icon

Práca osobného bankára: Je to naozaj peklo?

1. feb 2025

Ahojte, prosím vás ako to dnes funguje v práci ako osobný bankár? Prípadne klientský pracovník v banke? Hľadám si prácu a už mi volali z 3 bánk, že či by som mala záujem o prácu a osobný pohovor. Je to také peklo tam pracovať, že stále hľadajú nových a nových ľudí? Alebo proste tí ľudia nie sú schopní sa to naučiť a je to ťažká práca a stále ich proste len vyhodia v skúšobnej dobe? Strašne veľa ponúk je od bánk, zamýšľam sa, že prečo a na ktorej strane je chyba. Či je problém ťažká práca alebo zlé pracovné podmienky? Ďakujem. Pomôže mi to rozhodnúť sa, či pôjdem na tie pracovné pohovory alebo nie.

qwert87
1. feb 2025

Je to o plnení plánov a na to musíš mať zalúdok otravovať neustále ľudí s produktami. Ľudia sú už z toho otrávení. Robila som aj poradcu klienta, aj riaditeľku pobočky a nikdy viac. Keď si pozrieš ponuky práce, neustále banky hľadajú ľudí na pobočky. V 80tich percentách dá výpoveď zamestnanec a nie ze ho vyhodia. Je tam veľká fluktuácia.

beata_k
1. feb 2025

Ked ti par krat pridu vynadat do sprostych debilov a ty toho cloveka vidis 1x v zivote, tak pochopis preco ludia odchadzaju. Ludia maju problem a ty si "banka".

ejbyk
1. feb 2025

Do banky by som sa nevrátila áno keby mi zlatom platili.
Veľký tlak na výkon, ak nemáš žalúdok núkať ľuďom čo ani nechcú, ani nepotrebujú...
Na školení nás naučili možno tak 5% toho čo sme reálne potrebovali v praxi vedieť...učenie sa za pochodu.
Večer prišlo nejaké nové niekoľko stranove nariadenie, ráno už aby sme to ovladali...
Bankám ide iba o tlačenie ľudí do úverov, poistiek, účtov...
A ak človek vychyta ešte fakt otrasného nadriadeného tak je to tam naozaj hrozné.

jamidea
1. feb 2025

Tato tema tu bola tak pred 2 tyzdnami. Pozri tam

autor
1. feb 2025

@qwert87 ani práca riaditeľky pobočky nie je dobrá? Ale ako čítam, má to ozaj veľa negatív a ani ten plat, čo uvádzajú na profesii nie je veľmi lákavý.

autor
1. feb 2025

@ejbyk Ako dlho si prosím robila v banke? Vidím, že práca v banke je asi celkom veľký strašiak a má veľa negatív veru. Takže asi je zbytočné aj chodiť na pohovory.

qwert87
2. feb 2025

Nie. Si zodpovedná za cely chod pobočky a plnenie plánov. To znamená, že keď jeden človek chyba, už sa plány plnia ťažšie. A ten "pucung" zhora teda nie je príjemný.

zuzana2403
2. feb 2025

Robím v banke 20 rokov. Ak sa rozhodnete pre banku,tak sa pripravte na veľké tlaky. Tlaky zo strany "vrchnosti", zo strany klientov...pripravte sa na obrovskú zodpovednosť. Ja momentálne riešim svoj zdravotný stav, stres si vypýtal svoju daň...30.3. dávam výpoveď. A verte mi, ani platovo to nestojí za to.

ejbyk
2. feb 2025

Pracovala som v banke 2 roky, zachránilo má že som odišla na materskú...bola som pred tým PN, na tu mi podľa benefitov aj doplácali...ale niekoľko x mi volalo vedenie aby som zrušila PN a dala výpoveď, lebo " musia na mňa robiť" doslova, prišla by som o peniaze samozrejme, nedala som výpoveď, bola by som hlúpa!
Za mojich čias boli ale aj pohovory dosť náročné, asi 5 kôl...

autor
2. feb 2025

@qwert87
@ejbyk
@zuzana2403 Ďakujem vám žienky, takže zdravie mi je veru prednejšie ako takáto práca. Tie stresy znejú ako práca vo vrcholovom manažmente, kde som pracovala 6 rokov a veru, tam sa aspoň dalo krásne zarobiť, no ten stres mi tiež nestál za tých 2500 euro, čo v banke asi môžem snívať. Dnes som sa stretla so susedkou, ktorá pracovala v Prima banke, potom vo VUB a vraj je rada, že tam už nie je. Zo stresu jej prišli problémy s trávením, vypadávali jej vlasy a robil sa jej ekzém. Teraz pracuje ako fakturantka, síce za menej ale je aspoň v kľude.

dancingqueen321
7. feb 2025

To mas to same, ako keby si robila poistovnictvo na TPP…

dancingqueen321
7. feb 2025

Mne presne takto vypadavali vlasy ako pises vyssie… zrejme toez zo stresu… stale mi vypadavaju, uz skoro rok, ale bolo to uz aj horsie… enormny stres v praci za to nikdy nestoji.

natalifatali
Autor odpoveď zmazal