icon

Práca nadčas v sobotu

5. júl 2025

Prosim poradte. Majitel sa rozhodol ze bude nasa prevadzka otvorena aj v sobotu, kedze robim cely tyzden od 8 do 16 tak budem mat v sobotu nadcas. Je to v poriadku? Citala som ze praca nadcas sa moze vykonavat len v surnych pripadoch a zaroven by som mala mat 2 dni volna v tyzdni, co nebudem mat ak budem pracovat 6 dni v tyzdni. Mozem to odmietnut bez porusenia discipliny? Dakujem pekne

nelca84
5. júl 2025

Dobre si citala, praca nadcas je pripustna iba v pripadoch prechodnej a naliehavej potreby prace. Nesmie byt vopred planovana, takze tento postup nie je v poriadku. A tiez plati, ze musi byt zachovany nepretrzity odpocinok v tyzdni, ktory je mozne skratit po dohode so zastupcami zamestnancov, resp. priamo so zamestnancom. Ak budes pracovat v sobotu, mala by si mat volno v pondelok.

gribka1
5. júl 2025

Nechceš si zarobiť?

autor
5. júl 2025
@gribka1

Nechceš si zarobiť?

@gribka1 ani nie, staci mi zarobok cez tyzden 🙂 Dlhodobo sa urcite neda pracovat 6 dni v tyzdni a este domacnost, zahrada a 2 deti. Ty by si tak chcela pracovat?

autor
5. júl 2025
@nelca84

Dobre si citala, praca nadcas je pripustna iba v pripadoch prechodnej a naliehavej potreby prace. Nesmie byt vopred planovana, takze tento postup nie je v poriadku. A tiez plati, ze musi byt zachovany nepretrzity odpocinok v tyzdni, ktory je mozne skratit po dohode so zastupcami zamestnancov, resp. priamo so zamestnancom. Ak budes pracovat v sobotu, mala by si mat volno v pondelok.

@nelca84 dakujem krasne, myslela som si

gribka1
5. júl 2025

Myslela som, teraz vo sviatok sobotu. Aj tak by si každú sobotu nemohla pracovať nadčas. Veď to je len výnimočne.

autor
5. júl 2025
@gribka1

Myslela som, teraz vo sviatok sobotu. Aj tak by si každú sobotu nemohla pracovať nadčas. Veď to je len výnimočne.

@gribka1 cez sviatky musia byt obchody zatvorene, cize by som nemohla robit tak ci tak. Jedna sa o dalsie soboty a kazdu sobotu chce, nie len vynimocne, o to ide

gribka1
5. júl 2025

Tak v tomto prípade je to hlúposť.

autor
5. júl 2025
@gribka1

Tak v tomto prípade je to hlúposť.

@gribka1 no aj ja si to myslim, ale majitel si mysli ze je to v poriadku

nelca84
5. júl 2025

Poziadaj o pisomne poradenstvo na prislusnom inspektorate prace a potom mu to daj s tym, ci chce dostat pokutu...

katkaa01
8. júl 2025

Keď chce aby si pracovala aj v sobotu tak musíš mat voľno jeden deň v týždni plus nedeľu co mate zatvorene