Ako sa vyrovnať s prácou šičky?
Ahojte , robí niekto túto prácu?ako ju zvládate? sedieť za strojom 8 hodín.neboli vás chrbát?
@nops ako dlho si to robila?
Inak tiez ma velmi zaujimaju odpovede. A hlavne, ci ludia, ktory s tym maju skusenost siria osvetu ohladom fastfashion, pre ktore tuto pracu vykonavaju aj deti od vidim do nevidim v omnoho horsich podmienkach a maju to takmer nezaplatene.
Asi 15 rokov.Ak rátam na škole,tak viac.Vtedy bola móda niekde inde ako teraz.Neexistovali značky aké poznáš,žiadne veľké obchodné centrá.Robila som spoločenské šaty,kabáty,pánske obleky,tanečné kostými.Niekedy to bolo fajn,niekedy mi bolo do plaču.A pásová výroba je des,za smenu som spravila napríklad 400 rukávov do košele,buď si zaspavala nad tým alebo ta išlo rozdrapiť od jedu.Ak máš na výber nájdi si niečo ine
Mama pracuje roky od školy . Popravde vzdy som si to tam inak predstavovala .nastúpila som tam pred rokom ako upratovačka .no premna hrôza .keby si videla na čom tie ženy sedia ,ten vzduch v lete ani nehovorím . Keď chceju zarobiť musia robiť a robiť a brat si veci aj domov . V kuse sa im vidí aj tak že robia malo .
@parvinka0001 a potom ten oblek uvidíš v Rakúsku za 3tis. Je to úplne nedocenená práca. A bohužiaľ ako už tu niekto písal,svet valcujú lacné značky šité v Ázii. Keď tak,radšej do sekáča
@nops no čo ti poviem keby som sfotila fakt ako to tam vyzerá a hlavne nacom tie ženy musia sedieť .tak to je hrôza ale ešte si asi môžeme povedať že ešte je to fajn lebo niekde horšie .mama šiju aj vojsko,pošty Švajčiarske.kade čo a veľa žien za minimálnu

Kedysi som robila,moje asi najhoršie rozhodnutie.Znicila som si chrbát za pár eur.