Práca po skončení MD

sofi639
26. dec 2018

Ahojte. Chcela by som sa spytat na skusenosti mamiciek, ktore si hladali novu pracu po skonceni materskej. Ja som pred otehotnenim pracovala ako casnicka, cize nerelne aby som sa k tej praci vratila. Ani by som uz nechcela. Chcela by som si najst kancelarsku pracu, len kedze nemam ziadnu prax a uz mam aj dieta tak sa bojim ze po materskej to bude dost problem. Viem ze nie som jedina v takejto situacii, tak sa chcem spytat ako ste to po skonceni MD riesili?

natikasim
26. dec 2018

@sofi639 tak napus este aku mas skolu mas maturitu? Ak byvas v meste treba skusit operatorov orange t com o2 tam by si sa mohla niecomu naucit. Alebo poistovne. Mozno skusit banku tam ta zaucia a aj pracovna doba je urcite lepsia ako niekde v restike. Potom mas moznost cez urad prace urobit si nejaku rekcalifikaciu ale pre pracu v kancelarii ti bud chyba trochu praxe alebo aspon jeden jazyk cudzi no a skus este nejaku agenturu mozno ti ponuku nejaku pracu. Alebo v nejakej skolke alebo sukromne jasle treba hladat vyskusat urcite sa ti nieco zapaci. Drzim palce. Nech sa dari

siska53
26. dec 2018

@sofi639 no..ak mas maturitu,tak mozes ist aj ako operátorka ci klientska poradkyna..

lulu369
26. dec 2018

@sofi639 ja som bola na úrade práce 9 mesiacov, urobila som si kurz účtovníctva. Mám aj školu s ekonomickým zameraním a aj pred materskou som robila v kancelárii. No neprichádza ani u mňa, že by som sa vrátila naspäť (dochádzať denne 50 km, manžel v zahraničí, jedno dieťa skolopovinne a 2 v škôlke).... Tak som musela ísť na úrad (nie raz ísť z úradu poriadne nahnevaná), musela som si urobiť aj rekvalifikačny kurz - rozvoj vidieka (bolo to dobrovoľne na silu - nemusela som si ho urobiť, ale bola by som vyradená z evidencie)... A v júli mi volala jedna dobrá žienka, že hľadajú na bytové družstvo, že ona tam teraz nastúpiť nemôže a ze im povedala, že sa určite ozvem... Tak vďaka nej som od augusta zamestnaná...

sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofi639
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natikasim
26. dec 2018

@sofi639 Mas vysoku skolu vues jazyk v pohode si najdes. Ale zalezi aj od toho aku mas ty predstavu ja som v pohode prijala zenu ktora bola ucitelka v ms a 10 rokov na materskej s 3 detmi a naucila som ju v pohode taky clovek si viac vazi robotu a je prisposobivy. Teraz po 10 rokoch je na ekonomickom useku na peknej pozicii. Takze nevzdavaj to urcite niekde hladaju prave teba.

pininka
26. dec 2018

Ja mám vysokú školu a strednú ekonomickú, mala som už aj nejakú prax a napriek.tomu som si dlho nevedela nájsť prácu a na úrade práce mi doslova povedali že som nezamestnatelna,lebo mám príliš vysoké vzdelanie aby som mohla robiť aj iné práce. Keď si pozrieš pozície na profesii, tak uvidíš aka je realita nášho trhu a že skutočne si hocikto nemôže vyberať.