icon

Práca počas dovolenky

2. jún 2025

Ahojte, mňa by zaujímalo, či ak máte v práci dovolenku napr. v lete 1-2-3 týždne, či Vás z práce kontaktujú za účelom, že potrebujú nejaké info o tom a tom alebo ako pokračovať, čo chceš aby sme urobili atď … Je mi jasne, že pani predavačku asi nebudú a závisí to od profesie, ale mne to už začína neskutočne vadiť. Nejdem ani na dva dni na dovolenku aby mi niekto nevolal … Akonáhle mi už pripomenú prácu v čase voľna som nervózna … máte to tak aj u Vás?

ivka_3335
2. jún 2025

Ahoj, prečo im dvíhaš telefón?

bg92
2. jún 2025

nie nemam to tak a riesila by som to. pred odchodom na dovo podam info o otvorenych veciach ak by bolo nieco treba kym tam nebudem a uz mi nikto nevola. vlastne ani nema kam - sluzobny telefon si v case volna vypinam a s pracovnymi vecami si nikto nedovoli mi volat na sukomne cislo. vlastne ani nechapem ze dvihas a odpvoedas. riesila by som s nadriadenym.

januska12323
2. jún 2025

Všetko vyrieš pred odchodom, zadaj pokyny a nedvíhaj telefón. Oni si zvyknú a poradia si aj bez teba.

doriiis
2. jún 2025

Nie nemám.Pracujem v profesii,kde moja práca začína prechodom cez turnikety a končí odchodom cez vrátnicu.A keď aj bol nejaký pokus zo strany zamestnávateľa/ kolegov,že si mám nainštalovať teams a pod.tak im bolo veľmi rýchlo vysvetlené,že nie.

zuzubb007
2. jún 2025

Ano mám to tak, som sama, všetko robím sama, takže neexistuje nikdo kto má prehľad a čo treba ako spraviť, bohužiaľ tiež niekedy vypenim jeden deň voľna, a hneď dačo treba, ale ostatné podmienky mám skvelé celkovo, všetko závisí od práce ľahko sa niektorým vravi

biba_18
2. jún 2025

ja mám prácu kde to nie je úplne nevyhnutné, takže mne sa to nestáva. ale kolega viem že ho často otravovali s tým a teraz to robí tak že vypína telefon - každý vie dopredu že on nedvihne a basta ... ja to mám nastavené tak, že ok, môžete volať ale ak idem na jogu tak vtedy zbytočne volať, nedvihnem...

autor
2. jún 2025
@bg92

nie nemam to tak a riesila by som to. pred odchodom na dovo podam info o otvorenych veciach ak by bolo nieco treba kym tam nebudem a uz mi nikto nevola. vlastne ani nema kam - sluzobny telefon si v case volna vypinam a s pracovnymi vecami si nikto nedovoli mi volat na sukomne cislo. vlastne ani nechapem ze dvihas a odpvoedas. riesila by som s nadriadenym.

@ivka_3335
@bg92 so šéfom … jeho ignorujem najviac. Jedine keď odpovedám, je vtedy keď ma s malou dušičkou kontaktujú kolegovia, že to na nich hodili “z hora” a nevedia si rady. Vtedy s nimi súcitim, lebo poznám ten tlak. Sú veci o ktorých nemajú taký prehlad ako ja, ale štve ma že to proste len nemôže pockat …

autor
2. jún 2025

Začiatkom mája som bola na víkend pri mori s tým že piatok dovča. Hneď v piatok doobeda 3 správy od šéfa potrebujem si zavolať … neodpovedám tak napísal že Ok vyriešime v pondelok … Ale už len to, že proste niečo chce mi pokazí náladu …

bg92
2. jún 2025

tak mozes mu povedat ze cez dovolenky nedvihas a nepracujes a ak to nebude respektovat tak bohuzial treba zmenit pracu. alebo teda vypinat mobil ale ja napr nechcem byt na dovolenke bez mobilu.
a inak nechapem ani kolegov ze ti volaju s malou dusickou lebo si nevedia poradit - proste NIE toto sa nerobi. mate teda velmi zvlastne prostredie v tej praci.

sense
2. jún 2025

Skončením pracovnej doby vypínam pracovný telefon

biba_18
2. jún 2025
@sense

Skončením pracovnej doby vypínam pracovný telefon

@sense mne nanútili pracovný telefon, prezentovali to ako benefit. nechávam ho v práci - v podstate som ho už 2 roky nemala zapnutý ani, neviem či viem ešte heslo 😂

dkethe
2. jún 2025

Mam specificku pozicii, a pocas mojej dovolenky nemam ani zastup. Pocas dovolenky som striktne nedostupna ☺️ na dovolenku ale ludi pripravujem a instruujem co robit s beznym taskom (nic, pocka) a co s vynimocnym (nic, tiez ma pocka) 😃 - v pripade turbo nutnosti maju za ulohu oficialne zapisat, ze "bude vyhodnotene po navrate xx do prace". A vsetci sme spoko

Btw, ak ta niekto musi bombardovat pocas tvojej dovci, svedci to o jeho zlom mngmente (alebo sefovom, celotimovom). Predsa vedeli, ze budes outof office

melanta
2. jún 2025

štve ma že to proste len nemôže pockat - o tom, či to môže alebo nemôže počkať rozhoduješ ty sama. Poviem to hnusne, ale prestaň sa cítiť ako nenahraditeľná. Nedvíhaj mobil a uvidíš, že sa to vyrieši. Mobil som počas dovolenky nedvíhala ani keď som riadila tisícku ľudí. Nikto nie sme natoľko dôležitý, aby sme nemohli odložiť mobil na dovolenke. Je to len tvoje rozhodnutie, že tie mobily dvíhaš a odpovedáš. Keď s tým prestaneš, zariadia sa. Teraz to nerobia, pretože vedia, že nemusia.

sense
2. jún 2025
@biba_18

@sense mne nanútili pracovný telefon, prezentovali to ako benefit. nechávam ho v práci - v podstate som ho už 2 roky nemala zapnutý ani, neviem či viem ešte heslo 😂

@biba_18 tak ja ho k výkonu práce potrebujem, čiže 5minut pred začiatkom práce zapínam a hneď po skončení vypínam. Na súkromné účely mám vlastný a mám každého v pazi, aj keď teda mám kolegov ktorý využívajú pracovný aj ako súkromný