icon

Práca pre rodičov bez možnosti práce na zmeny

8. apr 2025

Akú prácu ste si našli po rodičovskej?
Na zmeny sa mi nedá robiť a skoro vsade majú problém že mám malé dieťa ..
Kam ho dám keď bude choré ..

linki90
8. apr 2025

Vitaj v klube , od septembra som nič nenašla teda našla aj som mala pohovory ale vybrali niekoho iného a tiež bol problém dieťa keď bude choré takže neporadím , podľa toho čo chceš robiť v akej pracovnej sfére . Sú aj prace z domu rôzne call centra alebo aj upratovanie ale to je slabo platené

barka1
8. apr 2025

Školstvo.

denkabemommy
8. apr 2025

Mám prácu v odbore, ktorý som vyštudovala. Robím z domu. Celých 6r na materskej som robila všetko preto, aby som si po nej vedela nájsť prácu, ktorá mi bude vyhovovať .. inak 1. To že máš dieťa, nemusíš vešať na nos pri pohovore 2. Keď už musíš, tak z toho sprav prednosť -aspoň neutečiem po pol roku na materskú/nezačnem cestovať/nerozhodnem sa usadiť v inom meste… 3. Vyslov aj to, že nie si jediná v domácnosti, ktorá môže byť OČR 🙂 . A okrem pracovných portálov oslov priamo firmy, kde chceš pracovať - oslov ich emailom, nie telefonátom ani osobne

katica06
8. apr 2025

Pracujem v odbore ktorý som vyštudovala, tak ako pred deťmi, a v prípade choroby sa o deti vždy vedel postarať aj manžel

belle_vie
8. apr 2025

Aky ma zmysel tato diskusia? Ak si Zuzka, lekarka najde pracu do tyzdna, Martinka, uctovnicka, do mesiaca, co to pomoze tebe, ked v tvojom okoli ta dana firma nie je alebo na danu poziciu nemas prax a vzdelanie?
Ja napr. V zivotopise matersku nemam, pretoze pocas materskej som zacala pomerne rychlo pracovat ( co vzdy na pohovore spomeniem) a neustale som mala male projekty, niekvoli financiam, ale aby som bola v "obraze". Na pohovore som spomenula, ze uz som mama a vzdy som dodala, ze deti su zaskolkovane, mam muza na 100% HO a dedka na dochodku, tak nemusim byt s kazdym soplikom doma ja, ale samozrejme, v pripade vaznejsej choroby by som chcela byt so svojim dietatom. Nikto mi na to nepovedal pol slova a najst si pracu mi trvalo 1.5 mesiaca, podmienky mam super.

tiika
8. apr 2025

Chápem, že si z toho frustrovana. Je to nová situácia, ktorú každý trochu očakáva, avšak vyriešiť ju môže byt naozaj náročné.
Ja som si našla prácu v pohode, v mojom odbore. Skús napísať, čo máš vyštudované, aké máš skúsenosti, alebo kde si hladala, odkiaľ si. Vtedy by ti vedeli mnohé ženy poradiť. Avšak tieto informácie chýbajú a skúsenosti druhých na tvoju situáciu nemusia absolútne sadnúť.

andreakotesova
8. apr 2025

Myslela som na zadné vrátka - počas RD som si urobila DPŠ. Nakoniec som si našla prácu vo verejnoprávnej inštitúcii, kde nie je problém s OČR-kami, PN-kami, P-éčkami, mam 30 dni dovolenky, 2x sickday a za kazdy štvrťrok necerpania OČR alebo PN dalsi den dovolenky naviac. A dokonca ma moja praca velmi baví.

lienka.7
8. apr 2025

@autorka nájsť sa dá vždy. Len treba chápať aj zamestnávateľa, ze tak ako ty čakáš každý mesiac na výplatu, tak isto on čaká, že ty nebudeš každú chvíľku na OCR a starostlivosť o deti si podelite aj s mužom, eventuálne pomôže aj rodina. Lebo ano, je to stale úplne normalne si v rodine pomáhať. Pokial si vsak typ ze iba ty sa mozes postarat, nikto ti nepomoze, lebo rodina býva 500 km daleko alebo všetci ostatní ešte pracujú, tak veľa toho naozaj nečakaj...

kacena2022
8. apr 2025

V prvom rade sa rozhliadni čo máš v okolí aké práce,príklad škola škôlka pošta obchody a tak.Ked sa zamestnas v okolí ušetris čas a aj benzín.
Ja robím na pošte dorucovatelku,som vonku a keď sa nieco stane že zavolajú zo škôlky môžem hneď odbehnúť.Ale moje deti chvalabohu nebývajú často choré.Neni to pravidlo že každé dieťa bude každú chvíľu choré.

tanyan
9. apr 2025

Aké máš vzdelanie? Akú máš prax? Čo Ťa baví?
Administratíva v štátnej správe - mestský úrad, polícia a pod. má väčšinou vhodnú pracovnú dobu a teoreticky môžeš požiadať o úpravu pracovného času podľa Zákonníka práce (§ 164 ods. 2).