Práca na súde ako vyšší súdny úradník
Ahojte, je tu niekto kto pracuje na súde ako vyšší súdny, alebo aspoň asistent? Ja mám vyštudovane právo a už tretí rok pracujem vo verejnej správe, ale chcela by som vyskúšať ísť robiť na súd... Nie možno hneď teraz, keďže chcela by som si založiť aj rodinu ale možno potom do budúcnosti, a chcela by som sa teda informovať, či sa oplatí ísť na to vyberko, aj keď nemám žiadne známosti, lebo čo počúvam kamošky, tak tiež skúšali chodiť po vyberkach na túto pozíciu a nepostastilo sa im a tiež skončili v štátnej správe... Kamoška chodila polroka po vyberkach a bola už frustrovaná nakoniec ju vzali na okresny úrad na priestupky....Ja by som chcela skúsiť okresný súd Poprad, alebo pracovisko v Kežmarku...ďakujem za názory...
Ja som tiez skoncila vo verejnej sprave, na vyberko som nesla a lutujem, ze som neskusila. Takze urcite vyskusaj, kludne chod na vyberka, ak ta nevezmu na jedno, skusaj dalsie. Ja za seba poviem, ze mam kludnejsiu pracu ako vsu, ale aj nudnejsiu 😠. Takze skusaj, ved nic stratit nemozes, len ziskat.
@anonym_c045cc a ty si tiež právnicka?😊ja som v sociálnej poisťovni ako právnik momentálne no ale čo ti poviem, Vysnena práca to zrovna nie je... Každopádne ďakujem za podporu! Mám len 27 rokov a nechcem tam určite robiť do dôchodku, po materskej by som chcela skúsiť, len to, či oni zoberú niekoho kto nie je čerstvo po škole? Neuprednostnoa absolventov? Ja by som šla na vyberko aj po škole, len bola taká situácia že som potrebovala rýchlo robotu, a poisťovňa sa mi ozvala ako prvá, proste nemala som čas polroka čakať...
Ahoj, ja som tiež právnicka a robim v statnej správe, ale nie je to vysneny job, ktory planujem robiť dalsich 5 rokov, aj ked je mi tam velmi dobre, neskutocne vyhody vo vsetkom, ale proste ak to nie je napln práce, ktora mi postačuje ako pravnicke, tak som ochotna sa toho vzdat a vyskusat vyssiu metu. Tiež premyslam nad vsú atd a preto vravím určite chod do toho. Nie je to o kontaktoch, ale o sikovnosti a vedomostiach. Mam vela znamych, ktori sa v pohode dostali. A za mna, necakala by som az po materskej, ale určite chod do toho aj teraz. 🙂
Ahoj, ja som tiež právnicka a robim v statnej správe, ale nie je to vysneny job, ktory planujem robiť dalsich 5 rokov, aj ked je mi tam velmi dobre, neskutocne vyhody vo vsetkom, ale proste ak to nie je napln práce, ktora mi postačuje ako pravnicke, tak som ochotna sa toho vzdat a vyskusat vyssiu metu. Tiež premyslam nad vsú atd a preto vravím určite chod do toho. Nie je to o kontaktoch, ale o sikovnosti a vedomostiach. Mam vela znamych, ktori sa v pohode dostali. A za mna, necakala by som az po materskej, ale určite chod do toho aj teraz. 🙂
@anonym_2a8cd2 a na koľko sa najprv dáva zmluva? Na rok? Nevieš?
@anonym_2a8cd2 a na koľko sa najprv dáva zmluva? Na rok? Nevieš?
@kamiska098 vsú si bud v docasnej statnej sluzbe alebo stalej statnej sluzbe. Docasna je zastup za niekoho na materskej napr a potom ti to mozu predlzit alebo prejdes na stalu sluzbu.
Ano, som, ale doost rokov po promocii😉. A suhlasim, necakaj po materskej, skusaj hned, kym mas v hlave vedomosti.
Absolventov urcite neuprednostnuju, vek sa tam ani neriesi, akurat ze na vyberka chodia mladsi, starsi uz su inde so zapustenymi korenmi a makat pre sudcov sa im nechce, na to skratka je lepsie ist v mladych letach😉. Takze nespekuluj a skusaj🙂
@kamiska098 vsú si bud v docasnej statnej sluzbe alebo stalej statnej sluzbe. Docasna je zastup za niekoho na materskej napr a potom ti to mozu predlzit alebo prejdes na stalu sluzbu.
@anonym_2a8cd2 čiže dajú mi hneď napr na tri roky zmluvu?
Absolventov urcite neuprednostnuju, vek sa tam ani neriesi, akurat ze na vyberka chodia mladsi, starsi uz su inde so zapustenymi korenmi a makat pre sudcov sa im nechce, na to skratka je lepsie ist v mladych letach😉. Takze nespekuluj a skusaj🙂
@anonym_c045cc nie je vyberko vyhlásené...je pravda že vedomosti mi už potom vypadnú, ale tak ja nemám problém tam ísť aj potom... Len by ma zaujímalo jak to je s príplatkami viem že tarifny plat je 1260 eur cca a zaujímalo by ma či tie príplatky sú na mesačnej báze či ako ale to závisí asi od sudcu...tam kde robím teraz mám plat 1450 eur v hrubom po troch rokoch čo tam robím...
@anonym_2a8cd2 čiže dajú mi hneď napr na tri roky zmluvu?
@kamiska098 to ja neviem ci na 3 roky. Moze to byt docasna sluzba napr len na 1 rok, 2 roky. Ale ano, aj na 3 roky. Je to individualne.
Osobne priplatky myslis? Tie su nenarokove a k zakladnej mzde, cize ano, mesacne. Ich vyska je rozna. Ono v tej statnej aj verejnej zas plat hore o vela nepojde. A k tomu odmeny.
Teraz mas vyssi osobny, lebo po 3 rokoch je tarifny nizky, to by si tolko nemala
Teraz mas vyssi osobny, lebo po 3 rokoch je tarifny nizky, to by si tolko nemala
@anonym_c045cc nemám vôbec osobné ohodnotenie aspoň ja nie... Tych 1450 eur v hrubom mám stály plat, zvýšil sa kvôli niekoľkým valorizaciam plus mám nejakú agendu navyše a za tú mám tiež peniaze...a k tomu už len odmeny dvakrát za rok
@anonym_c045cc nemám vôbec osobné ohodnotenie aspoň ja nie... Tych 1450 eur v hrubom mám stály plat, zvýšil sa kvôli niekoľkým valorizaciam plus mám nejakú agendu navyše a za tú mám tiež peniaze...a k tomu už len odmeny dvakrát za rok
@kamiska098 fiha, musim pozriet tabulky ver. spravy😄. Ale to je divne, ze po 3 rokoch ti nedali osobne. Osobne davaju po skusobnej, ale zalezi od nadriadeneho🤔. Kazdopadne, drzim palce, ako vsu sa toho naucis ovela viac ako v Soc. poistovni. A ked nebudes spokojna, vzdy mozes odist.
@kamiska098 fiha, musim pozriet tabulky ver. spravy😄. Ale to je divne, ze po 3 rokoch ti nedali osobne. Osobne davaju po skusobnej, ale zalezi od nadriadeneho🤔. Kazdopadne, drzim palce, ako vsu sa toho naucis ovela viac ako v Soc. poistovni. A ked nebudes spokojna, vzdy mozes odist.
@anonym_c045cc môj nadriadsny má moc nemusí takže...
@kamiska098 Ahoj, ak máš záujem o prácu VSU, tak by som na tvojom mieste nečakala, ale hlásila sa na výberká hneď teraz. Inak odpovede na otázky, ktoré si tu položila nájdeš v zákone o štátnej službe a v zákone o VSÚ. Mala by si si ich pozrieť, lebo na tých vyberkách z nich určite bude zopár otázok.
@kamiska098 ak máš vysliapanu cestu na sudcovské miesto vopred, bez ak nie môže sa stať že tam ostaneš ako konzerva na veky.
@kamiska098 ak máš vysliapanu cestu na sudcovské miesto vopred, bez ak nie môže sa stať že tam ostaneš ako konzerva na veky.
@klara_2798 nemám žiadne konexie...mne by to ani nevadilo ostať súdnym úradníkom, nemusím nevyhnutné byť sudkyňa ale aspoň by som viac robila s právom ako doteraz v štátnej sprave
@kamiska098 Ahoj, ak máš záujem o prácu VSU, tak by som na tvojom mieste nečakala, ale hlásila sa na výberká hneď teraz. Inak odpovede na otázky, ktoré si tu položila nájdeš v zákone o štátnej službe a v zákone o VSÚ. Mala by si si ich pozrieť, lebo na tých vyberkách z nich určite bude zopár otázok.
@blevka ešte by ma zaujímalo že koľko tak by a osobné ohodnotenie a či vôbec je k tarifnej mzde

Ja som tiez skoncila vo verejnej sprave, na vyberko som nesla a lutujem, ze som neskusila. Takze urcite vyskusaj, kludne chod na vyberka, ak ta nevezmu na jedno, skusaj dalsie. Ja za seba poviem, ze mam kludnejsiu pracu ako vsu, ale aj nudnejsiu 😠. Takze skusaj, ved nic stratit nemozes, len ziskat.