si odrobila. Ja to mam na tri mesiace. Benefit je jedine u teba ten, že sa naučíš pracovať s excelom, aj to je lepšie ako nič.

@anonym_94d510 teda každý mesiac 284, aby sme sa chápali

rozculena
Včera o 19:31
@mamickalisticka

@anonym_94d510 teda každý mesiac 284, aby sme sa chápali

@mamickalisticka viac precestuje ako zarobí

mamickalisticka
Včera o 20:00
@rozculena

@mamickalisticka viac precestuje ako zarobí

@rozculena tak áno, ak má cestovať za 200 mesačne, je to blbosť, ja chodím pešo, najem sa doma, takže u mňa sa to oplatí