icon

Práca sestier na čiastočný úväzok v nemocnici

vinejka6
5. dec 2025

Dobrý deň.
Je tu prosím nejaká sestra/praktická sestra, ktorá pracuje na ambulancii a popri tom pracuje aj v nemocnici? Na dohodu alebo skrátený úväzok. Mám na mysli nejaké víkendové služby/nočné.
Ak áno, prosím, nechaj komentár. Mám pár otázok 🙂
Ďakujem.

nikollici
6. dec 2025

@vinejka6 ahoj, ja som sestra. Pracujem iba v nemocnici ale tiež uvažujem o druhej práci na skrátený úväzok ešte. Ty uvažuješ nad druhou prácou?

vinejka6
autor
7. dec 2025
@nikollici

@vinejka6 ahoj, ja som sestra. Pracujem iba v nemocnici ale tiež uvažujem o druhej práci na skrátený úväzok ešte. Ty uvažuješ nad druhou prácou?

@nikollici ahoj, áno, uvažujem o práci aj v nemocnici cez víkend na tie nočné služby napr., alebo sviatky, keďže pracujem od PO-PIA na ambulancii.
Takéto kolegyne poznám, čo pracujú ako ty v nemocnici a popri tom pracujú aj na dohodu na ambulanciach ako zástup napríklad, len takýto prípad ako by som chcela ja nepoznám nikoho🙂

nikollici
7. dec 2025
@vinejka6

@nikollici ahoj, áno, uvažujem o práci aj v nemocnici cez víkend na tie nočné služby napr., alebo sviatky, keďže pracujem od PO-PIA na ambulancii.
Takéto kolegyne poznám, čo pracujú ako ty v nemocnici a popri tom pracujú aj na dohodu na ambulanciach ako zástup napríklad, len takýto prípad ako by som chcela ja nepoznám nikoho🙂

@vinejka6 skúšala si už osloviť aj konkrétne nemocnice v ktorých chceš pracovať, žeby ti to umožnili?

vinejka6
autor
7. dec 2025
@nikollici

@vinejka6 skúšala si už osloviť aj konkrétne nemocnice v ktorých chceš pracovať, žeby ti to umožnili?

@nikollici zatiaľ som to riešila cez jednu známu, ktorá pracuje v nemocnici, pravdaže mám v pláne to riešiť už rovno s konkrétnou nemocnicou,len som chcela získať nejaké info od niekoho,kto takto pracuje..

nikollici
7. dec 2025
@vinejka6

@nikollici zatiaľ som to riešila cez jednu známu, ktorá pracuje v nemocnici, pravdaže mám v pláne to riešiť už rovno s konkrétnou nemocnicou,len som chcela získať nejaké info od niekoho,kto takto pracuje..

@vinejka6 ako čo konkrétne si potrebovala vedieť teda?

vinejka6
autor
7. dec 2025
@nikollici

@vinejka6 ako čo konkrétne si potrebovala vedieť teda?

@nikollici že či to vôbec takto možné je, či takto niekto pracuje, že mu v nemocnici umožnili pracovať len ten víkend napríklad nočnú službu., že či to majú na dohodu alebo skrátený úväzok, a podobne.,
Samozejme viem,že to má každá Nemocnica inak, len ma zaujímalo či sa niekto nájde kto takto pracuje a ako to jemu funguje

ketrin1984
7. dec 2025
@vinejka6

@nikollici že či to vôbec takto možné je, či takto niekto pracuje, že mu v nemocnici umožnili pracovať len ten víkend napríklad nočnú službu., že či to majú na dohodu alebo skrátený úväzok, a podobne.,
Samozejme viem,že to má každá Nemocnica inak, len ma zaujímalo či sa niekto nájde kto takto pracuje a ako to jemu funguje

@vinejka6
Neviem či by boli kolegyne spokojné že im budeš brať víkendové,sviatkové a nočné t.j príplatkové smeny...a oni budú musieť robiť cez týždeň keď je najväčší frmol a najmenej zaplateny...

anonym_9945e4
7. dec 2025

Robila som dlhe roky v nemocnici 12tky, mala som aj kolegyne na polovicne uvazky, kt. boli moje dlhorocne kolegyne a casom (vacsinou kvoli detom) presli na polovicne a mozem ti povedat, ze si nemysli, ze ti daju odrobit sviatok al. vikend, za ktory oni maju priplatok a tiez je ine pracovat cez vikend/sviatok ako cez tyzden, ked je na odd. kvalitny blazinec. Maximalne ti daju odrobit nocnu v piatok a 31.12. 😅 Nechcem byt skodoradostna, ale je to bohuzial fakt, kazdy chce zarobit…

ruzovakrava
7. dec 2025

Robila som na čiastočný po MD, málokomu to umožnia, záleží od samotného vedenia oddelenia lebo to robí zlú krv v kolektíve. Umožnia ti to možno tak na oddeleniach kde majú kriticky málo personálu. Ďalšia vec je, že nemôžeš mať nadčasy, takže kolegyne ťahajú za kratší koniec a reciprocitne sa tak trochu očakáva že budeš robiť najhoršie služby - štedrý deň/nočná štedrý deň, silvester..nočné z piatka na sobotu by ti tak možno púšťali. Neodporúčam ísť do kolektívu, skôr sa pýtaj na pozíciu niekde k okienku, na recepcii urgentu atď..

vinejka6
autor
8. dec 2025
@ruzovakrava

Robila som na čiastočný po MD, málokomu to umožnia, záleží od samotného vedenia oddelenia lebo to robí zlú krv v kolektíve. Umožnia ti to možno tak na oddeleniach kde majú kriticky málo personálu. Ďalšia vec je, že nemôžeš mať nadčasy, takže kolegyne ťahajú za kratší koniec a reciprocitne sa tak trochu očakáva že budeš robiť najhoršie služby - štedrý deň/nočná štedrý deň, silvester..nočné z piatka na sobotu by ti tak možno púšťali. Neodporúčam ísť do kolektívu, skôr sa pýtaj na pozíciu niekde k okienku, na recepcii urgentu atď..

@ketrin1984
@anonym_9945e4
@ruzovakrava

pravdaže tomu všetkému rozumiem a rešpektujem to, ja som to myslela ako občasnú prácu-výpomoc, nie pravidelne každý víkend.
Keď napríklad vypadnú 2 sestry, choroba, očr., atď. a dobre vieme aká je na väčšine oddelení personálna situácia,tak takto žeby som vzala službu napr.v sobotu za niekoho. Sestry plačú, že robia nadčasy a chodia z nočnej do nočnej, nestíhajú žiť a obzvlášť,keď musia ťahať za kolegyne, tak mi len skrz toho napadlo byť takáto záloha, nie že budem brať sestrám všetky víkendy a príplatky😀

ketrin1984
8. dec 2025
@vinejka6

@ketrin1984
@anonym_9945e4
@ruzovakrava

pravdaže tomu všetkému rozumiem a rešpektujem to, ja som to myslela ako občasnú prácu-výpomoc, nie pravidelne každý víkend.
Keď napríklad vypadnú 2 sestry, choroba, očr., atď. a dobre vieme aká je na väčšine oddelení personálna situácia,tak takto žeby som vzala službu napr.v sobotu za niekoho. Sestry plačú, že robia nadčasy a chodia z nočnej do nočnej, nestíhajú žiť a obzvlášť,keď musia ťahať za kolegyne, tak mi len skrz toho napadlo byť takáto záloha, nie že budem brať sestrám všetky víkendy a príplatky😀

@vinejka6
No ale akú zmluvu by ti dali?Keď neodrobíš daný počet hodín v mesiaci iba čakáš na prípadný záskok?

ketrin1984
8. dec 2025

@vinejka6
Skôr nejaké upratovanie ambulancií ak si chceš privyrobiť ale v nemocnici no neviem..

ketrin1984
8. dec 2025

@vinejka6
Ja som mala kolegov ktorí robili na are a privyrabali si na zachranke.A este jednu kolegynu co 2 tyzdne opatrovala v Rakusku a na pol uväzku potom na 2 tyzdne robila na oddeleni.Ale samozrejme aj denne smeny.Vrchna jej to do tych dvoch tyzdnov naplanovala aby bolo dobre.