Práca počas materskej/rodičovskej
Ahojte mamičky,
ako zvládate prácu na materskej/rodičovskej dovolenke s tak maličkými detičkami? Prečo ste začali pracovať? Cítim, že potrebujem aj pracovať, a dopomôcť finančnej situácii v rodine; tak ma zaujíma, či sa to dá zvládať aj popri dieťati.
Ďakujem
Začala som pracovať, lebo som nechcela vypadnúť z odborných vecí, chcela som sa niekedy cítiť akoby som nemala dieťa a zároveň mám z toho pracovné výhody do budúcna. Začala som v 6 mesiacoch dieťaťa a stráži moja mama alebo manžel. Chodím však do práce len vtedy, keď jeden z nich môže strážiť a vtedy, keď sa mi chce. Nemám stanovený pracovný čas, ani pracovný fond, dni, skratka je to extrémne variabilné, čiže nie som absolútne nútená ísť do roboty, ak nemám čas/chuť. Financie som neriešila vôbec, nebola som nútená ísť pracovať.
Zacala som pracovat, aby som si udrzala zdravy rozum, aby som nevypadla z tem, ktore som v praci primarne riesila a hlavne, aby som riesila aj ine ako ci kojim, papa, kaka a spinka 🤷♀️ lebo akokolvek som sa snazila, vsetci mali zrazu pocit, ze to su asi jedine temy, o ktorych sa viem a chcem bavit.
Dohodla som sa so zamestnavatelom, ze som riesila veci, ktore nemali narocne terminy, vedela som ich riesit alebo si naplanovat stretnutia online, ked maly spal. A ked ako just nespal, tak pri internych stretnutiach to nebol problem. A raz za cas prisla svokra na cely den a ja som sla do kancelarie. Financna rovina bola druhoradana, sla som pracovat lebo som chcela, nastastie nie musela. Kazdopadne, ked clovek musi, tak to nejako nasklada ale vela zavisi od toho aku mas pracu, ako sa viete s partnerom striedat, ake mas dieta....
Lebo som chcela byt medzi dospelymi osobami,byt inde okrem domu.Doma som bola velmi dlho tak preto.O peniaze vobec neslo,len vypadnut z domu.Mat hlavu nad niecim inym ako nad detmi,plienkami.A mami,mami,mami.
Pracu mam rada,mam super kolegov,ale aj super plat,ktory som nikdy predtym nemala a k tomu rodicak.

@nalu ak nemusíš každý raz, keď ideš do práce hľadať niekoho v rodine, kto bude s dieťaťom, tak je to úplná pohoda 🙂.